Juuri kun piti lähteä lomamatkalle tai johonkin tärkeään tapahtumaan, auto ei käynnisty. Jokin kuluva osa menee rikki, eikä auta muu kuin tilata uudet varaosat autoon. Onko tilanne tuttu? Ihan varmasti jokainen auton omistaja tietää tunteen.

Autoilija ei kuitenkaan jää pulaan. Nimittäin yksi mahdollisuus on tilata auton varaosat netistä. Muun muassa Kärkkäisen verkkokaupan Varaosapalvelu auttaa, ihan asiakas- ja merkkikohtaisesti.

Huoltoväliä ei kannata venyttää

Henkilöautot eivät kestä ilman huoltoa vuosikausien ajoa. Periaatteessa ne voisivat kestää, mutta kuluvat osat menevät vaihtoon tasaisin väliajoin. Nykyisin diesel - ja bensakoneen välillä ei ole suurta eroa, joten ne kestävät molemmat samalla tavalla.

Kulumista tapahtuu aina siellä, missä on kitkaa sekä suuria lämpötilaeroja. Kulumista voi kuitenkin minimoida huoltamalla ja hoitamalla autoa. On tärkeää vaihtaa säännöllisesti öljyt ja suodattimet. Osien kuluminen riippuukin paljon kuskista ja hänen ajotavoistaan.

On hyvin tyypillistä, että autojen omistajat venyttävät huoltovälejä. Se tarkoittaa sitä, että mahdolliset vauriot jäävät ennakoimatta ja osat ehtivät mennä rikki, jolloin niiden korjaaminen tulee kalliiksi. Esimerkiksi hiilidioksidipäästöjä vähentävä pakokaasujen takaisinkierrätys likaa moottoriöljyä, minkä seurauksena öljynkiertoon voi tulla tukkeumia.

Auton kuluvat osat vaihdettava säännöllisesti

Auton moottori ja vaihteisto kuluvat helposti. Sanotaankin, että kylmä moottori tarvitsee aikaa lämmetäkseen ajokuntoon. Käynnistämisen jälkeen tulisi odottaa hetki ennen ajoa. Nopeassa ajossa myös jarruosat ja alustan osat ovat koetuksella.

Uusissa autoissa eniten huolta tuottavat erilaiset sähköongelmat. Kun elektroniikka on yleistynyt, autoista on tullut vikaherkempiä. Toisaalta polttimot, akut, sytytystulpat, pyyhkimien sulat ja iskunvaimentimet kestävät uusissa autoissa suhteellisen pitkään. Jarrupalat vaihdetaan 80 000 kilometrin ja kytkin 150 000 kilometrin jälkeen.

Nykyisin autoissa on ilmastointilaitteet, joita ilman kesähelteillä ei ainakaan pärjäisi. Ne ovat kuitenkin suhteellisen herkästi vioittuvia, jos niitä ei huolla oikein. Periaatteena on, että kylmäaine poistetaan ja kompressori täytetään vähintään kolmen vuoden välein.

Varaosapalvelu auttaa aina ja tarvittaessa

Auton huoltamisessa on tärkeää, että se tehdään valmistajan laatiman huoltosuunnitelman mukaan. Autoon kannattaa laittaa valmistajan hyväksymiä osia. Joskus tilanne on se, että korjaus täytyy tehdä merkkikohtaisella korjaamolla, mutta usein osia voi myös itse vaihtaa. Autotarvikkeet tulee vain valita huolellisesti.

Kärkkäisellä on olemassa Varaosapalvelu, joka tarjoaa kattavasti osia eri automerkkeihin. Myös nettikaupasta saa kätevästi tilattua varaosat autoon. Oikean osan löytyminen on tehty helpoksi: verkkokaupan palvelun sivustolla tulee kirjoittaa pyydettyyn kohtaan auton rekisterinumero, ja palvelu näyttää kaikki sieltä löytyvät ja juuri sinun automerkkiisi sopivat osat.

Varaosapalvelussa on varaosia yli 20 automerkkiin. Esimerkiksi Volvo, Audi, BMW, Opel, Nissan ja Peugeot ovat merkkejä, joihin löytyy kattavasti osia. Kannattaa kokeilla varaosahakua ja tilata!