Kulta on arvokas jalometalli, josta voidaan valmistaa upeita koruja sekä sormuksia. Kultaa on käytetty rahana, kolikkojen sekä korujen materiaalina jo tuhansia vuosia. Arvokkaana materiaalina kultaa suositaan erityisesti koruissa nykyäänkin. Laadukkaat kultakorut ovat ajattomia ja arvokkaita lahjoa.

Kultaa käytetään niin kaulakoruissa, rannekoruissa, korvakoruissa sekä sormuksissa. Myös solmioneulat sekä kalvosinnapit ovat usein kultaiset tai kullattua hopeaa. Suomalainen Lumoava valmistaa suosittuja kultakorumallistoja, joista löytyvät niin riipukset, korvakorut, sormukset kun rannekorutkin.

Kultakoru on lahja, jonka arvo säilyy. Sen kauneus sekä ajattomuus puhuttelee vielä vuosikymmentenkin päästä.

Kulta korumateriaalina

Suomessa myytävät kultakorut ovat joko 14 tai 18 karaatin kultaa. Kulta on itsessään pehmeä materiaali, joten siksi täyttä 24 karaatin kultaa ei käytetä koruissa. Täysi kulta on myös yllättävän painavaa, joten sekoittamalla muihin metalleihin siitä saadaan keveämpää ja näin ollen käytännöllisempää korumateriaalia. Karaattilukua pienennetään hopealla, kuparilla ja palladiumilla, ja vanhemmissa valkokultakoruissa voi olla myös nikkeliä.

Kultakoruja valmistetaan keltakullasta, valkokullasta sekä ruusukullasta. Kullan väri määräytyy siitä, missä suhteessa muita metalleja siihen on sekoitettu. Suosittu valkokulta on palladiumilla valkaistua kultaa, joka pintakäsitellään rhodiumilla kauniin värin saamiseksi.

Ruusu- eli punakulta on nousemassa suosituksi korumateriaaliksi. Sitä käytetään muun muassa sormusten sekä riipusten materiaaleina. Punakullan väri syntyy siitä, että seosaineena on käytetty kuparia.

Vanhat kultakorut sekä sormukset voidaan kierrättää uudelleen korumateriaaliksi tai ottaa teknologiateollisuuden käyttöön. Suomalaiset Bellina-kihla- ja vihkisormukset valmistetaan kierrätyskullasta, minkä ansiosta ne ovat ympäristöystävällinen valinta.

Kultakoru on arvokas lahja

Kultakoruja on kautta aikojen annettu lahjaksi. Joissakin kulttuureissa kultakorut ovat yhä pääsääntöinen lahja esimerkiksi nuorelle parille avioituessa. Korujen runsaus on verrannollinen suvun vaurauteen. Meidän kulttuurissamme kultakorujen antaminen lahjaksi on henkilökohtaisempaa.

Tyypillisimmin mies ostaa kultakorun naiselle, mikä näkyy kultakorujen mallistoissa. Naisten kultakorut ovat yleensä eniten edustettuina lähes kaikissa mallistoissa. Vastapainona naisellisille korumallistoille suomalainen Saurum valmistaa miehekkäitä laatukoruja kaiken ikäisille miehille. Näistä tunnetuimpia ovat miesten solmioneulat sekä kalvosinnapit. Nuorille Saurum valmistaa skandinaaviseen makuun sopivia tyylikkäitä rippiristejä.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät kultakorut elämäsi tähtihetkiin. Kultakoru on henkilökohtainen ja kaunis lahja iästä riippumatta. Tunnearvo kasvattaa kultakorun arvoa!