Ilmapalloja, serpentiiniä, munkkeja ja simaa, koska vappuna pidetään hauskaa. Silloin juhlitaan kevättä, joka on koittanut pitkän talven jälkeen. Vappuun liittyvät karnevaalitunnelma ja ystävien kanssa juhliminen, mutta päivästä voi nauttia yksin tai pienellä porukalla.

Vappu on kansainvälinen juhla ja useissa maissa vapaapäivä. Perinteisesti se on ollut työväen ja ylioppilaiden juhla. Nykyisin vappu mielletään ennen kaikkea opiskelijoiden tapahtumaksi, mutta virallisesti silloin liputetaan suomalaisen työn päivää.

Vappupalloja ja serpentiiniä karnevaaleihin

Mitä vappu olisi ilman vappupalloja ja serpentiiniä? Ainakin lapsille ilmapallot ja serpentiinit ovat tärkeitä, mutta piristävät ne myös aikuisten vappua. Niillä voi koristella kodin ja ruokapöydän tai niitä voi käyttää asusteena, kun lähtee juhlimaan kaupungille.

Ilmapallot, vappuviuhkat, vappunaamarit ja serpentiinit täyttävät katukuvan, kun ihmiset kokoontuvat kaduille ja puistoihin. Musiikki soi ja ihmisillä on hyvä mieli.

Vappu on myös loistava aika pitää naamiaiset. Perinteisesti koulut ovatkin järjestäneet vappunaamiaiset. Roolin vaihtaminen on hauskaa ja kehittää niin aikuisen kuin lapsen mielikuvitusta.

Erilaiset rooliasut ja naamiaisasut voi tilata esimerkiksi Kärkkäisen verkkokaupasta tai valmistaa itse. Sieltä löytyvät  myös kasvovärit ja meikkaustarvikkeet, joilla voi leikitellä ja tehdä arjesta poikkeavan vappumeikin.

Muotitietoinen juhlija pukeutuu vappuna kevään trendeihin. Uudet muodikkaat asusteet tuovat itselle piristystä ja näyttävät hyvältä. Monilla on myös tapana hankkia vapuksi uudet kesäkengät ja -takit. Varsinkin pohjoisessa vappu on usein se päivä, jolloin kesätakki otetaan käyttöön.

Vappu tulee askarrellen

Jos olet innokas näpertelijä ja tykkäät askarrella, tee Pinterestin sivustolla haku sanalla vappuaskartelu. Innostavilla ideoilla ja ohjeilla voi tehdä vappunaamarit, vappuviirit ja vappuhatut.

Joskus on parasta, että keksii itse idean ja ohjeen askarteluun. Hyvään lopputulokseen tarvitaan vähän mielikuvitusta ja tarvikkeet. Perustarvikkeisiin kuuluvat sakset, liima, värit, paperit ja kankaat. Erilaiset maalaus- ja piirtovälineet on myös hyvä olla olemassa.

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyvät tarvikkeet askarteluun. Siellä on tarjolla välineet sekä aloittelijalle että asiaan perehtyneelle. Selailemalla verkkokaupan tarjontaa saa myös kätevästi vinkkejä ja inspiraatiota askartelua varten.

Yksinkertaisimmillaan vappunaamarin voi tehdä kertakäyttölautasesta. Ohjeet ovat seuraavat:

  1. Leikkaa matala kertakäyttölautanen puoleksi.
  2. Leikkaa kaksi reikää silmien kohdalle. Kannattaa tarkistaa, ettei leikkaa reikiä liian kauaksi toisistaan.
  3. Koristele naamari haluamallasi tavalla.
  4. Liimaa naamariin tikku, jolla sitä voi pitää kasvojen edessä, tai laita naamariin kuminauha, jolla saat sen niskan kautta kiinni.

Vappuna syödään munkkeja ja juodaan simaa

Vapun perinneherkkuja ovat tippaleivät, munkit ja sima. Ne voi valmistaa itse tai ostaa kaupasta. Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Makean lisäksi vappupäivänä nautitaan nakkeja ja perunasalaattia.

Siman tekoon ohje löytyy perinteisesti fariinisokeripussin kyljestä. Sitä on helppo noudattaa ja hyvää tulee. Lisäksi siman resepti löytyy mtv.fi-sivustolta. Munkkeihin ja tippaleipiin internet on ohjeita täynnä, mutta hyvän munkkireseptin tarjoavat Martat.

Vappupäivää vietetään monella eri tavalla. Yleistä on kokoontua puistoon piknikille, jos pohjolan sääolot vain sen sallivat.

Myös vappubrunssit ovat suosittuja sekä kotona että ravintolassa. Kannattaa muistaa tehdä pöytävaraus, jos vappuna aikoo ravintolaan. Silloin on nimittäin muutama muukin liikkeellä.

Vappupöytään sopivat vaaleat keväiset värit ja kukat. Jos kutsut vappuvieraita kotiisi ja haluat kattaa kauniisti, käy tutustumassa Pinterestin ideoihin.

Pöydän kattamista ja jälkien siivoamista helpottavat kertakäyttöastiat. Erilaiset lautasliinat ja kertakäyttötuotteet lisäävät myös teemaan sopivaa tunnelmaa.

Vapun juhlinta on hauskaa, ja jokainen voi juhlia omalla tyylillään. Inspiraatiota ja valmiita tuotteita juhlintaa varten voi hakea Kärkkäisen verkkokaupasta.