Koru viimeistelee pukeutumisen. Se luo asukokonaisuuteen yksityiskohdan, joka kiinnittää huomion. Koru tuo käyttäjälleen iloa ja levittää kauneutta ympärilleen.

Jos korun hankinta on ajankohtaista, kannattaa tutustua Kärkkäisen verkkokaupan valikoimaan. Siellä on esillä kultakoruja, hopeakoruja, pronssikoruja ja teräskoruja. Verkkokaupasta löytyvät myös useat suositut brändit, kuten Beat of Love, Saurum ja S. Oliver.

Koru kannattaa valita sen mukaan, kuka sitä käyttää, missä tilanteessa sitä käytetään tai mitä materiaalia sen tulee olla. Näitä kysymyksiä olisi hyvä miettiä ennen ostopäätöstä.

A) Kuka korua käyttää?

Korua valitessa on tärkeää, että se sopii käyttäjälleen ja että käyttäjä pitää siitä. Sen vuoksi kannattaa valita korumalli ja -materiaali, joka on oikeasti mieluinen.

Vanhastaan on ajateltu, että suurikokoinen koru sopii suurelle ja pienikokoinen pienelle. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska isokin koru voi olla oikein tyylikäs sirolla ihmisellä. Tärkeämpää on se, että koru sopii käyttäjänsä tyyliin.

Koru on myös mainio lahja. Ennen lahjan hankkimista tulee kuitenkin ottaa selvää, millaisia koruja lahjan saaja käyttää. Näin varmistetaan, että koru on mieluinen ja se ei jää laatikkoon pölyttymään.

Lahjakoru sopii kaikenikäisille, ja se on arvokas rippilahja, ylioppilaslahja tai vaikka huomenlahja. Miehille hyviä lahjakoruja ovat solmioneulat tai kalvosinnapit. Naisellisempia lahjoja ovat esimerkiksi rintaneulat ja korvakorut.

B) Millaisissa tilanteissa korua käytetään?

Korujen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisissa olosuhteissa niitä tullaan käyttämään. Esimerkiksi isokokoinen riipus, käsikoru tai sormus voi olla esteenä, jos tekee käsitöitä tai siivoaa. Lisäksi erilaiset timanttien istutukset voivat olla sellaisia, että ne tarttuvat helposti vaatteisiin ja kankaisiin.

Jokaiseen tilanteeseen löytyy kuitenkin koru. Esimerkiksi Kärkkäisen verkkokaupassa on laaja valikoima arkeen sopivia kaulakoruja, ranneketjuja, sormuksia ja korvakoruja. Muun muassa Silver Bar, Aalmark ja Lumoava ovat brändejä, joiden korut on laadukkaasti suunniteltu ja tehty.

Juhlakoru on usein aidosta ja puhtaasta materiaalista valmistettu. Juhlissa käytetään myös perinnöksi tai lahjaksi saatuja koruja, joilla on erityinen merkitys tai tarina. Jos ei omista aitoja koruja, juhliin voi hankkia myös aidon oloisen ja laadukkaan pukukorun.

Käytetäänpä koruja missä tahansa tilanteessa, kannattaa muistaa pari pukeutumisneuvoa: Jos kaulakoru on suuri ja näyttävä, muut korut voivat olla vaatimattomampia. Jos puolestaan korvakorut ovat runsaat, kaulakorun tulisi olla hillitympi. Yleisenä vinkkinä mainittakoon, että korujen tulisi muodostaa harkittu kokonaisuus.

Hankitko kihla- tai vihkisormuksen?

Kihlasormukset ja vihkisormukset ovat parhaimmillaan jälkipolville perinnöksi jääviä muistoesineitä. Niiden kohdalla ei siis kannata tehdä turhia kompromisseja.

Jos haluaa erikseen sekä kihlasormuksen että vihkisormuksen ja aikoo käyttää niitä yhdessä, kannattaa kokeilla vihkisormuksia jo siinä vaiheessa, kun ostaa kihlasormuksen. Mieluisan vihkisormuksen löytäminen voi nimittäin jälkikäteen olla vaikeaa.

Kärkkäisen verkkokaupassa on tarjolla laaja valikoima kihla- ja vihkisormuksiksi sopivia koruja. Kannattaa tutustua esimerkiksi Festiven ja Bellinan malleihin, joista löytyy kauniita timanttisormuksia, kultasormuksia ja hopeasormuksia.

C) Mitä materiaalia koru on?

Joskus korun ostopäätöstä ohjaa se, mitä materiaalia haluaa sen olevan. Materiaalin valinta on suurimmaksi osaksi makukysymys. Toiset vain ovat kullan ja toiset hopean ystäviä. Toisia miellyttää pronssi ja toisia teräs.

Kärkkäisen verkkokaupan valikoimassa on kultaa, hopeaa, pronssia ja terästä:

Korut kestävät kauan ja säilyvät sukupolvelta toiselle. Tärkeitä ja rakkaita koruja käytetään vuosikymmeniä. Ne kertovat tapahtumista, tunnelmista, matkoista ja yleensä elämän huippuhetkistä. Korun viehätys onkin usein siinä, että ne tarjoavat aikamatkan menneisyyteen.