Vuonna 2007 satakuntalaisveljekset Jaakko ja Olli Ojamo perustivat kalastustarvikeyrityksen, Eumer Finland Oy:n. Pikkupoikina veljekset, 1982 syntynyt Jaakko ja 1984 syntynyt Olli sorvasivat putkiperhoja omaan käyttöön kirjo- ja merilohen sekä taimenen kalastamiseen, ja hieman myöhemmin kehittivät heittoperhot. Kansainvälisesti palkitut Eumer SpinTube -heittoperhot ovat Merikarvialla suunniteltuja ja käsityönä tehtyjä vieheitä hauen, ahvenen, kuhan, kirjolohen ja taimenen vapakalastukseen. Eumerin SpinTube -heittoperho on voittanut Euroopan suurimmilla ammattilaismessuilla tuote-innovatiivikilpailussa kolmena vuonna 2011, 2013 ja 2015 kultamitalin ja vuonna 2012 hopeaa. Tänä kesänä kilpaillaan taas Amsterdamin messuilla.

Oman tuotannon lisäksi Eumer maahantuo ja myy kansainvälisesti tunnettuja kalastusbrändejä. Eumer vie tuotteitaan yli 20 maahan. Lisäksi Eumer järjestää kalastusmatkailupalveluja ja opastettuja kalastuskursseja kalaisan Merikarvianjoen päälle rakennetussa Eumer Fishing Centerissä. Henkilökuntaa Eumer Finland Oy:ssä on 6–10. Erilaisia omia tuoteartikkeleita Eumerilla on lähes 2000 ja välitystuotteita reilut 5000.

Eumerin maahantuoma Deeper Fishfinder -langaton kaikuluotain soveltuu ilmaisena älypuhelimeen tai tablettiin. Sen singlaanin kantavuus on noin 40 metriä.

– Tämä Bluetooth -yhteydellä keskusteleva, langaton kaikuluotain on ensimmäinen maailmassa, joka toimii yhteydessä iOS- (iPhone, Ipad) ja Android-laitteeseen, Olli Ojamo kertoo.

Kaikuluotain kertoo tiedot kaloista, veden syvyydestä ja lämpötilasta, pohjan muodoista sekä muista kalastajalle tärkeistä tiedoista.

– Deeper Fishfinderistä on saatavissa pilkki- ja venesovellukset, venesovelluksen avulla saa esimerkiksi luotua omia syvyyskarttoja, vaikkapa mökkirannasta.

Kaikuluotainta voi käyttää ympäri vuoden venekiinnikkeen avulla tai rannalta virvelillä heittäen tai pilkkiavannossa.

Eumer tuo heinäkuussa markkinoille WIFi-tekniikkaan perustuvan parannetun pro-version Deeper Fishfinder -kaikuluotaimesta, jonka signaalin kantavuus on noin 80 metriä.

– Siinä on sisään rakennettu GPS. Laitteen avulla on esimerkiksi mahdollista luodata jokien ja rantojen syvyydet omaksi kartaksi kännykän näytölle.