Syksyllä ei aina haluta mennä ulos, kun ilmat viilenevät ja sateet yleistyvät. Onneksi myös sisällä voi tehdä monenlaista mielenkiintoista puuhastelua. Lautapelit, kirjat, askartelutarvikkeet ja sisäleikit tuovat kotiin ja mökille monipuolista tekemistä, eikä lasten ja nuorten tarvitse kokea oloaan turhautuneeksi.

Kutsut prinsessoille tai villieläimille

Harmaiden sadepäivien piristykseksi voi keksiä monenlaista ajankulua. Mitäpä jos järjestäisit ystävillesi lasten kutsut? Lasten kutsut voi rakentaa erilaisten teemojen ympärille. Miltä kuulostaisivat prinsessojen teekutsut tai villieläinten karnevaalit omassa kodissasi?

Kutsut sopivat myös vanhemmillekin. Syksyisin kutsujen teema voi vaihdella syntymäpäiväkutsuista rapujuhliin ja halloween partyihin. Vain mielikuvitus on rajana, millaisella teemalla ystäviä tai sukulaisia kutsuu koolle. Kunhan kaikilla on hauskaa!

Kutsujen koristeisiin ja rekvisiittaan kannattaa satsata, sillä ne luovat kutsuille aivan oman ilmeensä. Teema voi näkyä jo kutsukorkeissa, jotka voi askarrella itse. Pahvit, kuten valmiit korttipohjat tai kartonki sopivat kutsun pohjaksi. Pohjaa voi sitten koristella erilaisilla tarroilla tai kiiltokuvilla. Tai ellei halua käyttää valmiita kuvia, voi kortteihin itse taiteilla kuvia tai kuvioita. Askartelumaalit ja erilaiset vesivärit sopivat hyvin.

Kun kutsukortit on lähetetty, voi alkaa valmistella varsinaisia koristeita. Kärkkäisen verkkokaupasta löydät monipuoliset askartelutarvikkeet papereineen, liimoineen, saksineen ja erilaisine värineen ja koristeineen. Kutsujen koristeluun sopivat mainiosti myös teemaan ja värimaailmaan sointuvat lautasliinat ja kertakäyttöastiat, kynttilät ja lyhdyt. Täydennä tunnelmaa ihanilla koriste-esineillä tai koristekasveilla.

Ilmapallot ja rooliasut kuuluvat myös erilaisiin kokoontumisiin. Olipa teillä sitten millaiset bileet, partyt, kutsut tai naamiaiset tahansa, verkkokaupastamme löytyvät kaikki tarpeelliset rekvisiitat ja ideat. Kannattaa katsoa myös askartelukirjojen valikoima. Sieltä löytyvät niin värityskirjat, puuhakirjat kuin tarrakirjatkin. Ja kun kaikki on valmista, ei tarvitse muuta kuin keskittyä nauttimaan.

Kaikenlaista puuhastelua sisällä

Askartelu sopii ajanvietoksi muutoinkin kuin vain kutsujen laittamisen yhteydessä. Askartelu ja sisäleikit ovat mitä parasta tekemistä, jos pihaleikit eivät houkuta. Askartelutarvikkeiden lisäksi löydät verkkokaupastamme monenlaiset sisälelut. Hamahelmet ja taikahiekat sopivat vähän suuremmille leikkijöille, mutta pienillekin on omat lelunsa. Nuket ja autot ovat perinteisiä lastenhuoneen leluja. Niiden rinnalle ovat tulleet myös erilaiset figurit ja robotit.

Yhtenä kestosuosikkina sisäleikeissä esiintyvät vuodesta toiseen rakennussarjat kuten Legot. Ne innoittavat kaikenikäisiä lapsia rakentamaan ja leikkimään yksin ja yhdessä. Rakentamisessa myös vanhemmat voivat olla mukana, sillä toisinaan rakennussarjojen haasteissa riittää pähkäiltävää aikuisillekin.

Kestosuosiossa ovat myös erilaiset pilailu- ja taikurilelut. Varsinkin pienten poikien huumori ja leikkisyys riittävät näiden lelujen kanssa touhuiluun ja muiden hauskuuttamiseen.

Lautapelit ovat mitä parhainta vastapainoa tietokone- ja videopeleille. Lautapelien klassikoihin kuuluvat niin Kimble kuin Afrikan tähtikin. Lisäksi iloa tuovat vuodesta toiseen Shakki, Monopoly ja erilaiset korttipelit. Mikä on sinun suosikkisi? Lautapelioppaan sivulta löytyvät tämän hetken suosituimmat ja kuumimmat pelit.

