Karanteeniin joutuminen voi aluksi olla shokki, sillä olemme tottuneet elämään vapaasti, kulkemaan ympäri maailmaa ja nauttimaan ystäviemme ja tuttaviemme seurasta. Karanteeni asetetaan kuitenkin meidän kaikkien hyvinvoinnin takaamiseksi, joten se kannattaa ottaa tosissaan. Olemme koonnet runsaan paketin karanteenitekemistä, jonka avulla kotikaranteenissa viihtyy koko perhe.

Karanteeni sekä muutoin pidempiaikainen kotonaolo saattaa tylsistyttää kenet tahansa, mutta reipas asenne sekä mukava tekeminen tuovat virkeyttä sekä mielekkyyttä kotona olemiseen. Etenkin lapsiperheissä pidempiaikainen karanteeni voidaan kokea tukalaksi, sillä lapsilla kaverit sekä runsas liikkumisen into ovat houkuttelemassa kodin seinien ulkopuolelle.

Mitä karanteenissa voi tehdä?

Karanteeni voi olla perheiden yhdessäolon parasta aikaa; kenelläkään ei ole kiire minnekään, vaan yhdessäoloon voidaan panostaa täysillä. Kotona rauhoittuminen yhteisen tekemisen äärellä antaa lapselle turvallisuudentunteen muutoksen keskellä.

Tässä ideoita karanteeniajan kuluttamiseen:

  • Tutut yhteispelit, lautapelit tai vaikkapa Lego-sarjojen kasaaminen antaa mukavaa tekemistä koko perheelle.
  • Kiireetön kotona oleminen antaa sijaa myös luovuudelle, sillä moni karanteenissa olija tarttuu mielellään keskeneräisiin käsitöihin, sisustuspuuhiin tai innostuu vaikkapa leipomisesta.
  • Eri suoratoistopalvelut tarjoavat mielenkiintoisia elokuvia, sarjoja sekä dokumentteja, joiden katseleminen onnistuu parhaiten laadukkailla laitteilla. Nykyaikainen televisio on koko perheen viihdekeskus, jonka äärellä on mukava kuluttaa koko perheen kanssa aikaa.
  • Pelikonsolit sekä pelitietokoneet vähentävät eristäytyneisyyden tunnetta, sillä online-pelaamisen kautta pääsee nopeasti pelikavereiden kanssa mitä ihmeellisimmille matkoille virtuaalimaailmaan.
  • Kirjat, askartelutarvikkeet sekä piirustusvälineet ovat lasten mieleen tylsinä hetkinä. Perheen oman taidenäyttelyn kasaamisessa saa koko perhe ajan kulumaan mukavasti.
  • Aktiivista treenaamista ei tarvitse unohtaa karanteeninkaan aikana, sillä kotiin voi hankkia kotikuntoilutuotteita, joiden avulla treenaaminen onnistuu kotioloissa.
  • Mukava rentoutumiskeino kotona on myös keskittyminen kauneudenhoitoon. Erilaiset kasvonaamiot, jalkakylvyt tai kynsienhoito tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

 

Elämme nyt poikkeuksellista aika keskuuteemme levinneen koronavirus COVID -19 johdosta. Tästä syystä karanteenissa olevat sekä kaikki vapaammin elävät kansalaiset ovat velvoitettuja huolehtimaan erityisen tarkasti käsihygieniastaan.

Käsihygienian ylläpitoon suositellaan käytettäväksi käsisaippuaa aina käsienpesun yhteydessä sekä käyttämään tarvittaessa käsidesiä. Käsihygieniaa voi tehostaa käyttämällä kertakäyttökäsineitä yleisillä paikoilla liikkuessa.

Kärkkäisen verkkokaupan uskomattoman monipuolinen tarjonta takaa sen, että karanteeniin joutuminen ei tarkoita sitä, että pääset tylsistymään eristyksessä! Toimitamme tuotteitamme nopealla aikataululla myös poikkeusoloissa.