Nautitko syksyn kirpeistä aamuista? Mielitkö ruska-aikaan lenkkipolulle? Vai suuntaatko ulos mieluummin iltapimeässä? Oliko syksyn kova päätös työmatkapyöräily? Syksyn ulkoilu tuo virtaa valon määrän vähentyessä. Ulkoillessa usein nollaantuvat päivän arkiset asiat. Kannattaa siis etsiä itselle sopivin tapa liikkua ja ottaa kaikki ilo irti syksyn kirpeydestä!

Mitä kaikkea mukavaa ulkoilua syksyllä voi harrastaa?

Olemme poimineet muutamia vinkkejä syyspäivien ratoksi. Lisäksi olemme halunneet koota mahdollisimman monipuolisen tarjonnan erilaisia syksyisen ulkoilun välineitä kaikenlaisille liikkujille ja ulkoilijoille. Poimi vinkit ja ideat talteen ja nauti suomalaisen syksyn kauneudesta!

Pihalla ja puistossa
Pihalla voit haravoinnin ja muiden puutarhatöiden lisäksi leikkiä esimerkiksi pimeäpiilosta, hippaa tai vaikkapa polttopalloa. Näissä leikeissä aikuisetkin voivat olla mukana. Jokainen saa varmasti punaiset posket ja virkistyneen mielen. Pallot, retkivalaisimet ja muut ulkolelut kannattaa hankkia valmiiksi.

Pihalta on usein lyhyt matka siirtyä metsään tai puistoalueelle. Joissakin puistoissa tai metsäreiteillä on Frisbeegolf-ratoja. Niiden parissa heittotarkkuus kehittyy ja samalla voi nauttia ulkoilusta. Ja ellei lähellä ole valmista rataa, voi frisbeen ja maalikorit hankkia itsekin omalle pihalleen.

Metsän siimeksessä
Metsässä voi marjastuksen ja frisbeegolfin lisäksi harrastaa monenlaista muutakin. Retkeily on mahtava koko perheen tai kaveriporukan tapahtuma, jonne kannattaa suunnata aina kuin vain mahdollista. Ruska ja syksyn kauneus tuovat retkeilyyn oman lisänsä.

Retkeily tarjoaa leppoisaa yhdessäoloa ja ulkoilman raikkautta. Samalla se kasvattaa kuntoa. Retkeilyvarusteet on hyvä hankkia omien retkitottumusten mukaan. Retkituolit tuovat lisämukavuutta ja retkikeittimellä luonnossa voi laittaa vaikka ruokaa.

Retkeilijä tarvitsee syksyisessä metsässä usein valaisinta. Verkkokauppamme monipuolinen valaisinosasto tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Otsalamppu ja muut retkeilijän valaisimet -artikkeli esittelee, millaisia valaisimia liikkujan on hyvä hankkia.

Metsä on oiva paikka kaikenlaiseen rentoutumiseen. Suomalainen metsä on mitä parhain kohde telttailuun tai laavussa nukkumiseen. Teltat, makuupussit ja retkialustat tekevät yöpymisestä miellyttävän kokemuksen kovista alustoista ja viilenevistä öistä huolimatta.

Lenkkipolulla
Lenkkipolut kutsuvat kävelylenkille, juoksemaan tai maastopyöräilemään. Urheilutekstiilit ja -kengät on syytä hankkia syyskeleille huolella, sillä sateet ja tuulet saattavat yllättää kesken lenkkeilyn.

Ulkoilijan kannattaa todella satsata omaan mukavuuteen. Silloin liikkumisessa säilyy nautinto. Juoksuasut ja lenkkikengät tekevät liikkumisesta ja urheilusta sellaista, että sitä viitsii tehdä uudelleenkin. Lisäksi lenkkeilyniloa kasvattavat erilaiset aktiivisuutta ja suoritusta mittaavat laitteet, kuten syke- ja askelmittarit. Niistä löydät tarkempaa tietoa artikkelista Neljä asiaa, joita liikkujan kannattaa tarkkailla.

Tärkeimpänä välineenä lenkkeilyssä ja varsinkin juoksussa ovat juoksukengät. Juoksukenkien valinnan ABC on oiva opas kenkien ostajalle.

Pyöräreiteillä
Syksyinen luonto tarjoaa huikeat maisemat niin maastopyöräilyyn kuin aivan maantiepyöräilyynkin. Pyöräily on mahtava harrastus koko perheelle, kunhan kaikilla on omat pyörät, tai ihan pienimille pyöräkärry tai istuin. Sähköpyöräily takaa vaihdin hurman -artikkeli esittelee uudenlaista pyöräilykulttuuria.

Pyörän päällä maisemat vaihtuvat nopeasti ja matka taittuu kuin huomaamatta. Kannattaakin keskittyä nautiskelemaan ruska-ajasta ja väriloistosta, jos suinkin hikoilemiseltaan malttaa. Suomalaiset viljapellot, lehtimetsät ja järvimaisemat luovat upeat puitteet syksyiseen ulkoiluun. Ja Kärkkäisen verkkokaupasta löytyvät varmasti kaikki tarpeellinen syksyn ulkoiluun, niin urheiluun ja pyöräilyyn kuin pihaleikkeihinkin. Retkeilytarvikkeitakaan unohtamatta.