Perhepelit ovat oiva ajanviete mökille tai ihan koti-iltoihin. Pelit sopivat koko perheelle, ja niitä voi pelata suuremmallakin porukalla. Mikä sen parempaa, kuin haastaa koko perhe mukaan pelaamiseen! Myös palapelien kokoamiseen voi lähteä mukaan koko perhe.

Tämän hetken kuumimmat lelut

Slimien valmistus on nyt on tosi in. Slimit ovat venyviä, poksuvia, pehmeitä ja tahmeita limoja, joita voi valmistaa itse. Valmistusaineet löytyvät helposti omasta lähikaupasta.Slime, limat ja löllöt -kirjasta löytyvät hauskat ohjeet ja vinkit tämän ihanan ällön valmistukseen.

Lapsilla ja aikuisillakin on aina ollut keräilyharrastuksia. Millaisia asioita sinä olet keräillyt elämässäsi? Erilaiset figuurit ovat mukavia keräilykohteita, ja niitä löytyy helposti myös Kärkkäisen verkkokaupasta. Hatchimals-figuurit ovat yksi tämän hetken suosituimpia leluja.

Suosittuja ovat myös Cupcake-muffinssitytöt sekä Ryhmä hau. Niiden parissa leikkeissä kuluu helposti sateinen päivä jos toinenkin. Figuurit ovat siitä kivoja leluja, että kokoelmaa voi aina täydentää, ja pienelläkin kokoelmalla pääsee jo mahtaviin leikkeihin.

On olemassa myös sellaisia kestosuosikkelja, kuten Schleich tai My little pony. Myös Disneyn figuurit tai Littlest Pet Shop -figuurit ovat tuttuja jo pitkältä ajalta. Silti niiden suosio säilyy ja lapset haluavat leikkiä niillä aina uudelleen ja uudelleen.

Kirja on hyvä ystävä

Aina kannattaa lukea. Hyvä kirjallisuus on kuin hyvä ystävä, ja sen seurassa voi viipyä miten kauan tahansa. Kirja on helppoa kuljettaa mukana kaikkialle. Sitä voi lukea autossa tai missä tahansa. Nukkumaan mennessä kirja antaa hyvän rentoutumiskeinon ja nollaa päivän ajatuksia.

Verkkokauppamme tarjoilee lukemista kaikenikäisille ja kaikenlaisille lukijoille. Lasten kirjat sisältävät tunnettuja kirjasarjoja sekä yksittäisiä kuva- ja lukukirjoja yksin ja yhdessä luettavaksi. Lapsille suunnatut musiikkisadut ovat ihana tapa rentoutua satua kuunnellen ja samalla kirjasta seuraten. Miinan ja Manun seikkailut ja muut sadut tulevat samalla tutuksi koko perheelle.

Nuorten kirjallisuuden suosikkeja ovat esimerkiksi monenlaiset fantasiakirjat. Niissä yliluonnolliset tapahtumat ja fantasiat sekoittuvat niin kutsuttuun normaaliin elämään. Kirjat ovat täynnä ihmeellisiä seikkailuita, mielenkiintoisia juonenkäänteitä ja mielikuvituksellisia tapahtumia, joten ne ovat värikkyydessään ja monipuolisuudessaan mielenkiintoista luettavaa monen ikäisille.

Kaunokirjallisuus, äänikirjat ja runot tuovat kotona vaihtelua lasten ja nuorten kirjallisuuden keskelle. Kun vanhemmat ovat lukeneet iltasadut lapsilleen, onkin aika rentoutua itse hyvien tarinoiden äärellä.

Koko perheelle on olemassa myös yhteistä lukemista, sillä sarjakuvakirjat, harrastekirjat ja tietokirjat tarjoavat viihdyttävää lukemista ja tarkasteltavaa isommallekin porukalle. Tietokirjan kanssa voi ryhtyä vaikka tietokilpailun järjestämiseen tai harrastekirjoista voi etsiä uusia harrastusideoita koko porukalle.

Syyspäivät kuluvat siis rattoisasti, satoi tai paistoi. Verkkokauppa tarjoaa koko kampanjan täydeltä puuhastelua ja toimintaa koko perheelle. Toivottavasti siis löysitte jo kaikenlaista mukavaa harrastelua ja toimintaa!