Isänpäivä on isien juhlapäivä

Mikä teidän isässä on parasta? Sekö kun se osaa olla vielä pikkupoika ja innostua leikkiin mukaan? Vai se, miten se osaa ajaa isoakin autoa tai korjata polkupyörän? Vai lukeeko teidän isä mukavia satuja iltaisin tai lähteekö se pelaamaan palloa mukaasi? Millainen juhlapäivä olisi teidän isän näköinen? Riehakas ja leikkisä vai rauhallinen ja juhlava? Mikä olisi paras isänpäivälahja? Annetaan tänä syksynä isillemme heidän näköisensä juhlapäivä!

Mitä, missä, milloin?

Isänpäivää vietetään talven kynnyksellä, marraskuun toisena sunnuntaina. Tämä perinne on alkanut jo 1940-luvulla, mutta yleistynyt vasta 1970-luvulta alkaen. Isänpäivää on alettu liputtaa vuonna 1979.

Alkunsa isänpäivä on saanut Yhdysvalloista, niin kuin myös äitienpäivä. Juhlapäivän tarkoitus oli alkuaan lähentää isien ja lasten suhdetta sekä korostaa isän tärkeää roolia perheen keskellä. Äiti ja isä ovat siis saaneet juhlapäivänsä samoista alkutekijöistä, mutta ne painottuvat hiukan eri tavoin. Isän rooli nähdään enemmänkin perheen elättäjänä. Äitiä puolestaan kiitellään huolenpidosta ja kasvatuksesta.

Isänpäivän juhlistaminen on levinnyt ympäri maailmaa. Sitä juhlitaan joka vuosi 58 maassa. Juhla-ajat ja juhlaan kuuluvat perinteet vaihtelevat kuitenkin suuresti. Mikä tekee teidän perheen isänpäivästä juhlapäivän? Kuuluuko juhlaan myös isoisä, pappa, vaari tai ukki, jonka luona kyläillään?

Perinteet ja isänpäivälahjat

Suomalainen isä herää isänpäivänä usein lauluun. Lapset ovat päiväkodissa tai koulussa tehneet kortteja ja lahjojakin. Toisissa perheissä juhlakahvit tuodaan sänkyyn, toisissa keittiöön on katettu oikea juhlabrunssi. Myös ruokailuun satsataan joko lähtemällä ravintolaan tai laittamalla kotona isän lempiruokaa juhlallisin kattauksin tietysti.

Mutta mitä laittaa isälle lahjaksi? Tai miten muistaa pappaa tai vaaria? Verkkokauppamme on pullollaan ihania ideoita ja tarpeellisia tavaroita sekä nuoremmille että vanhemmille isille ja miehille. Esittelemme niitä tässä lyhyesti:

Kirjat: Jos isäsi rakastaa lukemista, uusi kirja ilahduttaa häntä varmasti. Valikoimasta löytyvät niin tietokirjat, kaunokirjalliset romaanit kuin sarjakuvakirjatkin. Vai olisiko parasta sittenkin hankkia äänikirja, jota isä voisi kuunnella esimerkiksi autossa liikkuessaan? Tai sitähän voisi kuunnella koko perheellä.

Sytytin eli sytkäri: Tyylikäs sytytin sopii tyylikkäälle isälle. Sytytin on mukava muisto, jota voi kuljettaa mukanaan niin eräretkillä kuin saunailloissakin. Sytkäri saa olla kantajansa näköinen, sillä valikoimasta löytyvät monenlaiset kuviolliset tai yksiväriset sytkärit. Zippo-sytyttimet ovat laadukkaita ja niissä on elinikäinen toimivuustakuu.

Korutuotteet, teräskorut: Miehille suunnatut teräksiset korut ovat upea lahja. Ne sopivat erilaisille miehille. Rannekorut, kaulaketjut sekä solmioneulat ja kalvosinnapit ovat miehekkäitä valintoja.

Kellot: Miesten kellot ovat tyylikkäitä ja käytännöllisiä. Niistä löytyvät niin sanotut ajattomat klassikot kuin trendikkäimmät uutuudet. Artikkeli Miesten rannekello: ajan mittaaja ja pientietokone samassa paketissa kuvailee erilaisten kellojen käyttötarkoituksia. Millainen kello teidän isälle sopisi parhaiten?

Vaatteet: Lämpöinen neulepaita tai mukava kotiasu. Jos sinusta tuntuu, että isääsi on vähän vaikeaa houkutella vaateostoksille, voit kurkistaa hänen paitansa koon salaa ja tilata sopivia vaatteita verkkokaupasta isällesi lahjaksi.

Alusasut: Päällysvaatteiden lisäksi isä saattaa tarvita alusvaatteita. Laadukkaat alusasut tuntuvat ja näyttävät hyvältä päällä. Niiden tilaamisessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä alusasuilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta.

