Naisten kellot ovat kuin kengät: niitä ei voi olla liikaa. Kello onkin asuste, joka ei koskaan ole poissa muodista. Sen ulkonäkö vain vaihtelee ajan ja tilanteen mukaan. Naisen rannekello täydentää asukokonaisuutta aivan samoin kuin miesten kello miehen asukokonaisuutta.

 

Se, millaisissa tilanteissa rannekelloa käytetään, ratkaisee, minkälainen kello kannattaa hankkia. Karkeasti luokiteltuna kelloja hankintaan kolmeen eri käyttöön: arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan.

Laadukas kello arkikäyttöön

 

Arkeen ja työhön sopiva naisten kellomallisto on laaja. Arkikellon voi valita täysin oman maun ja vallitsevan muodin mukaan. Muotitietoinen nainen saattaakin omistaa useita erilaisiin asukokonaisuuksiin sopivia kelloja. Muun muassa kellobrändit Daniel Wellington ja Michael Kors ovat tunnettuja tyylikkäistä malleistaan. Ne sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja antavat kantajastaan huolitellun vaikutelman.

 

Arkikellon kannattaa olla hyvästä materiaalista valmistettu ja vähintään roiskesuojattu. Yleisesti ruostumatonta terästä ja titaania pidetään kestävinä materiaaleina. Myös kellon koneiston laadukkuus on tärkeää. Pääsääntöisesti kellojen koneistot ovat joko mekaanisia eli ilman elektroniikkaa olevia tai kvartsikoneistoja eli akulla tai paristolla toimivia.

Kello arjesta juhlavampaan menoon

 

On olemassa kirjoittamaton sääntö, että rannekello kädessä ei mennä juhliin. On myös olemassa arjesta juhlallisempia tilaisuuksia, joissa voi ja saa käyttää kelloa. Kannattaa kuitenkin jättää massiiviset ja näyttävät urheilukellot pois ranteesta myös arkisissa juhlissa. Sen sijaan kaulakorukellot sopivat aina juhlavampaankin hetkeen.

 

Toisaalta kaulakorukellot toimivat hyvin arjessakin esimerkiksi silloin, kun rannekellon käyttö ei ole suositeltavaa. Muun muassa sairaalassa työskentelvälle se voi olla hyvä vaihtoehto. Markkinoilla onkin kellotyyppi, joka on nimetty Sairaanhoitajakelloksi.

Monipuolisia toimintoja urheilevalle naiselle

 

Jos naisten kello hankitaan vapaa-aikaa ja urheilua varten, valmistusmateriaaliin ja koneiston laadukkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Usein vapaa-aikaan riittää tavallinen peruskello, mutta markkinoilla on myös monipuolisilla lisätoiminnoilla varustettuja kelloja.

 

Yleensä urheilukelloihin on lisätty monia ominaisuuksia. Kellossa voi olla esimerkiksi ajanottomahdollisuus, kompassi, korkeusmittari, GPS-paikannin, valaisin ja muita älyominaisuuksia. Jotkut kellot muistuttavatkin pientietokonetta.

 

Jos haluaa löytää naisten kellot netistä vaivattomasti, kannattaa vierailla Kärkkäisen verkkokaupassa. Kun tietää valmiiksi merkin, jota haluaa tutkia tarkemmin, voi kirjoittaa verkkokaupan hakukenttään esimerkiksi Gant naisten kello, Seiko naisten kello tai Leijona naisten kello.

 

Kärkkäisen naisten kellovalikoimassa on lähes kaksikymmentä tuotemerkkiä. Selailemalla niitä löytyy varmasti hyvä ja laadukas vaihtoehto ostettavaksi.