J. Kärkkäinen Oy:n toiminnan tärkeitä arvoja ovat itsenäisyys, isänmaallisuus, kotimaisuus, yritteliäisyys, vastuullisuus, avoimuus ja hyvinvointi. Vaalimme terveitä elämäntapoja. J. Kärkkäinen Oy:n arvot ja suomalainen joulu, niitä voisi kutsua toistensa synonyymeiksi.

Joulu on kodin juhla. Koti on meillä Kärkkäisellä yksi perusarvomme. Haluamme tarjota kauneutta, virikkeitä, käytännöllisyyttä, tekemistä ja iloa suomalaisiin koteihin. Joulun herkkuhetkien valmisteluun kodintarvikepuolen asiantuntevat ostajat ovat kattaneet Kärkkäisen jouluvalikoimiin muhkean herkkupöydän kodinkoneita, tuotteita ja tarvikkeita leivontaan ja ruoanvalmistukseen sekä joulukattauksen astiat, lasit, aterimet, pöytäliinat,servetitja kynttilät sekä joulun kukka-asetelmat. Uusi matto joulupöydän alle? Sekin löytyy Kärkkäiseltä. Samoin uusi valaisin joulupöydän päälle. Tuoksuuko putipuhtaaksi siivotussa joulusaunassasi tänä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna löylytuoksuna suomalainen kuusi, koivu vaiko Lapin marjat?

Yksi Kärkkäisen leluosaston helmi on lasten lahjatoiveiden kestosuosikkiLEGO-palikat. Niitä saamme iloksemme tarjota lasten ongelmanratkaisukykyä, keskittymistä ja käden taitoja kehittävään leikkiin hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Tanskalainen Kirk Kirstiansen perusti LEGO Groupin vuonna 1932. Nykyään yhtiön omistaa perustajan lapsenlapsi. LEGO Group on kasvanut pienestä puusepän pajasta nykyaikaiseksi, kansainväliseksi yritykseksi. Perinteinen LEGO-palikka lanseerattiin vuonna 1958, vuosien saatossa muovautui idea yhteen sopivista LEGO-palikoista. Nykyään LEGOn valikoimissa on rakennuspalikoita teemallisesti valtaisa määrä, ja kaikenikäisille: taaperoille, kouluikäisille ja myös aikuisille.

Leikki on lapselle hyvin konkreettista oppimista. Leikin kautta käden taidot vahvistuvat, ja leikki mahdollistaa elämän arkisten tapahtuminen jäsentämisen. Kaikki varmasti olemme leikkineet kotia ja koulua. Leikki tunnustetaan lasten oikeudeksi. Leikki mainitaan myös YK:n lasten oikeuksien sopimuksessa. Leikki kuuluu yhtä lailla aikuisille. Moni meistä aikuisista odottaa joulunpyhiä, kun saa kaikessa rauhassa pelata joululahjaksi saatuja erilaisia pelejä, erityisesti jääkiekkopeli on suomalaiskotien joulun kestosuosikki. Toisten pelatessa osa perheestä kietoutuu lämpimään lukupeittoon ja nauttii nojatuolimatkasta hyvä kirja seuranaan. Kirjaa voittanutta ei joululahjana juuri ole! Me suomalaiset olemme lukevaa kansaa. Olemme myös läheisiämme ilahduttavaa kansaa. Sähköisen viestinnän yleistymisestä huolimatta suomalaiset kirjoittavat joka joulu lähes 40 miljoonaa joulukorttia. Moni tekee joulukortit itse. Vaihtoehtoja joulukorttien sekä korttipohjiksi että koristeluun on lähes rajattomasti. Joulukorttiaskartelijoille on tullut täksi jouluksi hauska, suut makeaksi saava mahdollisuus joulutervehdyksen lähettämiseen. Korttipohja, johon voi liittää suklaalevyn sekä sitten koristella kortin haluamallaan tavalla.

Jouluvalmisteluja tehdessä on hyvä samalla tarkistaa kodin turvallisuusasioita. Tulipalot eivät koskaan ala sattumalta; ihmiset aiheuttavat itse noin puolet tulipaloista. Säännöllinen nuohous on paloturvallisuuden kannalta merkittävä asia. Kaikkein helpoin kodin paloturvallisuutta parantava asia on ajanmukainen ja toimintavarma palovaroitin. Paloturvallisuuden kannalta on hyvä tarkistaa ja tarkistuttaa sähkölaitteiden kunto. Viallisia sähkölaitteita ei ole syytä käyttää. Jäisillä talviteillä toimiva ja tehokas turvatoimi ovat kenkiin laitettavat liukuesteet. Ja muistetaan, pidetään heijastimet heilumassa. Jouluvalmisteluja tehdessä on syytä katsoa jalkoihinsa. Tukevat, takaremmilliset työsandaalit ovat hyvät siivouskengät. Mattoja ulos puristelemaan mennessä on syytä vaihtaa sisäsandaalit röpelöpohjaisiin talvilenkkareihin.

Tämän Kärkkäisen jouluvalikoimista kertovan asiakaslehden kautta Kärkkäisen perheyritys ja me kaikki J. Kärkkäinen Oy:n työntekijät haluamme toivottaa Sinut, arvoisa asiakkaamme sydämellisesti tervetulleeksi jouluostoksille Kärkkäisen tavarataloihin Ylivieskassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa ja Iissä sekä verkkokauppaan

Mukavia jouluvalmisteluja koko perheen kanssa. Lämminhenkistä joulunaikaa. Hyvää Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhla-aikaa. Nyt syttyvät valaisimet ja kynttilät Suomen ja joulun kunniaksi Suomen pihoilla ja kodeissa sisällä. On juhlan aika.

Reetta Reinman