– Rakenna itsesi ja perheesi näköinen joulu

Milloin on sopiva aika sytyttää jouluvalot? Ovatko kaikki koristevalot jouluvaloja, vai voiko niitä ripustella jo aikaisin syksyllä, iltojen pimetessä? Jouluvalot tuovat tunnelmaa ja valoa pimeimmän vuoden ajan keskellä. Ja juuri tunnelmastahan me monet syksyisin ja talvisin nautimme!

Jouluvalot tuovat valoa sisälle ja ulos

Jouluvalot ja koristeet ovat osa jouluun valmistautumista. Konstsmiden jouluvalot henkivät kauniisti luonnonrauhaa. Led-eläinhahmot ovat useiden lasten suosikkikoriste, mutta yhtälailla niistä pitävät kaiken ikäiset ihmiset. Eikä ihme, sillä ne tuovat jouluiseen kotiin ripauksen metsän joulusta. Myös Led-pöytäkoristeet ovat suosittu joulun ajan tunnelman tuoja suomalaisissa kodeissa.

Tunnelman ja joulumielen kohotukseen Konstsmideltä löytyvät myös erilaiset valonauhat ja ulkovalosarjat. Ne on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin kestämään säiden vaihteluita ja valaisemaan kauniisti niin sisä- kuin ulkotiloja.

Kyntteliköt ovat perinteisiä joulukodin kaunistajia. Niistä on nykyisin olemassa hyvinkin modernisoituja malleja, joten jokaiseen kotiin löytyy varmasti oikean tyylinen kynttelikkö. Kaupungissa, kerrostaloalueilla ja suurten yhtiöiden toimistotiloissa kyntteliköillä saadaan aikaan mukavaa tunnelmaa, kun jokaiseen ikkunaan valitaan samanlainen kynttelikkö. Ja miksei tätä ideaa voi toteuttaa aivan omakotitalossakin.

Kynttelikköjen lisäksi sisävalosarjat ovat käteviä tunnelman tuojia, sillä niitä voi asetella monella tapaa. Valosarjan voi kietoa esimerkiksi pajukranssiin ja ripustaa ikkunalle. Valosarjat ovat kauniita myös lyhtyjen tai lasiastioiden sisällä, jolloin ne sopivat loistavasti jopa joulupöytää valaisemaan. Jouluisissa kattauksissa ja jouluasetelmissa toimivat loistavasti myös paristokäyttöiset jouluvalot. Ne ovat keveitä ja helppo asetella miltei mihin tahansa. Vain mielikuvitus on rajana.

Kestosuosion saavuttaneet valopallosarjat takaavat trendikkään ja kauniin tunnelmavalon niin sisälle kuin kuistillekin. Airam-tuotteissa toistuvat herkät sävyt ja kuviot. Ne kaunistavat kodin hetkessä. Joulutunnelma syntyy usein jo koristevalojen kautta, mutta valaistuksessa on mahdollista valita oikein jouluisiakin vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Sirius-jouluvaloista löytyvät monet jouluun ja talveen viittaavat tähdet, käpyvalot ja kuuset. Siinä missä ulkovalot tuovat tunnelmaa vaikka läpi vuoden ja vuorokauden, elävä tuli tuo tunnelmaa illanistujaisiin ja terassien sisustukseen.

Joulutunnelmaa tuovat myös kynttilät

Joulunaika on oikeaa kynttilöiden aikaa. Finnmari ja Bolsius yhdessä monien muiden nimekkäiden kynttilöiden valmistajien kanssa tuovat markkinoille mitä kauniimpia ja tunnelmallisempia vaihtoehtoja kotien kaunistamiseen. Pöytäkynttilät sopivat hyvin pikkulapsiperheeseenkin, sillä ne ovat tukevia ja turvallisia. Varsinkin, jos kynttilän asettelee lyhdyn sisälle tai vaikkapa kauniiseen lasiastiaan. Kauniita lyhtyjä sisäkäyttöön löytyy esimerkiksi Villa Design -mallistosta.

Erilaiset tuoksukynttilät luovat tunnelmaa valon lisäksi tuoksullaan. Joulun aikaan tuoksuksi voi valita jouluisen vaniljan tai kanelin. Koristekynttilöissä puolestaan tunnelmaa luovat kauniit kuviot ja kuvat. Aarikalta löytyvät upeat, kotimaiset kynttilänjalat ja muut jouluiset somisteet.

Ulkolyhdyt, ulkokynttilät ja ulkotulet luovat elävää tunnelmaa lisäksi kuisteille ja pihoille. Niiden kanssa on hyvä huolehtia turvallisuudesta. Ulkotulitelineet tuovat ulkotulille turvallisen jalustan ja tekevät ulkotulesta tyylikkään ja kauniin.

Joulukoristeet jokaiseen kotiin

Muistatko, miltä tuntuivat lapsuuden joulut? Millaiset seikat toivat joulumielen? Tunnelman, kynttilöiden ja tuoksujen lisäksi monille meistä ovat jääneet mieleen perinteiset joulukoristeet, jotka joka joulu nostettiin samoille paikoille koristamaan kodin joulua. Itsetehtyjen koristeiden lisäksi joulukotiin löytyy koko joukko kauniita koristeita myös verkkokaupasta.

Joulukoristeissa on todella paljon valikoimaa. Erilaiset tontut, enkelit ja muut jouluiset hahmot valtaavat kauppojen hyllyt hyvissä ajoin ennen joulua. Kodeissa niitä kuitenkin alkaa näkyä vasta lähempänä joulua. Toisin kuin jouluvaloja, joita alkaa ilmestyä kuisteille ja huoneisiin jo syksyn pimeiden tultua.

Weisten ja muiden valmistajien jouluhahmot ja muut pöytäkoristeet sopivat jouluiseen kotiin. Niiden avulla joulutunnelma syntyy nopeasti. Eläinhahmot, lumiukot ja enkelit muistuttavat olemassaolollaan joulusta ja jouluntunnelmasta. Enkelit ja seimihahmot viestivät kristillisen joulun sanomaa.

Winterseasonin joulukoristeet ja tonttuasut sopivat erityisesti lapsille ja lastenmielisille koristelijoille. Siilet, hiiret ja erilaiset tonttuhahmot ovat hauskoja iloisen joulutunnelman luojia.

Mitä olisikaan joulu ilman kuusta ja runsaita kuusenkoristeita! Villaweiste-kuusenkoristeet ovat yksityiskohtineen herkkiä, tunnelmallisia ja kauniita koristeita. Joulukuusen köynnökset ja koristepallot luovat perinteisen joulun tunnelmaa. Joulukuusen latvakoriste, eli tähti symboloi Betlehemin tähteä, mutta sopii yhtälailla kuvaamaan talvea ja tähtitaivaan tuiketta.

Jouluiseen kotiin löytyy siis loputtomasti mahdollisuuksia. Jouluvaloja ja koristeita voi yhdistellä oman mielikuvituksen ja haaveiden mukaan. Silloin kotiinsa ja vaikkapa työpaikalleen saa luotua juuri oman näköisen joulun! Verkkokauppamme tarjoaa sylikaupalla joulutunnelmaa ja tunnelmallisia ratkaisuja jokaiseen makuun.