Kaikilla Konstsmiden tuotteilla on yksi yhteinen tekijä: ne on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin. Ne kaikki myös täyttävät eurooppalaiset turvallisuusnormit puolueettoman testauslaboratorion tarkastamina ja hyväksyminä. Konstsmidellä on monipuolinen sisävalaisimien sekä jouluvalojen valikoima, ja useissa käytössä ovat led-valaisimet. Konstsmide Finland Oy:n avainasiakaspäällikkö Jarno Repo kertoo led-valonlähteiden vallaneen alan myös ulkovalaisimissa.

– Yhä useammassa ulkovalaisimessa on valonlähteenä kiinteä led. Vaihdettavia led-valonlähteitä käyttäviä ulkovalaisimia on toki valikoimissamme myöskin runsaasti. Konstsmidellä on myös runsaasti jouluvalaisimia.

Ledin ylivoimaiset edut ovat Revon mukaan niiden kestävyys ja energiatehokkuus.

– Led sopii erinomaisesti talveen, se syttyy ja sammuu ongelmitta myös hyvin kylmissä olosuhteissa, Repo toteaa.

Ledin valonsävyjä on monenlaisia.

– Osassa ledin valo on lämpimämpää, sellaista hehkulamppumaista. Osassa taas valo on ns. kivitalodesignia, sävyltään viileää, jopa sinertävän valkoista.

Ulkovalaisimissa Konstsmide tarjoaa vaihtoehtoja sekä klassisissa ulkovalaisimista että moderneista vaihtoehdoista pitäville.

Puutarhassa ja pihapiirissä ulkovalaisimille löytyy monta käyttötarkoitusta, esimerkiksi kulkuteiden ja sisäänkäyntien valaiseminen, katosten valaiseminen sekä korotusvalona toimiminen. Korostusvalojen avulla voi tuoda esille esimerkiksi puutarhan eri kasveja tai muita haluamiaan yksityiskohtia.

Revon mielestä on hieno asia, että suomalaiset rakentajat ottavat nykyään valaistusasiat huomioon heti suunnitteluvaiheessa.

– Kaiken kaikkiaan valaistukseen panostetaan tätä nykyä suuresti, valaistus onkin mitä merkittävin asia, niin rakennuksen toimivuuden kuin myös estetiikan näkökulmasta.

Yli 60 vuotta vanha, ruotsalainen, nyt kolmannessa polvessa toimiva perheyritys Konstsmide on keskittynyt valmistamaan tyylikkäitä ja laadukkaita ulkovalaisimia sekä jouluvalosarjoja ja joulukynttelikköjä. Konstsmide-ulkovalaisimet sopivat hyvin skandinaaviseen maisemaan. Valaisimet valmistetaan Unkarissa ja Kiinassa.

Konstsmide on aloittanut valaisintuotantonsa joulun tuotteiden valmistuksella.

– Kärkkäisen tavaratalojen runsaissa jouluvalikoimissa on paljon Konstsmiden erityylisiä joulun tuotteita, Repo sanoo.

– Myös joulun tuotteissa led on vallannut alan valonlähteenä, hän toteaa.

Konstsmide Finland Oy:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Suomessa yrityksellä on henkilökuntaa puolenkymmentä. Konstsmiden laajan valikoiman löydät myös Kärkkäisen verkkokaupasta.