Maanläheiset vihreän ja sinisen sekä violetin eri sävyt tuovat lämpöä syyskotiin

Kärkkäisen sisustus- ja kodintekstiiliosastojen valikoimat hellivät sisustajien ohella käsitöiden harrastajia. Räsymatto on tullut taas. Trikoo- ja ontelokuteesta syntyy kivaa kotiin niin seinälle kuin lattiallekin. Kaikki käsillä tekeminen on suosittua. Se näkyy koko ajan kasvavana käsityölankojen ja kankaiden menekkinä.

Tekstiileillä saa kotiin helposti ja nopeasti uuden ilmeen. Syksyinen koti on ihana piilopaikka ja houkutteleva keidas täynnä suuria kukkia ja lehtiä.

Kärkkäisen tavaratalojen ja verkkokaupan sisustus- ja kodintekstiiliosastojen valikoimissa huomioidaan kaikentyyliset suomalaiset sisustajat: Asiakkaille halutaan tarjota hyviä ja monipuolisia valikoimia asiakasystävälliseen hintaan. Tavarataloissa tuotteita on noin 8900, verkkokaupassa www.karkkainen.com reilut 8 500. Sisustus- ja kodintekstiiliosastojen valikoimista noin 95 prosenttia on Kärkkäisen verkkokaupassa, ja verkkokaupan valikoimat kasvavat jatkuvasti.

Kärkkäisen sisustus - ja kodintekstiiliosastojen tuotepäällikkö, ostaja Satu Tyrväinen seuraa sisustus- ja kodintekstiilialaa sydämellä ja ammattitaidolla, mikä näkyy osastojen valikoimissa.

– Itse pyrin ostamaan valikoimaan kokonaisuuksia. Tavarataloissa mahdollisuuksien mukaan rakennetaan tuotteet sisustus- ja kodintekstiiliosastoille kokonaisuuksina esille, joista asiakkaan on hyvä hahmottaa valikoimat ja joista saa toivottavasti helposti kivoja vinkkejä omaan kotiinsa.

Suomalaiset panostavat yhä enemmän kotinsa sisustamiseen.

– Tekstiileillä sisustamiseen meillä Suomessa on vahvat perinteet: ryijyt, liinat, koristetyynyt, kirjontatyöt, keittiön käspaikat ja upeat räsymatot. Räsymatot elävät nyt uutta tulemistaan. Värikkäinä piristäjinä tai modernina musta-valkoisena ne ovatkin mitä mukavimmat kodin somistajat. Myöskin seinävaatteet näyttävät uutta modernisoitua tulemista – niitä saatetaan saada jo nyt syksyyn Kärkkäisenkin valikoimiin, Satu kertoo.

– Tekstiileillä sisustaminen tarjoaa myös helposti ja edullisesti toteutettavan tavan uusia kodin ilmettä: uudet ikkunaverhot, uusi koristetyyny tai uusi päiväpeite piristää ja uudistaa hetkessä kodin ilmettä, Satu toteaa.

Sisustustekstiilien , kuten verhojen ja mattojen sekä kodin perustekstiilien – keittiö-, kylpy- ja vuodetekstiilien – lisäksi Kärkkäisen sisustus- ja kodintekstiiliosastolla on runsaasti valikoimia käsitöitä harrastaville, kuten esimerkiksi käsityölankoja ja asustekankaita.

– Reilu vuosi sitten valikoimiimme tullut trikookude on osoittautunut hittituotteeksi. Se on kaikenikäisten käsityöihmisten suosiossa. Vanhemmat ihmiset käyttävät sitä matonkuteena, nuoret käsitöiden harrastajat tekevät siitä esimerkiksi virkkaamalla mattoja sekä kaikenlaista pienempää sisustustuotetta, vaikkapa koreja. Ontelokuteen rinnalla trikookude on ollut erittäin suosittu lisä valikoimissamme, Satu kertoo.

