Maton pesu painepesurilla ei välttämättä nosta mieliin nostalgisia muistoja mattolaitureilta, mutta kyllä se vain on kätevä, nopea ja tehokas tapa saada aikaan puhdasta jälkeä. Myös terassin pesu hoituu painepesurilla helposti. Paras painepesuri palvelee käyttäjää tilanteessa kuin tilanteessa. Siksi kokosimme sinulle ohjeet hyvän painepesurin hankintaan.

Muista tämä ennen painepesurin hankintaa:

Millaisiin tehtäviin tarvitset painepesuria? Kotikäyttöön tarkoitetut pesurit selviytyvät helposti kotitalouksien peruspesuista, mutta vaativampiin töihin polttomoottoripesuri saattaisi olla parempi vaihtoehto.

Huomioi myös nämä:

  1. Kuinka pitkä on tuotteen takuuaika?
  2. Miten painava laite on ja miten helposti se on siirreltävissä?
  3. Onko laite kompakti ja mahtuu helposti autotallin nurkkaan?
  4. Millaiset pesuaineet laitteeseen sopivat?
  5. Miten pitkät ovat letku ja johdot? Yli 8 metrinen letku mahdollistaa esimerkiksi auton ympärillä vaivattoman liikkumisen.
  6. Onko laitteessa letkukela?
  7. Mitä lisäosia laitteen mukana tulee? Ja mitä lisäosia on mahdollista hankkia?
  8. Vedenvirtausnopeus tarkoittaa sitä, kuinka tehokkaasti painepesuri työntää vettä ulos. Tehokkaassa pesurissa tämän nopeuden tulisi olla noin 500 litraa per tunti, tai enemmän.
  9. Paineen tulisi olla yli 130 baria, jos toiveissa on irrottaa pinttynyttäkin likaa ja esimerkiksi kivetykseen ilmestynyttä sammalta. Kevyempään pesuun riittää vähäisempikin paine.

Erilaisia pesureita

Kotitalouksiin ja kevyempään puhdistamiseen tarkoitetun painepesurin lisäksi on olemassa laitteita haastavampiin likoihin ja suurempiin kohteisiin.

Polttomoottoripainepesuri on painepesuri pääasiassa ammattikäyttöön. Lisäksi sitä käytetään kotitalouksissa vaativampiin puhdistuksiin. Se on sähköstä riippumaton painepesuri, joka on varustettu 5,5 hv bensiinimoottorilla. Kumipyörät helpottavat pesurin siirtelyä epätasaisilla pinnoilla.

Kuumavesipainepesuri on huomattavasti tavallista painepesuria sekä polttomoottoripainepesuria arvokkaampi hankinta. Se on loistava valinta jatkuvaan ammattimaiseen käyttöön. Kuumavesipesurissa on erinomainen lämmön hyötysuhde, alhainen kulutus ja vähäiset päästöt. Sen monipuoliset ominaisuudet tekevät puhtaanapidosta turvallista ja vaivatonta.