Sukat: Vilkaisu jalkoihin paljastaa, onko isäsi kipeästi uusien sukkien tarpeessa. Jos sukissa alkaa olla reikiä, on aika hankkia kokonaan uusi sukkavarasto! Sukat ovat aina tarpeellinen ja onnistunut lahja miehelle kuin miehelle. Varsinkin isänpäivän aikaan, kun ilmat ovat jo viilentyneet huomattavasti.

Laukut, lompakot: Miehekkäät lompakot ja laukut sopivat joka miehelle. Erityisen tärkeitä ne ovat miehille, joiden täytyy kuljettaa päivisin mukana tietokonetta tai muuta raskaampaa. Käsilaukku on kätevä myös matkustaessa, sillä sinne saa mahtumaan päivän aikana tarvittavia tavaroita, kuten sateenvarjon, lompakon, kännykän ja purkkapussin.

Urheilutekstiilit ja -välineet: Urheileva isä tarvitsee aina jotakin uutta urheiluvälinettä tai vaatetta. Juoksukengät, juoksutakki, salihousut, urheilusukat ja vaikkapa treenipaita ovat kaikki loistavia valintoja riippuen siitä, mitä on isäsi päälaji. Ja jos isääsi ei lenkkipolulla näy koskaan, voisi hänelle hankkia vaikkapa aktiivisuusmittarin tai askelmittarin, joka ikään kuin pakottaisi välillä liikkumaan. Aktiiviselle liikkujalle puolestaan sopivat erilaiset kunto- ja sykemittarit.

Henkilökohtainen hygienia -tuotteet: Kosmetiikkaa kuluu aina. Shampoot, suihkusaippuat ja deodorantit ovat aktiiviselle isälle hyviä muistamisia. Kaikista tuotteista löytyvät erikseen miehille tarkoitetut tuoksut ja vaihtoehdot.

Autotarvikkeet: Monelle miehelle ja isälle auton siivous ja puunaus ovat mielekkäämpiä puuhia kuin kodin siivous. Ja mitä paremmat pesuaineet isällä on autoon, sitä innokkaammin hän sitä varmasti pesee ja kiillottaa. Autoon voi hankkia myös muita tärkeitä tarvikkeita, kuten sähköjärjestelmätarvikkeita tai voiteluaineita.

Autohifi: Rakastaako isäsi kuunnella musiikkia? Rakastaako hän kuunnella sitä erityisesti autossa? Silloin lahjaksi voisi valita autohifi-tuotteita, kuten vaikkapa vahvistimen. Autohifi on todella hifistelyä, eli hienosäätöä äänentoiston ja kuuluvuuden kanssa. Hyvä äänentoisto ilahduttaa koko perhettäkin automatkoilla. Laadukas ääni takaa todellisen musiikkinautinnon.

Viihde-elektroniikka: Musiikin kuunteluun tai elokuvien katseluun kotioloissa tarvitaan joukko erilaisia tuotteita. Erilaiset stereosarjat, kuulokkeet, kaiuttimet ja radiot sekä digiboksit tuovat elokuvateatterin kotisohvalle. Varsinkin, jos isäsi rakastaa elokuvia, musiikkia ja uudenaikaista elektroniikkaa, kannattaa isänpäivälahja hankkia tältä osastolta.

Makeiset ja karkit: Karkit ja herkut maistuvat juhlapäivänä yleensä kaikille. Suklaat, konvehdit, lakritsit, toffeet ja erilaiset makeispussit ilahduttavat isää varmasti! Eikä näiden hankintaan tarvitse säästää monia viikkorahoja. Fazer, Panda ja Halva takaavat herkkunautinnon!

Lahjakortti: On yksi lahja, joka toimii aina! Se on lahjakortti. Kärkkäisen lahjakortilla isäsi saa valita aivan mitä tahansa tuotteita valitsemasi summan edestä. Lahjakortin voit tilata verkkokaupasta, jossa voit valita isäsi tyyliin sopivat ulkoasun sekä summan. Lahjakortin voi toimittaa suoraan muuhun kuin omaan osoitteeseesi. Tämä on mainio tapa muistaa vaikkapa kauempana asuvaa isoisää, ukkia, vaaria tai pappaa.

Verkkokaupan vaivattomuus

Lahjojen lisäksi löydät verkkokaupastamme kaikki isänpäiväkorttiin tarvittavat askarteluvälineet sekä kattaustuotteet juhlapäivään. Servetit, kynttilät ja lahjapakkaukset sekä korttitarvikkeet tilaat siis kätevästi samalla kertaa lahjan kanssa.

Verkkokaupasta tilaaminen on turvallista, sillä Karkkainen.com-verkkokaupasta tilaamillasi tuotteilla on ilmainen 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Ilmainen palautusoikeus ei kuitenkaan koske tuotteita, jotka noudetaan kotoa. Palautettavan tuotteen pitää olla käyttämätön, myyntikelpoinen ja ehjässä alkuperäispakkauksessaan. Muistathan palauttaa kaikki osat, myös käyttöohjeet ja kaupanpäälliset.