Pakkanen paukahtelee nurkissa, mutta latu houkuttelee ulos ja liikkumaan. Hiihto koukuttaa, kun hyvät sukset ja sauvat saavat sen tuntumaan keveältä. Myös muut talviurheilulajit, kuten lautailu ja laskettelu innostavat, varsinkin kevätauringon valaistessa rinteitä. Talviurheiluvälineet ja -vaatteet on kaivettu varastosta jo ensimmäisten pakkasten jälkeen. Talviurheilu tuo riemua koko perheelle.

Laskettelu ja lumilautailu sopivat kaikenikäisille

Laskettelu ja lumilautailu ovat suosittuja talviurheilulajeja. Laskettelukeskukset täyttyvät varsinkin kevään puolella erilaisista laskijoista. Toisilla on mukanaan lumilaudat, toisilla laskettelusukset, mutta molemmat laskevat samoja rinteitä, välineet ja tyyli vain ovat erilaiset.

Laskettelu tarkoittaa oikeastaan kaikkea lumen päällä rinteestä alas tulemista. Laskettelu jakautuu sitten alalajeihin, joita ovat alppihiihto, freestyle, vapaalasku sekä telemark. Myös lautailu on yksi laskettelulajeista.

Ulkoilusta, urheilusta ja vauhdista nauttivalle laskettelu on mainio harrastus. Laji sopii kaikenikäisille, kuten lautailukin. Myöskään harrastuksen aloitukselle ei ole olemassa ikärajaa. Laskettelun hyödyt ovat monenlaiset, sillä se parantaa tasapainoa ja koordinaatiokykyä sekä vahvistaa lihaskuntoa.

Ennen rinteeseen lähtöä kannattaa tarkistaa, että kaikki lasketteluvarusteet ovat kunnossa ja ajan tasalla. Myös ulkoiluasut on syytä huolehtia, että ne ovat iskussa rinteeseen mentäessä. Pipot, hanskat ja muut miellyttävät vaatteet tekevät laskettelusta ja lumilautailusta vielä parempaa ja mukavampaa.

Hiihto vie pitkin metsiä

Hiihtourheilu jos mikä on mahtava talviurheiluharrastus. Sen monipuolisuus, helppous ja edullisuus tekevät siitä lajin, joka on melkein jokaisen meidän ulottuvilla. Hiihdon voi aloittaa pienillä satsauksilla ja vasta hiljalleen hankkia laadukkaampia hiihtotarvikkeita. Sukset, siteet, hiihtomonot ja hiihtosauvat ovat oiva peruspaketti harrastuksen aloittamiseen.

Hiihtotyyli jakautuu kahteen, eli luisteluhiihtoon ja perinteiseen tyyliin. Molemmille on olemassa omat, erityiset suksensa. Lisäksi suksille on olemassa monet erilaiset suksivoiteet ja välineet.

Hiihdon viehätys perustuu pitkälti siihen samaan seikkaan, johon se aikoinaan on kehitettykin, eli liikkumisen mahdollistamiseen myös lumisena aikana. Varsinkin keväisten kestohankien aikana hiihtäjällä on vapaa kulku melkein minne tahansa. Ja suksi luistaa pitkin jäätynyttä hangen pintaa niin, ettei juuri sauvoja tarvita.

Jääurheilu - kansallislajimme

Jääurheilu kattaa suuren osan talvisista urheilulajeista, joita Suomessa harrastetaan. Ja jääurheilussa suurimpana näkyy jääkiekko, mutta muukin luistelu on yleistä. Luistimet jalassa voi jääkiekon lisäksi harrastaa esimerkiksi taitoluistelua tai retkiluistelua.

Jääkiekko on useiden, varsinkin poikien haave ja harrastus. Varusteet ja välineet ovat urheilun mukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi syytä olla kunnossa. Kiekkoluistimien lisäksi jääkiekkokypärä on aivan ehdoton. Lisäksi on hyvä suojata itseä myös hartiasuojilla, kyynärsuojilla, jääkiekkohanskoilla, polvisuojilla, jääkiekkohousuilla, alasuojalla ja kaulasuojalla. Suojia on siis paljon, mutta niistä ei ole syytä tinkiä.

Jääkiekon maalivahti tarvitsee pelaajia vahvemmat suojat, sillä kiekko voi tulla kohti todella lujaa. Maalivahdin suojiin kuuluvat kypärä, rintapanssari, räpylä, kilpi, housut, ala- ja kaulasuoja ja patjat. Maalivahdin maila ja luistimet poikkeavat pelaajien mailasta ja luistimista. Muutenkin maalivahdin suojat ja välineet on tehty todella joustaviksi, jotta maalilla liikkuminen on helppoa ja vaivatonta, vaikka suojia on paljon.

Jääkiekkoilijalle tärkeitä ovat lisäksi jääkiekkotekstiilit, teräsuojat ja terät sekä riittävän suuri varustekassi. Kun välineet ovat kunnossa ja kaikki tarpeellinen kassissa, on jääkiekkoharrastus mukava, turvallinen ja mahtava urheiluharrastus monen ikäiselle pelaajalle.

Talviurheiluvälineet netistä

Suomen talvi on verrattaen pitkä, ja talviurheiluvälineisiin kannattaa satsata paljon. Niiden hankintaan ja huoltamiseen on syytä käyttää aikaa. Mikä sen parempaa, kuin päästä nauttimaan talven pitkistä kuukausista mukavien harrastusten parissa.

Talviurheilu onkin monella tapaa varsin suomalainen juttu. Olemme tottuneet kylmään ja pimeään vuodenaikaamme ja oppineet hyödyntämään lumen ja jään suomat urheilumahdollisuudet.

Tunnettuja talviurheilumerkkejä ovat muun muassa seuraavat merkit:

Bauer
Burton
CCM
Exel
Fischer
Peltonen
Rex
Skigo
VÖLKL

Verkkokauppamme on varautunut talveen ja sen talviurheiluvarasto on valmiina sinua ja harrastuksiasi varten. Kannattaa siis hankkia nyt talviurheiluvälineet netistä edulliseen hintaan ja suunnata talveen iloisin mielin.