Edessä aukeaa aava ulappa tai tuttu järven pinta, jalkojen alla kulkee oman maun ja käyttötarkoituksen mukaan valikoitu vene. Veneily tarjoaa harrastajalleen seikkailuja, upeita luontokokemuksia, liikuntaa ja ulkoilua. Veneen varustelussa vain taivas on rajana, mutta harrastuksen voi aloittaa pienelläkin paatilla. 

Vene ja moottori

Soutuveneet lienevät monen suomalaisen ensi kosketus veneilyn maailmaan. Soutu- ja pienveneet ovatkin tuttuja näkyjä kesämökkien laitureissa ja venesatamissa. Minimivarusteet souteluun ovat vene ja airot. Soutelu on ekologista, leppoisaa ja mukava kuntoilumuoto, mutta vauhdikkaampaan menoon ja pitempiä matkoja varten vene tarvitsee moottorin. Vene sähkömoottorilla on hiljainen ja saasteeton vaihtoehto kalastajalle, tai luonnon ääniä seuraavalle veneilijälle. Kärkkäiseltä saat Berkleyn ja Minn Kotan sähkömoottorit, jotka ovat lähes äänettömiä, mutta tehokkaita venemoottoreita. 

Polttoaineella toimivat perämoottorit ovat perinteisempi vaihtoehto veneiden moottorisointiin. Moottorit kannattaa valikoida veneen koon mukaan. Nyrkkisääntö on, että liian pientä moottoria ei veneeseen kannata asentaa. Kärkkäiseltä saatavan Tohatsu-merkin moottoreita löytyy monessa koko- ja teholuokassa. Isompaan tarpeeseen tai pidemmille veneretkille kannattaa valita tehokas moottorivene. Luotettavat alumiinirunkoiset Alutrol, tai kevyet lasikuituvalmisteiset Kaisla-moottoriveneet laituriisi toimittaa veneilijän verkkokauppa Kärkkäinen. Moottoriveneeseen tarvittavat öljyt ja voiteluaineet saat niin ikään Kärkkäisen valikoimista.

Venetarvikkeet lisäävät käyttömukavuutta 

Veneen suojaaminen pidentää sen käyttöikää. Oceanshout-merkkiset venesuojat pelastavat sateelta ja liialliselta auringon paahteelta. Venepeitteillä suojaat paattisi säilytyksen ja kuljetuksen ajaksi. Taittuvat veneistuimet tuovat mukavuutta ja säästävät tilaa silloin, kun veneen penkki ei ole käytössä. Sulavan ohjauksen varmistaa veneen ohjauspyörä.

Sähköinen navigointi ja elektroniikka ovat nostaneet kalastuksen tasoa huomattavasti. Kalastaja nauttii nykypäivän teknologialla varustetusta veneen navigaattorista ja parhaat saaliit paikantavasta kaikuluotaimesta.

Turvallisesti veneessä

Riittävällä valaistuksella huolehdit omasta ja matkaseurueesi turvallisuudesta veneillessä. Luotettavan maihinnnousun varmistaa jämäkkä ankkurointi ja kiinnitys. Huoltotuotteet ja tarvikkeet lisäävät veneen käyttöikää, säästäen venettä suurempien remonttien tarpeelta. Sähkötarvikkeet, varaosat sekä akkulaturit veneeseesi löytyvät Kärkkäiseltä. 

Vauhdikasta menoa vesillä

Yhdistä veneily hauskaan vesiurheiluun! Vesihiihto moottoriveneen perässä on vauhdikas vesiurheilulaji, jossa menon mukaan pääsevät niin aikuiset kuin lapsetkin. Hiihtäminen kehittää kuntoa ja tasapainoa. Kärkkäiseltä varusteet vesihiihtoon ja muuhun vesiurheiluun saat Jobe-tuotemerkin valikoimasta.

Kaikki veneilyyn kätevästi Kärkkäisen verkkokaupasta.