Kärkkäisen luontaistuoteosaston tuotepäällikkö Erkki Palviainen on luvannut muutamille miehille jopa sata euroa, jolleivät he kuukaudessa pudota painoa kookosöljyllä, jota nautitaan 1–3 ruokalusikallista vuorokaudessa. Muuta ei tarvitse tehdä.

– Kookosöljyn myötä rasva-aineenvaihdunta ja aineenvaihdunta kiihtyvät. Kookos lähes tuplaa monien hivenaineiden ja mineraalien imeytymisen. Se tekee viruksista näkyviä immuunipuolustukselle. Kookos säästää antioksidantteja ja tuplaa omega-3 -rasvahappojen muodostumisen kasviöljyistä. Esimerkiksi kasvissyöjälle kookosöljy on hyvä vaihtoehto tehostaa omega-3 -rasvahappojen saantia, hän sanoo.

MCT-öljy (Medium Chain Triglycerides) on tehty kookosöljystä, mutta se sisältää enemmän keskipitkiä rasvahappoja kuin tavallinen kookosöljy.

– MCT-öljy kehitettiin alun perin Alzheimerin taudin lääkkeeksi. Keskipitkät rasvahapot eivät kykene varastoitumaan rasvakerrokseen. Oman kokemukseni mukaan ne toimivat hyvin ravintona aivoille ja koko elimistölle – eivätkä lihota, toteaa Palviainen.

MCT-öljy on erityisen suosittu aktiiviliikkujien ja urheilijoiden parissa, mutta se sopii erinomaisesti myös painonpudottajalle.

– MCT-öljy imeytyy helposti ja ilmeisesti parantaa ravinteiden imeytymistä. Siitä on hyötyä normaalien kolesterolitasojen ylläpitämiseen sekä haitallisten bakteereiden, virusten ja sienien määrän hillitsemiseen. MCT on myös solukalvojen rakennusaine. MCT ei kiihdytä insuliinin eritystä eikä nosta sokeritasoja.