Kärkkäinen Oy juhlii 32-vuotissyntymäpäiviään työn merkeissä. Jokaisessa viidessä tavaratalossa sekä verkkokaupassa Karkkainen.com on valtava määrä loistavia synttäritarjouksia. Tervetuloa!

Kärkkäinen Oy:n arvot kiteytyvät sanoihin tehokas, yhteistyö ja luotettava. Nämä arvot mahdollistavat Kärkkäisen asiakasystävällisen hintatason, koko ajan kasvavan, laajan, erikoisliiketasoisen valikoiman sekä asiantuntevan, yksilöllisen ja ystävällisen palvelun. Laajan, monipuolisen ja joustavasti kasvavan valikoimamme mahdollistaa osaltaan myös se, että Kärkkäinen konserniin kuuluva SuomiTranding Oy toimii maahantuojana ja tukkukauppana. Se tuo maahan esimerkiksi työkaluja, autotarvikkeita, pienkoneita, urheilutekstiileitä ja luontaistuotteita. Kärkkäinen Oy:n kylmäasemilla Ylivieskan, Lahden ja Iin tavaratalojen yhteydessä saa tankata polttoainetta aina kilpailukykyisin hinnoin. Autot voi huollattaa Kärkkäisen Autohuolloissa, jotka ovat monimerkkihuoltamoita. Niissä toimii myös varaosamyynti. Kärkkäinen Kone myy ja huoltaa pienkoneet, moottorikelkat, mönkijät, mopot ja moottoripyörät. Kärkkäisen Yritysmyynti palvelee yritysasiakkaita joustavan yritysystävällisesti Kärkkäisen laajalla valikoimalla. Lounasravintola Majakassa Lahdessa sekä terveellisiä pikaruokavaihtoehtoja tarjoavissa Fresh!Burgereissa Lahdessa ja Ylivieskassa taittuvat nälkä ja jano. Kärkkäinen Oy:n kustantama KauppaSuomi-lehti on Suomen suurilevikkisin jakelulehti. Se kolahtaa postilaatikoihin joka toinen viikko, ja ilmestyy myös verkossa kauppasuomi.fi

Kärkkäisen perheyrityksen taipaleen alussa, 32 vuotta sitten oli suomalaista yrittämistä henkeen ja vereen kannattava nuori, rohkea ja työtä pelkäämätön pariskunta, Leena ja Juha Kärkkäinen. He perustivat yrityksen vuonna 1988. Juha Kärkkäinen aloitti kauppiasuransa kiertämällä Suomen toreja reistailevalla toribussilla. Ensimmäisen kiinteän varastomyymälän Juha ja Leena Kärkkäinen avasivat Ylivieskaan 1991. Nykyään tavarataloketjuun kuuluu koko ajan kasvava, jo yli 200 000 tuotteen verkkokauppa Karkkainen.com sekä viisi tavarataloa, joista uusin avattiin Jyväskylässä keväällä 2017. Ouluun tavaratalo avattiin 1999. Ylivieskaan avattiin noin 32 000 neliön kauppakeskus 2003, Iihin tavaratalo 2007 ja Lahteen yli 34 000 neliön kauppakeskus 2009. Kärkkäisen tavaratalojen pinta-ala on yhteensä noin 85 000 neliötä. Tavaratalojen aulatiloissa toimii vuokralaisina myös muita yrityksiä.

Kärkkäinen Oy:n on työnantajana rohkea vastuun antaja. Työntekijöitä myös kuunnellaan. Kärkkäinen Oy toteutti syyskuussa 2020 laajan henkilöstökyselyn työntekijöilleen. Henkilöstökyselyssä työntekijöitä pyydettiin arvioimaan työskentelyolosuhteita, esimiestyöskentelyä ja työyhteisön toimintaa. 513 työntekijää vastasi kyselyyn. Kärkkäinen Oy:n palveluksessa on lähes 700 työntekijää. Kyselyssä kysyttiin myös, suosittelisiko työntekijä Kärkkäistä työpaikkana ystävälleen. Yli 95 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti voivansa tehdä niin.

Tämä syksy on erityisen merkittävä Kärkkäiselle. Syyskuun alussa päättyi Kärkkäinen Oy:n kymmenen vuotta kestänyt yrityssaneeraus. Kärkkäinen-konsernin liikevaihto ja tulos kehittyivät saneerauksen aikana hyvin. Liikevaihto oli vuonna 2009 saneerauksen alkaessa 117,7 miljoonaa euroa. Kuluvan tilikauden liikevaihdon arvioidaan olevan 265-275 miljoonaa euroa. Saneerauksen aikana Kärkkäinen on avannut uuden tavaratalon Jyväskylään ja panostanut suuresti verkkokaupan kehittämiseen. Kiitos tästä kuuluu teille arvoisat asiakkaamme.

Suomea kiertävissä Kärkkäisen toribusseissa oli aikoinaan kutkuttava löytämisen tunnelma. Moni keskipohjalainen muistanee myös sen löytämisen riemun, mikä oli 1990-luvun alussa nykyisen Ylivieskan Autolaakson alueella olleessa 50 neliön varastorakennukseen sijoitetussa Kärkkäisen varastomyymälässä. Lattia oli täynnä laatikoita. Tavaravalikoima oli melko sekalainen. Linkkuveitsilaatikkoa seuraavasta laatikosta saattoi löytyä erivärisiä kynsiharjoja. Laatikoiden välissä kiemurteli käytäviä, jotka kuljettivat aina seuraavalle laatikkoriville. Tuolloin varastossa oleva kauppa oli kuin aarreaitta laman kourissa pyristeleville suomalaisilla.

Toimitilat ovat laajentuneet ja modernisoituneet, mutta toiminta-ajatus ei ole Kärkkäisellä muuttunut miksikään. Asiakkaille halutaan tarjota suomalaiseen, aktiiviseen elämänmenoon sopivia tuotteita monipuolisesti ja kohtuuhintaisesti.

Reetta Reinman