Hyvien kenkien merkitys korostuu huonoilla keleillä. Kenkien tarkoitus on tuoda turvaa lapsen kävelemiselle maastosta ja säästä riippumatta. Vedenpitävyys sekä kenkien hyvä istuvuus ovat avainasemassa hankittaessa hyviä ulkoilukenkiä lapselle.

Lapsen liikkumisen iloa voidaan lisätä laadukkailla kengillä. Ulkoiluun sekä harrastuksiin sopivat lasten ulkoilukengät takaavat erinomaisen istuvuuden niin peleissä kuin leikeissä. Eikä laatu maksa aina paljoa. Siitä erinomainen esimerkki on urheiluvaatteita sekä kenkiä valmistava MOLS, jonka lasten kengät ovat edullisia, mutta laadukkaita ja kestäviä.

Vedenpitävyys on tärkeä

Kuralätäköt ovat lapsista äärimmäisen kiehtovia. Aivan kuin jokin magneettinen voima vetäisi lapsia hyppäämään keskelle suurinta lätäkköä. Hypätessään lapsi ei tule ajatelleeksi, sattuuko jalassa olemaan kumisaappaat vai mitkä kengät. Hypätessään hän ei muista, että varpaat voivat kastua, ja sen jälkeen ulkoilusta ei voi enää nauttia.

Onneksi nykyiset lasten ulkoilukengät valmistetaan pääsääntöisesti Gore-Tex-materiaalista. Vedenpitävänä materiaalina se mahdollistaa kuralätäköissä hyppimisen ilman varpaiden kastumista. Lasten Gore-Tex kengät ovat siis toimivat joka säällä. Enää pienen sateen sattuessa ei tarvitse etsiä epämukavia kumisaappaita jalkaan, vaan pihalle voi suunnata mukavilla ulkoilukengillä.

Vaativien olosuhteiden kenkiä valmistava Treksta tarjoaa erinomaisia lasten ja nuorten Gore-Tex kenkiä. Näissä kengissä yhdistyvät vedenpitävyys, hengittävyys sekä erinomainen istuvuus lasten jalkoihin. Pitkäaikaisen tuotekehittelyn tuloksena Trekstan lasten kengät ovat alansa parhaita joka sään kenkiä.

Hengittävät materiaalit eivät hiosta

Lasten pihaleikit saattavat kestää useitakin tunteja. Hiostavalla, hengittämättömällä kengällä varpaat kostuvat jo lyhyessä ajassa ja kostuneet varpaat ovat alttiita kylmettymiselle. Tästä syystä lasten kenkiin sisämateriaaleiksi sekä päällysmateriaaliksi valitaankin hengittävistä materiaaleista valmistetut pehmusteet ja kankaat.

Lasten Gore-Tex-kengissä hengittävyys toteutuu hyvin, sillä Gore-Tex on itsessään myös hengittävä materiaali. Iholta poistuva kosteus pääsee haihtumaan vaivattomasti materiaalin läpi. Kuvat kengät eivät ruoki jaloissa olevia bakteereja, joten kengät eivät ala haisemaan pitkäaikaisessakaan käytössä.

Lisäksi lasten Gore-Tex kengissä korostuu niiden helppohoitoisuus; kengät voidaan huuhdella päältä päin, ilman että vesi kastelee kengän sisäpuolta. Joskus kengät kaipaavat kuitenkin kokonaisvaltaista ja perusteellista pesua. Likaisten sukkien mukana kengän sisään saattaa tarttua likaa, joten myös sisäpuolen pesu tulee ajankohtaiseksi. Lasten ulkoilukengät voidaan pestä 30 asteen pesussa pesukoneessa helposti.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät kestävät lasten ja nuorten ulkoilukengät pihalle sekä harrastuksiin. Hyvät kengät lisäävät liikkumisen iloa!