Hyvinvointipäivät jatkuvat Lahdessa ja Jyväskylässä

T eksti: Ari Stenius

Kärkkäisen Lahden tavaratalon luontaisosastolla on heti aamusta hyväntuulisen tekemisen maku. Päivi Liikonen tutkii tavaralistoja ja hyllyttää purkkia ja pussia.

– Kaikki löytää paremmin, kun varmistaa tavaroiden riittävyyden ja paikat. Ensimmäiset asiakkaatkin tulevat kohta, kertoo Päivi aamusta päivän kuvioita.

Lahtelainen myyjä pitää omasta kunnostaan huolta kävellen, juosten, vähän hiihtäen ja tanssien bollywoodia .

– Niin, tanssi on hauskaa liikuntaa, joka virkistää, hymyilee Päivi, mutta muistuttaa liikunnan raikkaassa ulkoilmassa ja luonnossa olevan hänen arkijuttunsa.

– Hiihtoa pitäisi ehkä miettiä vielä enemmän tähän vuodenaikaan, pohtii Päivi.

Puolisentoista vuotta sitten Kärkkäiselle tuotemyyjän hommiin tullut Päivi on pitänyt työstään.

– Hain tähän paikkaan ja tähän työhön. Odotukseni ovat vähintäinkin täyttyneet, sanoo Päivi.

Päivi hakee ja saa luonnosta energiaa, mutta käyttää myös myymiään tuotteita elimistön tukena eri hetkissä ja tarpeissa.

– Vuodenajoissa on eri jutut, ja joskus muutenkin on hyvä tietää, mitä on tarjolla. Heti tulee mieleen, että yleisiin suolistovaivoihin löytyy aika hyvin ja monipuolisesti apua luontaistuotteista, tietää Päivi.

Päivi on tyytyväinen asiakasmääriin, mutta jotain toiveita on kuitenkin...

– Enemmän odottaisin palautetta tuotteista ja rohkeutta tulla kysymään ja juttelemaan. Sitä varten täällä paljolti ollaan, että päästään palvelemaan, kuulemaan ja keskustelemaan, muistuttaa Päivi.

Kärkkäisen hintavalikoima on edullinen, mutta erityisesti valikoima on kerännyt kehuja.

– Hyvä valikoimamme saa jatkuvasti kiitoksia. Enenevässä määrin on tullut kyselyjä,s mikä mihinkin tehoaa. Se on ilahduttavaa, mutta silti: lisärohkeutta vaan, kannustaa Päivi, joka haluaa muistuttaa perjantain hyvinvointipäivästä luontaistuoteosastolla.

– Nyt on osaamista tuplasti enemmän paikalla kun Ami (Jatila) tulee jakamaan tietoa ja vastailemaan kysymyksiin. Ja tarjoukset, niitä on aiempaakin enemmän, lupaa Päivi.

– Muutenkin kannattaa kysellä ja kertoa aineista ja vaikutuksistaja, siitä on kahdensuuntainen ilo: asiakas saa tietoa ja me saamme tietoa, muistuttaa Päivi.

Lahden Kärkkäisen luontaisosaston tuotemyyjä Päivi Liikonen ei epäröi, kun kysyy: miten olet viihtynyt?

– Olen oikeassa paikassa, hymyilee Päivi, ja häneen on helppo uskoa.