Suomalaiset ovat toden totta löytäneet mönkijät. Viime vuonna mönkijöiden myynti rikkoi ennätyksiä. Mönkijöiden käyttö on tullut ympärivuotiseksi. Taloyhtiöissä ja omakotitalojen pihojen lumenaurauksessa puskulevyllä varustettu mönkijä toimii talvella kätevänä kumppanina. Mönkijä auraa nätisti ja tarkasti, istutuksia vahingoittamatta, traktori on krouvimpi auraaja.

Pohjoiseen mökkireissulle lähtiessä on hyvä ottaa mönkijä puskulevyineen trailerin kyytiin, ja saa nopeasti aurattua mökkitien. Puutarhan kevättöitä varten mönkijän puskulevyn sijaan laitetaan kauhasarjat, ja niin on monikäyttöinen, vahva ja väsymätön puutarhatyöntekijä rivissä.

Metsätöihin moni suuntaa nykyään mönkijän kanssa. Metsäkärry mönkijän perässä kuljettaa tukit metsästä. Mönkijän varustelaatikoissa kulkevat metsään ja takaisin moottorisahat ja raivaussahat sekä kaikki tarvittavat työkalut.

Lähes joka maatilalla alkaa nykyään olla traktorimönkijä jokapäiväisenä työkoneena. Se on hyvä talvella metsätöissä, keväällä peltojen kuntoa tarkastellessa sekä kesällä, kun käy katsomassa viljan kasvua pelloilla. Jotkut ovat laittaneet traktorimönkijään heinän siementen kylvölaitteen ja hoitavat heinän kylvön sillä. Monelle nuorelle ostetaan mönkijä mopon sijaan.

Ammattikäyttöön ostettu mönkijä on verovähennyskelpoinen.

Kärkkäinen Koneessa ja verkkokaupassa www.karkkainen.com/Kone on kattava valikoima mönkijöitä sekä totta kai Kärkkäinen Koneen koko laaja-alainen valikoima. Kärkkäinen Koneen valikoimissa on mönkijöiden lisäksi moottorikelkkoja sekä moottorikelkkatarvikkeita ja ajovarusteita, moottoripyöriä tarvikkeineen, ajo- ja lisävarusteineen, mopoja, sähkömopoja, veneitä, vesijettejä sekä erilaisia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja. Kaikkiin myynnissä oleviin tuotteisiin on valikoimissa myös varaosat ja lisävarusteet, ja mitä ei sillä hetkellä ole, niin ne tilataan.

Verkkokaupasta ostettujen isojen koneiden ja kulkuneuvojen, esimerkiksi mönkijöiden ja moottorikelkkojen, kuljettamisesta Kärkkäinen Kone tarjoaa kilpailukykyiset rahtisopimukset. Ostamansa tuotteet saa kotiovelle alle sadalla eurolla akselilla Helsinki Rovaniemi. Pohjoisempaan Lappiin rahti on vähän isompi.

Kärkkäisen verkkokaupan ostoksia varten on mahdollisuus Svea-rahoituksen osamaksusopimukseen, joka tehdään suoraan verkossa. Kärkkäinen Koneen toimipisteissä on mahdollisuus osamaksuvaihtoehtona valita Svea-rahoituksen tai Santander-rahoituksen lisäksi Nordea Rahoituksen maksusopimus. Se tehdään aina paikan päällä yhdessä Kärkkäinen Koneen myyjän kanssa. Rahoituksista esimerkiksi Nordea Rahoituksen tarjoama pisin maksuaika on 147 kuukautta. Nordea Rahoituksen maksuaika on nollakorkoinen 50 kuukauteen saakka.

Kärkkäinen Kone pienkoneiden myynti ja varaosamyynti sekä Kärkkäinen Koneen huolto palvelevat Kärkkäisen tavarataloissa Ylivieskassa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Oulussa arkipäivisin kello 8-16. Kärkkäinen Koneen huolloissa toimivat alan parhaat ammattilaiset.

Kärkkäinen Koneessa huolletaan esimerkiksi mönkijöitä, moottorikelkkoja, moottoripyöriä, veneiden moottoreita, sähkömopoja sekä kaikkia pienkoneita, kuten moottorisahoja ja puutarhatyökaluja, ruohonleikkureita ja trimmereitä. Ylivieskan Kärkkäinen Koneen tilavaan huoltohalliin mahtuu kerrallaan useita koneita ja laitteita, perämoottorihuoltoon tuotavat veneet kokonaisuudessaan.

Moottorikelkan, mönkijän, moottoripyörän, sähkömopon ja pienkoneiden käyttökilometrit ja tunnit antavat Ylivieskan Kärkkäinen Koneen huoltopäällikkö Ville Myllymäen mukaan informaatiota, milloin huoltoon pitäisi mennä.

– Yleensä kaikki koneet ja laitteet tuodaan liian myöhään huoltoon, käyttökauden jo alettua tai kun on jo tullut jokin vika! Ville toteaa.

Ville on huomannut, että moottorikelkkojen suosio on lisääntynyt viime aikoina huimasti.

– Moottorikelkkoja hankitaan sekä hyöty- että vapaa-ajan käyttöön. Reittikelkkojen ohella erityisen suosittuja ovat nykyään umpihangessa ajettavat moottorikelkat, joilla tehdään retkiä esimerkiksi Ruotsin tunturimaisemiin.

Nykyään myös Suomeen on saatu suuria alueita vapaaseen moottorikelkkailuun. Esimerkiksi Posion yhteismetsässä on mahdollisuus ajaa 27 500 hehtaarin alueella 30 euron vuorokausilupamaksulla.

Tälle talvikaudelle Kärkkäisen Koneesta löytää vieläsoppelinheti ajovalmiin moottorikelkan, joko uuden tai käytetyn.

– Ja mönkijät varustamme käyttövalmiiksi asiakkaiden haluamin lisävarustein, lupaa Ville.

Tervetuloa Kärkkäinen Koneeseen – myös heräteostoksille ja verkkoon kanssa www.karkkainen.com/Kone