Hopeakoru on kaunis ja kestävä valinta arkeen sekä juhlaan. Se pukee yhtä hyvin niin naista kuin miestäkin. Hopea on kultaa edullisempi materiaali, joten hopeakorut ovat helppo tapa saada näyttävyyttä suhteellisen huokeaan hintaan. Hopea tummuu ajan myötä, mutta oikein säilytettynä tummumista voi hidastaa huomattavasti.

Näin hidastat hopean tummumista

Ilman kanssa reagoidessaan hopea tummuu helposti. Koska ilmaa on mahdotonta välttää, hopean tummuminen ajan myötä on väistämätöntä, mutta sitä voidaan hidastaa. Hopea ei pidä valosta eikä kosteudesta, joten ilmatiivis, kuiva ja pimeä on hopealle parhaat säilytysolosuhteet. Älä säilytä hopeakoruja esimerkiksi kylpyhuoneessa. Hopeakoruja tulisi pitää suljetussa korulippaassa aina kun ne eivät ole käytössä. Toisiaan vasten hankaavat hopeakorut tummenevat entisestään, joten säilytä hopeakoruja aina erillään esimerkiksi kangaspussissa tai korulippaan eri osastoilla. 

Kun käytät hopeista kaulakorua, älä suihkauta hajuvettä suoraan kaulalle. Samoin, jos käytössäsi on hopeinen rannekoru tai muu käsikoru, vältä hajusteen lisäämistä ranteeseen. Älä myöskään käytä hopean kanssa ihovoiteita. Korvakoruja käyttäessäsi meikkaa ennen korujen lisäämistä, äläkä vedä meikkivoidetta korviin saakka niin, että voidetta joutuu korvakorujen pintaan.

Hopeaa ei tulisi altistaa liikaa kosteudelle. Riisu hopeasormus ennen käsien pesua tai tiskaamista, äläkä vie hopeakoruja mukanasi suihkuun tai saunaan. Hopea on pehmeä materiaali, joka kuluu käytössä. Älä pidä hopeakoruja kun teet paljon fyysistä työtä, jossa korut saattavat vahingoittua.

Hopean puhdistaminen

Pehmeä hopea on herkkä naarmuuntumaan, joten puhdistus tulee suorittaa mahdollisimman hellävaraisesti. Korut on hyvä pyyhkiä puhtaaksi heti käytön jälkeen tai niitä voi liottaa hetken tilkassa lämmintä vettä, johon on vaahdotettu tiskiainetta. Pesu ei kuitenkaan poista jo syntyneitä tummentumia. Tummentumien poistoon on olemassa omia hopeanpuhdistusaineita. Hopeakorujen puhdistamiseen voi kokeilla myös seuraavanlaista kikkaa: Kaada foliolla vuorattuun astiaan kiehautettua, lämmintä vettä ja hieman suolaa tai ruokasoodaa. Aseta hopeakorut astiaan ja annan vaikuttaa muutama minuutti. Jos hopeakoru on ehtinyt tummentua huomattavasti, koru saattaa tarvita pitemmän liotusajan. Nosta korut vedestä ja kuivaa ne varovasti pehmeällä liinalla. Suolavedellä puhdistaminen on turvallinen tapa hoitaa hopeakoruja.

Hopeinen koru on mainio vaihtoehto, kun etsit arvokasta lahjaa. Se on kultaa huokeampi, joten hopealla muistat tahdikkaasti esimerkiksi nuorta merkkipäivän viettäjää, rippikoululaista tai uutta ylioppilasta. Kärkkäiseltä saat hopeakorut klassista malleista trendikkäisiin muotikoruihin. Hopea säilyy käytössä vuosikymmeniä, ja muistuttaa kauniisti elämän tärkeistä juhlapäivistä.