Naisten fleecet pukevat niin vilukissaa kuin kevyttä päälle pantavaa etsivää lämminveristä. Fleecetakki sopii mainiosti talvitakin alle välikerrokseksi tai ohueksi välikauden päällysvaatteeksi. Fleecehuppari on omiaan lämmittämään urheilun jälkeen esimerkiksi after ski -riennoissa.

Fleece on kerrospukeutujan vaate

Fleece sopii erinomaisesti lämmittäväksi kerrokseksi talvipukeutujalle. Fleece on pehmeä ja lämmin, ei ime itseensä kosteutta ja kuivuu kastuessaan todella nopeasti. Se ei veny käytössä ja sitä on hyvin helppo huoltaa. Markkinoille fleece tuli jo 1960-luvulla Helly Hansen -yhtiön lanseeramana.

Kevyt fleece on myös helppo napata mukaan syksyn marjaretkelle tai keväisiin puutarhatöihin. Fleeceliivi on liikkujan ja urheilijan suosikki: fleece on nopea vetäistä päälle lämmittämään urheilusuorituksen jälkeen. Pitkä fleecetakki pitää ylävartalon lisäksi myös takapuolen ja reidet lämpimänä. Lapsilla fleecekerros lämmittää talvipakkasilla ulkohaalarin alla.

Fleece valmistetaan usein kierrätysmuovia käyttäen. Näin sen tuotannon hiilijalanjälki on pienempi kuin monen muun vastaavan tuotteen. Vaatteiden ympäristökuormaa ajatellessa tärkeintä on kuitenkin se, miten vaatetta käytetään. Ekologisinta on hankkia vaate, jota on mukava käyttää monissa eri tilanteissa pitkään, mieluiten siihen asti, että vaate on tullut elinkaarensa päähän. Isossa roolissa on myös vaatteen pesu: vaatetta ei tule pestä turhaan tai vain tavan vuoksi.

Älä pese fleeceä turhaan

Polyesterista valmistetulla fleecellä on huono maine mikromuovin lähteenä, mutta todellisuudessa mikromuovia irtoaa merkittävästi vain fleeceä pestessä, ja fleeceä ei tarvitse pestä juuri lainkaan. Ylipäätään vaatteita pestään huomattavasti tiheämpään kuin todellinen tarve olisi – kenties rutiinin vuoksi tai siksi, että on epäselvää, milloin pesua todella tarvitaan.

Usein vaatteita tulee pestyä vain siitä syystä, että ne ovat olleet päivän päällä mutta puolipitoisena niitä on vaikea palauttaa kaappiinkaan. Puolipitoisille kannattaakin järjestää vaatekaappiin tai naulakkoon oma tila, josta ne on helppo palauttaa takaisin käyttöön. Puolipitoiset voi myös ripustaa henkariin odottamaan vuoroaan, ja näin vaate ei joudu samaan pinoon vasta pestyjen paitojen ja housujen kanssa.

Aikuisten päällysvaatteet eivät likaannu samalla tavalla kuin lasten. Siksi ulkovaatteita ei tarvitse pestä oikeastaan ollenkaan ja päällysvaatteitakin vain harvoin. Tahrojen poisto on pesua ympäristöystävällisempi ja aikaa vähemmän vievä vaihtoehto. Ulko- ja villavaatteita voi myös pesun sijaan tuulettaa ulkona.

Mikäli fleeceä tai muita muovikuituisia vaatteita on pakko välillä pestä, mikromuovin hillitsemiseksi voi hankkia suodattavan pesupussin. Parhaimmillaan tällainen pesupussi kerää jopa kolmasosan vesistöihin muuten päätyvästä vaatteen mikromuovista. Tällainen pesupussi tulee kuitenkin tyhjentää oikeaoppisesti roskikseen eikä esimerkiksi huuhdella puhtaaksi.

Tilaa upeat ja lämpimät naisten fleecet ja midlayerit Kärkkäisen verkkokaupan kautta! Tutustu monipuoliseen tarjontaan ja huikeisiin tarjouksiimme. Kärkkäisen verkkokauppa on valmiina palvelemaan sinua vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä!