Kärkkäisen autohuolto ja pikahuolto sekä autojen varaosakauppa palvelevat Kärkkäisen tavaratalojen yhteydessä Lahdessa, Ylivieskassa ja Iissä. Huoltoajan voi varata kätevästi netistä:

Lisäksi Ylivieskan Kärkkäisellä toimii autopesu, jossa autot puhdistuvat Waschtecin autopesurilla. Saksalaisen Washtecin valmistamilla pesulaitteilla pestään maailmassa päivittäin lähes kolme miljoonaa autoa. Pesuvaihtoehtoja Kärkkäisen autopesurissa on kuusi: Paras pesu (Shinetecs pesu), Kiilloituspesu, Tehopesu, Peruspesu, pesu kattoboxillisille autoille sekä harjaton pesu.

Noin vartin kestävässä Paras pesussa auto pestään ensin harjattomasti korkeapaineella ja sitten pehmeillä harjoilla tehopesuaineella. Sen jälkeen autopesulaite kuivaa auton pinnan. Sitten pinta saa kaksi erillistä vahakerrosta, käsivahausta vastaavan vahauksen ja sateelta suojaavanShinetecspinnoitteen. Lopuksi auto kuivataan. Ylivieskan Kärkkäisen autopesuriin mahtuvat suurimmillaan 2,5 metriä leveät ja 2,6 metriä korkeat autot.

Auton pesun voi maksaa pankki- ja luottokortilla, myös lähimaksu ja mobiilimaksu onnistuvat. Pesun voi maksaa myös Ylivieskan Kärkkäisen Autohuollosta tai infosta ostetulla koodilla, joka syötetään autopesurin lukijalaitteeseen.

Puhtaalla autolla on mukava lähteä joulumatkoille, ja puhdas auton pinta kestää pidempään hyvänä. Auton vahaaminen ehkäisee lian tarttumista. Puhdas auto on myös merkittävä turvallisuustekijä. Puhtaat lasien ulkopinnat parantavat näkyvyyttä. Kunnolla sisäpuolelta puhdistettu lasi ei huurru samalla tavalla kuin likainen lasi. Näkyvyys on parhaimmillaan, kun myös auton ajovalot ovat puhtaat ja toimivat.

Auton säännöllinen huoltaminen varmistaa sen talvikestävyyden. Asiantuntijat sanovat, että jos auto on käytetty määräaikaishuollossa valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti, auton pitäisi selvitä talven yli ilman sen erityisempää talvihuoltoa. Joidenkin uudempien autojen huolto- ja öljynvaihtoväli on kuitenkin sen verran pitkä, että tietyissä tilanteissa kannattaa harkita öljyjen vaihtamista tiheämmin kuin ohjekirja sanoo.

Öljyn määrä on hyvä tarkastaa tasaisin väliajoin ja lisätä sitä tarvittaessa. Talvirenkaiden toimivuutta voi parantaa ja käyttöikää pidentää oikeilla rengaspaineilla, koska pakkasen myötä renkaan ilmanpaine muuttuu. Ilman kylmeneminen saattaa laskea rengaspainetta: kovien pakkasten alkaessa paineita pitääkin nostaa. Oikea rengaspaine selviää yleensä auton ohjekirjasta, ovipilarista tai polttoaineen täyttöluukusta.

Kärkkäisen Autohuolto vinkkaa autoilijoille talven varalle:

* Esilämmitä moottori ennen ajoa. Auton lämmitystolppaan kannattaa hankkia ajastin, joka kytkee lämmityksen päälle esimerkiksi joka aamu kello 7. Lämmitysjohtoa ei kannata pitää varmuuden vuoksi koko ajan kiinni. Jatkuva lämmitys ei aiheuta ylikuumenemisen vaaraa, mutta voi kuluttaa moottorin tiivisteitä ja venttiilikantta. Suomen valtion omistaman Motivan laskelmien mukaan moottorin esilämmittäminen säästää pelkissä polttoainekuluissa noin sata euroa talvessa.

* Varmista, että autossa on talveen tarkoitetut voiteluöljyt.

* Varmista auton vaihteiston toimivuus talvellakin. Vaihtamalla öljyt vaihteistoon vaihteen vaihto sujuu sujuvasti talvipakkasillakin.

* Lisää ajoissa pakkasenkestävää lasinpesunestettä, niin vältyt säiliön ja pumpun jäätymiseltä ensimmäisillä pakkasilla. Muista myös jarrunesteen vesipitoisuuden mittaaminen ja tarvittaessa sen vaihto. Samoin pakkasnesteen.

* Hanki kunnon lapio, muuta asialliset välineet ja lukkosulaa jään poistamiseksi laseista ja lukoista.

Kärkkäisellä myös ruokit auton sujuvasti ja edullisesti. Kärkkäisen itsepalveluperiaatteella toimivissa polttoaineen tankkauspisteissä Ylivieskassa on 12 pistoolia eli 4 tankkauspaikkaa, samoin Iissä on 12 pistoolia eli 4 paikkaa. Lahden tankkauspisteessä on 18 pistoolia eli 6 tankkauspaikkaa. Kärkkäisellä panostamme suuresti polttoaineen hintojen jatkuvaan ja aktiiviseen seurantaan, jotta pystymme olla jokaisen polttoainepisteemme osalta alueen edullisimpien joukossa.

Mukavia ja turvallisia joulumatkoja kaikille teille!

Reetta Reinman

MUISTA:

Kärkkäisen Autohuollosta &Autovaraosista saa kaiken autoilijan talveen:

* huolto/asennuspalvelu

* talvirenkaat

* lämmittimet

* autonakut

* lisävalot

* lumiharjat ja jääraapat

* nesteet

* öljyt