Monenlaista informaatiota tarjoavien älykellojen yleistyessä rannekelloalalla oltiin vähän huolissaan, syrjäyttävätkö älykellot rannekellot.

– Toisin on käynyt, älykellot eivät vieneet meiltä markkinoita. Päin vastoin, älykellojen myötä rannekellot tulivat lähemmäs kuluttajaa, sanoo Kiviaika Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Jussi Kivistö.

Kiviaika maahantuo rannekelloja ja toimii niiden tukkukauppana. Rannekellojen lisäksi yritys tuo maahan muun muassa I-Clip maksukorttikoteloita. Espoossa toimivassa Kiviajassa on omistaja-toimitusjohtaja Jussi Kivistön lisäksi kaksi myyntimiestä.

Kärkkäisellä on myynnissä Kiviajan maahantuomia Nick Cabana -kelloja, joiden sanotaan heijastavan boheemia ja rentoa elämäntapaa.

Kivistön mukaan Nick Cabana -kelloissa näkyy skandinaavisuus selkeänä muotoiluna.

– Ne ovat muotoilultaan yksinkertaisen tyylikkäitä.

Yksinkertaisen ja tyylikkään muotoilun lisäksi Kivistö arvelee Nick Cabana -kellojen yhdeksi suosion salaisuudeksi rannekellojen metallipunosrannekkeita, jotka ovat pitäneet jo monet vuodet pintansa rannekellomuodin huipulla.

– Myös jo muutaman vuoden trendien kärjessä pysynyt punertava roseekulta on värinä osoittautunut suosituksi.

Nick Cabana on ruotsalainen brändi. Kellot kootaan Ruotsissa, laaduntarkkailu tapahtuu niin ikään Ruotsissa. Nahkaiset rannekkeet valmistetaan Italiassa, metalliset rannekkeet valmistetaan osittain Kaukoidässä ja osittain Italiassa. Varsinaiset kello-osat tehdään Kaukoidässä.

Muutaman vuoden naisten ranteissa on nähty isokokoisia, esimerkiksi 40 milliä halkaisijaltaan olevia kelloja. Jussi Kivistön mukaan nyt on trendi pienempikokoisiin naisten rannekelloihin, joissa kellotaulut ovat halkaisijaltaan 36 tai 30 milliä.

– Pienemmät rannekellot sopivat hyvin kapeampiranteisille nuorille naisille, Kivistö toteaa.

Miesten kelloissa syvän sininen kellotaulun väri on tällä hetkellä suosiossa.