Tyhjeneekö pyörän rengas usein tai onko vanne mennyt jostain syystä kieroksi? Monesti nämä pienet seikat haittaavat pyöräilyä ja raastavat hermoja. Huonot renkaat on syytä vaihtaa parempiin. Olipa ongelma vanteessa, sisäkumissa tai ulkorenkaassa, niihin löytyy onneksi apua. Paremman ajokokemuksen saaminen ei tule kalliiksi eikä pyöränrenkaan osien vaihtaminen ole vaikeaa. Saatavana on myös nastallisia talvirenkaita innokkaille pyöräilijöille, jotka tahtovat pyöräillä ympäri vuoden.

 

Renkaanvaihto onnistuu ensikertalaiseltakin

Uutta rengasta ostaessa on tiedettävä vanteen ja renkaiden koko. Liian isoa sisärengasta ei saa mahtumaan ulkorenkaan alle. Sisäkumiin onkin merkitty, minkä kokoisen ulkokumin kanssa se on sopiva. Riippuu rengasvalmistajasta, ilmoittavatko ne mitat millimetreinä vai tuumina. Sisärenkaassa on ilmaventtiili valmiina, joten sitä ei tarvitse erikseen hankkia.

Ainoat työkalut, mitä renkaan vaihdossa tarvitset, ovat kiintoavain vanteen irrottamiseen sekä rengasrauta. Rengasrauta helpottaa ulkorenkaan irrottamista ja samalla pääsee käsiksi sisärenkaaseen. Kun entiset renkaat ovat irti, kannattaa tarkistaa ulkorenkaan kunto. Jos siinnä näkyy kiven tai lasinsirun aiheuttamia rikkoutumia kannattaa se myös vaihtaa.

Vanteen ja sisäkumin väliin on hyvä laittaa niin sanottu vannenauha. Se laitetaan vanteen ympärille suojaamaan sisärengasta vanteen ja kumin väliin. On myös tärkeä tuossa vaiheessa katsoa, että mihinkään ei jää pienintäkään kivensirua, sillä se hiertää sisusrenkaan hyvin pian uudestaan puhki.

Seuraavaksi laitetaan uusi sisärengas ja tarvittaessa uusi ulkorengas. Sisäkumiin on hyvä pumpata pikkuisen jo ilmaa valmiiksi, niin se helpottaa renkaiden sisäkkäin laittamista ja vanteen päälle asettamista. Kun rengas asettuu paikoilleen, autetaan se lopuksi vanteen uriin vielä rengasraudalla.

 

Pyöränrenkaita joka lähtöön

Pyörän ulkorenkaita valittaessa kiinnitetään huomio käyttötarkoitukseen. Lähes sileitä ja kapeita kilparenkaita käytetään maantieajossa, jotta vierintävastus on mahdollisimman pieni ja mitä karheampi renkaan pinta on, sitä rankempaan maastoon ne soveltuvat. Ihan perus arkipyöräilyyn käytetään tavallista perus pyöränrengasta.

Talven liukkaille on saatavana laadukkaita talvirenkaita. Nastarenkaat pitävät lumella ja jäällä paremmin, kuin tavallinen pyöränrengas. Monilla onkin talveksi omat talvirenkaat vanteineen valmiina, niin se nopeuttaa syksyllä renkaanvaihtoa; riittää, kun irrottaa kesärenkaan pois ja vaihtaa talvirenkaan paikoilleen.

Aloita pyöräilykausi uusilla renkailla, niin voit nauttia pyöräilystä heti alusta alkaen! Tutustu ja tilaa Kärkkäisen verkkokaupasta laadukkaat renkaat ja vanteet pyörääsi. Pienellä vaivannäöllä voit suorittaa työn itse ja säästät siinnä selvää rahaa!