Kirjeitä joulupukille, tonttuja ja karkkeja...

Aivan muutama yö kun nukutaan, niin alkaa jouluaika Kärkkäisen tavarataloissa!

Jouluaika alkaa Kärkkäisen tavarataloissa Iissä, Oulussa ja Ylivieskassa sekä Lahdessa. Lauantaina 19.11. iltakuuden jälkeen taivas värjäytyy kirjavaksi mukavan paukkeen ja suhinan saattelemana.

Tumma taivas valaistuu – iso ilotulitus herättää jouluhengen – on alkanut Kärkkäisen jouluaika.

Kärkkäisen neljän tavaratalon sisuksissa tapahtuu aina, mutta illan ilotulitus on merkki siitä, että joulupukki ja tontut saattavat vilahdella myymälöissä.

Kiireinen joulupukki käy Lahdessa lauantaina 19.11. tapaamassa lapsia ja lapsenmielisiä kello kahdestatoista iltapäivän neljään. Joulupukki jakaa karkkeja kaikille ja haluaa ottaa itsestään selfieitä lasten kanssa.

Joulupukin jututtaessa lapsia voi kuulla kauniita joululauluja tasatunnein, sillä paikalla käy Tiirinmaan tonttutytöt. Ja illalla siis on ilotulitus, joka valaisee Renkomäen taivaan niin, että Salpausselällä mäkeä laskevat tontutkin näkevät kirkkaan taivaan.

Muumit ovat viime aikoina viihtyneet Iissä erinomaisesti ja lauantainakin saattavat tutut hahmot kierrellä Iin Kärkkäisellä. Muumeja kuulemma kiinnostaisi nähdä Korvatunturin julkkista – joulupukkia ja hänen tonttuapulaisiaan.

Joulupukilla on kiireitä näinä päivinä ja Iissä jännitetään, että ehtiikö pukki moikkaamaan Muumeja. Ilotulitus on ainakin varmaa, sen on joulupukin ja tonttujen Iin yhdysmies Reijo luvannut. Kuuden jälkeen lauantaina 19.11. katsotaan Iissäkin taivaalle.

Oulussa joulupukki seuraa ilta-ilotulituksen ja taivastelee sitä, mutta sen jälkeen valkoparta tulee Kärkkäisen myymälään sisään ja saattaa jakaa lapsille karkkeja. Joulupukki on kiireinen näin jouluajan alkaessa, mutta hän on luvannut ottaa lapsilta kirjeitä ja viedä ne alkuviikosta Korvatunturin työpajalle luettaviksi.

Oulun Kärkkäisellä joulupukille voi antaa kirjeitä lauantai-illalla 19.11. puoliseitsemän jälkeen, jolloin joulupukki kiertelee tarkastelemassa jouluhyllyjä ja tapaamassa tavaratalon reipasta väkeä.