Kantoveden aikana vesi nostettiin kaivosta. Nyt vesi kulkee kotiimme putkistoa pitkin ja ja jakautuu eri vesipisteisiin. Availemme hanoja monta kertaa päivässä: keittiön vesihana, vessan hana, bideesuihku, pyykin- ja astianpesukoneen hanat... ilman juoksevaa vettä arkemme ei olisi lähes huomaamattoman helppoa! Tutustu huipputuotteisiimme ja laatumerkkeihin, kuten Grana ja Oras. Hanat kodin jokaiseen vesipisteeseen tarjoaa Kärkkäinen! 

Aikansa eläneen tai vuotavan hanan paikalle kannattaa asentaa uusi, vettä ja energiaa säästävä hana. Hanan asennus onnistuu kokeneelta putkien rassaajalta, mutta jos olet epävarma, käytä putkimiestä paikan päällä. Hanat, lavuaarit, wc-istuimet sekä muut kylpyhuonekalusteet saat Kärkkäiseltä!

Keittiön hana - asennus hoituu näin:

Sulje pääsulkuventtiili. Se sijaitsee tavallisesti samassa paikassa kuin asuntosi vesimittari. Pääsulkuventtiilin sijainti olisi hyvä tiedostaa, vaikka itse et putkitöitä kotona tekisikään. Vesivahingon sattuessa pääsulkuventiili sulkemalla vedentulo katkaistaan nopeiten. Kun olet sulkenut venttiilin, varmista avaamalla hanat, että vedentuloa on kokonaan lakannut. Huomaa, että sulun aikana muutkaan pääventtiilin kytketyt vesipisteet eivät toimi. 

Keittiön hanan putket ja liitännät löydät todennäköisesti keittiön hanan alta, allaskaapista. Asenna keittiön putkien alle astia, vanhoja resuja yms. koska irrotettavat putket tulevat tiputtamaan vettä. Putkissa on joko puristusliitin tai on kaksi sulkuventtiiliä. Liitännät on löysennettävä ja irrotettava jakoavaimella.

Nyt voit poistaa vanhan hanan. Se irrotetaan allaskaapin puolelta löysäämällä mutteria jakoavaimella ja käsin pyörittämällä. Tämän jälkeen hana irtoaa nostamalla sen altaan puolelta pois. Vanhan hanan tilalle asennetaan uusi, nyt päinvastaisessa järjestyksessä kuin irrotus: asennan hana reiästä ja kiristä mutteri alhaalta päin.  

Vinkki: Pidä vanhaa hanaa irrottaessa mielessä, mitkä osat tulevat mihinkin päin (mikä altaan päälle, mikä alle). Näin pystyt asentamaan uuden hanan juuri samalla tavalla. Hyvä idea on napata työvaiheista kuvaa kamerapuhelimella. 

Hanan pohjassa olevan runkoputken sisälle menee kaksi putkea kylmää ja kuumaa vettä varten.  Taivuta putket oikeaan asentoon käsin tai katkaise ne mittaansa putkenkatkaisimella. Asenna syöttöputket vesiputkiin puristusliittimillä. Kuuman veden paikka on tavallisesti vasemmalla puolella. 

Kun olet kiristänyt putket paikoilleen, avaa varovasti päävesihana ja tarkista, toimivatko putket oikein. Pidä kättä valmiiksi pääsulkuventtiilin äärellä ja usuta kaveri tai puoliso tutkailemaan, tippaseeko allaskaappiin liitoksista vettä. Jos kaikki on kunnossa ja hana toimii, korjaa työvaälineet pois. 

Hanat ja muut tarvikkeet keittiöön, kylpyhuoneeseen ja muihin pesutiloihin löydät Kärkkäisen valikoimista. Tutustu tuotteisiimme ja tilaa nyt – saat laadukkaat tarvikkeet hämmästyttävän edulliseen hintaan!