Hunters Elementin Desolve-camokuosit on suunniteltu käyttämällä apuna tietoa eläinten näkökyvystä.

Uusiseelantilainen vaatevalmistaja Hunters Element painottaa metsästysvaatteissaan kerrospukeutumista ja metsällä toimivaa Desolve-camokuosia.

– Siinä missä perinteinen camokuosi pyrkii sulautumaan taustaan, Veil Camo -kuosi toimii hämäämällä eläimen silmiä niin, että metsästäjän hahmo rikkoutuu, eikä eläin tunnista ihmisen hahmoa, Hunters Element -tuotteita maahantuovan ja markkinoivan Jokierä Oy:n markkinointijohtaja sekä Hunters Element -tuotteiden vastuumyyjä Jarkko Jokinen kertoo.

– Esimerkiksi kontrastit kuosissa ovat isommat: pienen ja ison kuvion ero sekä tumman ja vaalean värin ero, hän jatkaa.

Käyttämällä Desolve-camokuosissa apuna tietoa eläinten näkökyvystä tästä kuosista olevissa metsästysvaatteissa pääsee Jokisen mukaan jopa 40 metrin etäisyydelle eli selvästi metsästettävää kohdetta lähemmäs verrattuna kilpaileviin kuoseihin.

Jokinen sanoo, että Veil Camo toimii monissa eri ympäristöissä, ja on sävymaailmaltaan suomalaiseen luontoon sopiva. Hän huomauttaa, että monet metsästysvaatevalmistajatkin menevät vaatteiden suunnittelussa muoti edellä.

– Hunters Elementin kaikissa tuotteissa mennään käyttötarkoitus oli metsästäjän tarpeet edellä.

Hän muistuttaa metsästäjiä valitsemaan vaatteet metsälle sekä metsästyskohteen ja -ajankohdan määrittelemän tarpeen sekä sään mukaisesti. Jokinen korostaa kuosien ohella Hunters Elementin metsästysvaatteiden keveyttä ja hengittävyyttä; ne ovat miellyttäviä yllä ja kuivavat nopeasti.

Yksi merkittävä ominaisuus Hunters Elementin alus- ja välikerrosvaatteissa on niiden pituus.

– Ne ovat 5–10 senttiä pidempiä kuin yleisesti ottaen muiden valmistajien. Pituutensa ansiosta esimerkiksi aluspaita pysyy selkää suojaamassa myös metsästäjän kyykistyessä.

Hunters Elementin metsästysvaatteet ja -varusteet ovat markkinajohtajat Uuden-Seelannin ja Australian markkinoilla.

– Molemmissa maissa metsästyksen olemus on samantyylinen kuin Suomessa, ei elitistinen vaan tarpeeseen perustuva; metsästys on ollut entisaikana elintärkeä elinkeino ja ruoan antaja.

– Suomessa Hunters Elementin tuotteilla on parikymmentä jälleenmyyjää. Maahantuojansa, joensuulaisen Jokierän valikoimiin ne tulivat pari vuotta sitten, markkinointijohtaja Jarkko Jokinen kertoo.

Hunters Elementin käytännöllisiä vaatteita löydät myös Kärkkäisen verkkokaupan laajasta valikoimasta. Tervetuloa ostoksille!