Ruotsalainen Åke Nordin perusti ulkoiluvaatteita ja -varusteita valmistavan ja markkinoivan Fjällrävenin vuonna 1960 Örnsköldsvikissä Ruotsissa. Fjällrävenin tuotteet, muun muassa ulkoiluasusteet, takit, päähineet, reput, rinkat ja teltat, ovat tunnettuja kulutuskestävyydestä ja ympäristöystävällisyydestä. Fjällräven kuuluu Fenix Outdoor -konserniin, joka on kansainvälinen ulkoilutuotteisiin keskittyneiden yritysten rypäs. Fjällräven on noteerattu Tukholman pörssissä.

Fjällrävenin ympäristöystävällisyys näkyy esimerkiksi Kajka-vaellusrinkassa. Koivurunkoisessa Kajka-rinkassa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen puukehikko, jonka ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienemmät vahvuudesta ja toimivuudesta kuitenkaan tinkimättä. Kantomukavuudeltaan erinomaisessa Kajkassa on monia älykkäitä toimintoja, muun muassa Perfect Fit -säädöllinen kantojärjestelmä ja päälokerossa Wet/Dry-tila. Rinkan Perfect Fit Adjustment System -säätöjärjestelmä on helppo säätää erilaisille vartaloille sopivaksi säätämällä sekä selän pituutta että olkahihnojen välistä leveyttä. Päälokeron voi jakaa ylä- ja alaosaan. Alaosassa oleva Wet/Dry-tila pitää kosteat ja likaiset varusteet erillään muista tavaroista. Rinkan irrotettavaa kantta voi käyttää vyötärö- tai rintalaukkuna, kun arvotavarat halutaan pitää erityisen varmassa tallessa. Kajka on saanut kehuja vaeltajilta kaikkialla maailmassa ja jopa alan lehdistöltä. Muun muassa ruotsalainen ulkoilulehti Utemagasinet valitsi Kajka-rinkan vuoden tuotteeksi vuonna 2009, ja se voitti suomalaisen Retki-lehden suuren rinkkatestin vuonna 2011.

Kaikista ulkoiluvaatteista eniten muistoja liittyy yleensä vaellushousuihin. Kuluneet polvet ja kiiltäviksi kuluneet napit kertovat seikkailuista vaellusreiteillä, tuntureilla ja metsässä. Mitä paremmat vaellushousut ovat, sitä pitempään ne kestävät ja sitä enemmän niihin liittyy tarinoita. Fjällrävenin valikoimassa on erityisesti vaeltamiseen (trekking), matkoille lämpimämpään ilmastoon (travel), metsästykseen ja lintujen bongaamiseen (forest) sekä arkikäyttöön suunniteltuja housuja.

Fjällrävenin housuja on saatavissa kahdella eri leikkauksella, klassisella ja väljällä leikkauksella, sekä kolmella vyötärön korkeudella, korkealla, klassisella ja matalalla. Fjällrävenin housuja on saatavana myös kahdella erilaisella lahkeensuulla, kiinteällä lahkeensuulla ja raakapituudella. Raakapituus tarkoittaa sitä, että lahkeet ovat hieman normaalia pitemmät, jotta ne voi leikata ja ommella itse, ja näin säätää lahkeen pituus omien tarpeiden mukaan. Kaikissa housuissa on paljon käteviä taskuratkaisuja.