Jääkiekko on monella tapaa hyödyllinen harrastus kenelle tahansa. Se on erinomainen tapa nauttia talvisesta säästä ja sen suomista mahdollisuuksista sekä vauhdikkaasta liikunnasta. Joukkuelajina se on hyväksi paitsi fyysiselle terveydelle ja hyvinvoinnille, myös henkiselle hyvinvoinnille ja sosiaalisille taidoille. Tilaa itsellesi laadukkaat ja hyvät jääkiekkoluistimet Kärkkäiseltä ja lähde nauttimaan tästä vauhdikkaasta talvilajista vaikka saman tien!

Jääkiekon vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin

Jääkiekko on säännöllisesti harrastettuna kestävyysliikuntaa, joka vahvistaa kehon muiden lihasten lisäksi esimerkiksi sydäntä ja sen toimintaa. Lisäksi säännöllinen harrastekiekkoilu, kuten muukin säännöllinen kestävyysliikunta, lisää rasvoja ja glukoosia polttavien mitokondrioiden ja rasvaa lihaksiin kuljettavien hiussuoniverkostojen määrää ja tehostaa niiden toimintaa. Näin elimistön rasvatasapaino ja sen kyky käyttää rasvaa energianlähteenä paranevat.

Talviurheilulajit ylipäätään kuluttavat kaloreita tehokkaammin kylmän sään ansiosta. Lisäksi kylmyys myös auttaa lihaksia palautumaan nopeammin ja ehkäisee tulehduksia lihaksissa.

Jääkiekko, kuten muukin luistelu, on hyödyksi tasapainoaistin kehittymiselle. Jatkuvat luistelusuunnan muutokset, pysähdykset ja liikkeelle lähdöt tuovat jatkuvasti haasteita tasapainoaistille sekä pelaajan elimistön ohjaus- ja säätelyjärjestelmille. Myös näkö- ja kuuloaistit saavat jatkuvasti erittäin suuren määrän ärsykkeitä, jotka tulisi osata yhdistää näköhavaintoon, mikä myöskin tukee ohjaus- ja säätelyjärjestelmien kehittymistä ja hyvää tasapainoa.

Fyysisten terveysvaikutusten lisäksi jääkiekko on joukkuepeli, joka lisää harrastajansa sosiaalista pääomaa ja lisää näin hyvinvointia. Tässä keskeistä on esimerkiksi toisten ihmisten kanssa toimiminen ja vuorovaikutus, joihin liittyvät vahvasti ryhmään kuulumisen tunne, yhteiset ja henkilökohtaiset onnistumisen kokemukset, arjesta irtipääsy, ilon ja mielekkyyden kokemukset, jotka lisäävät mielen hyvinvointia.

Erilaiset jääkiekkoluistimet

Jääkiekkoluistimia on eri tarkoitukseen erityyppisiä ja ne on valmistettu yleensä muovista, nahasta ja ballistisesta nailonista. Maalivahdille hyvät luistimet ovat sellaiset, joissa on suora terä. Se helpottaa maalivahdin liikkumista. Pelaajille suunnitelluissa jääkiekkoluistimissa eli hokkareissa puolestaan on kanttaukset ja terän muoto on hieman pyöreä. 

Jääpallossa puolestaan käytetään samantapaisia luistimia kuin jääkiekossa. Nilkkatuki on kuitenkin matalampi ja terä on suunniteltu pitempää liukua ja kovempia nopeuksia varten.

Verkkokaupan valikoima

Kärkkäisen verkkokaupassa on saatavilla monipuolinen valikoima jääkiekkovarusteita. Sieltä löytyy niin jääkiekkoluistimet juniorille kuin hokkarit lapselle. Myös hokkareiden hinta on sovitettavissa jokaisen varoihin ja haluun satsata niiden laatuun. Verkkokaupan tuotevalikoimasta löytyy kattava valikoima esimerkiksi Bauerin ja CCM:n luistimia ja jääkiekkovarusteita.

CCM, Canada Cycle & Motor Company Limited, on suosittu kanadalainen tuotemerkki, joka on valmistanut luistimia ja muita luistelussa tarpeellisia varusteita eri luistelulajeihin 1900-luvun alusta lähtien, ja joka on niin lajin harrastajien kuin ammattilaistenkin suosiossa. Bauer on myöskin alkuaan kanadalainen jääkiekkovarusteiden valmistaja, josta kuitenkin tuli myöhemmin Nike:n tytäryhtiö. Myös se on arvostettu luistinmerkki, jonka tuotteet ovat CCM:n tavoin niin harrastajien kuin ammattilaistenkin suosiossa.

Tule tutustumaan verkkokaupan luistinvalikoimaan ja löydä hyvät jääkiekkoluistimet juuri omiin tarpeisiisi. Sieltä löydät parhaat hokkarit sekä aloittelevalle harrastajalle, kuin jo pidemmällä olevalle pelaajalle. Tilaa nyt jääkiekkoluistimet ja muut tarvittavat varusteet itsellesi tai läheiselle netistä ja sukella jääkiekon vauhdikkaaseen maailmaan!