Tänä syksynä sisustamisen teemoissa näkyy Sadun mukaan runsaasti isoja kuvioita. Sisustuskankaissa loistelevat hedelmät ja kasvien lehdet.

– Kovilla pinnoilla edelleen suosittuja ovat betoni, marmoripinnat sekä kulta, kupari ja messinki. Toki hopeanharmaa ja teräksen väri, valkoinen ja musta ovat kestosuosikkeja esimerkiksi lyhdyissä.

– Kaktus on suosittu nyt myös kodin koristekasvina; aito kaktus, tekokaktus sekä keraamiset koristekaktukset näkyivät messuilla erityisen vahvasti, Satu kertoo.

– Ananastakin sai herkutella silmillään koriste-esineissä.

Maanläheiset vihreän sävyt värittävät tekstiilejä. Siniset petrolin sekä violetin sävyt, ja edelleen keväästä tuttu pehmeä roosa, ovat myös suosiossa.

– Musta, valkoinen ja harmaa pitävät meillä Suomessa pintansa sisustamisen ikisuosikkina, ja ne ovatkin aina tyylikkäät värivalinnat.

Tyyleistä Sadun mukaan korostuu nyt graafisuus. Hän huomauttaa, että trendituotteet ovat kuitenkin vain yksi osa Kärkkäisen sisustus- ja kodintekstiiliosastojen valikoimia.

– Meillä Kärkkäisellä pidämme aina valikoimissa tuotteita kaiken tyylisille sisustajille, toki nostamme trendejä näkyvimmin esille, mutta kunnioitamme tarjonnallamme jokaisen sisustajan makua, Satu korostaa.

– Vaikka maalaisromanttisen sisustamisen kulta-ajat on ehkä ohi, eivät maalaisromanttisesti sisustetut kodit ole mihinkään kadonneet, ja aina on ihmisiä, joiden sydäntä lähellä on maalaisromanttisuus. Myöskin heille haluamme edelleen tarjota tuotteita, hän painottaa.

Satu kertoo, että sisustuksen hittituotteena on muutaman vuoden ajan ollut D-C -Fix kalvo.

– D-C –Fix kalvolla saa uudistettua kodin pinnat lähes minkälaiseen kuosiin tahansa. Tulevina viikkoina on mahdollista tutustua Kärkkäisen tavarataloissa D-C-Fix kalvojen tuote-esittelyyn ja ostaa niitä tarjoushintaan.

Kärkkäisen valikoimissa tehdään jokaisella osastolla kunniaa myös suomalaiselle osaamiselle ja suomalaisille materiaaleille. Sisustus- ja kodintekstiiliosastolla erityistä valikoimaylivoimaa pitävät Vallilan ja Aarikan tuotteet.

– Vallilan ja Aarikan tuotteet istuvat suomalaiseen sielunmaisemaan. Ne ovat jokaisen sukupolven suosikkeja, Satu toteaa.

– Aarikan tuotteissa puu on varmasti se, joka kiehtoo. Meissä suomalaisissa elää vahva rakkaus puuhun. Vallilan omien suunnittelijoiden suurikuvioiset kuosit vetoavat useisiin suomalaisiin.

Satu seuraa jatkuvasti sisustusalaa, lähteinään alan lehdet, some ja erilaiset blogit. Myös alan messuilla hän käy ahkerasti, ja tavarantoimittajat tarjoavat runsaasti asiantuntevaa tietoa. Ylivieskassa perheensä kanssa asuva Satu kertoo, että tällä hetkellä hänen oma kotinsa on aika musta-valkovoittoinen.

– Kodissa pitää mielestäni olla aina jotain lämmintä, kodikasta tunnelmaa, meidän kodissamme se tulee vanhoista huonekaluista. Niitä olen oman mieltymyksen mukaan tuunannut, viimeisimmäksi vanha astiakaappi sai mustan vahapinnan. Ja valkoinen maalattu puulattia! Se on parasta kodissani.

Satun äidin kutomat räsymatot pääsevät oikeuksiinsa valkoisella, maalatulla puulattialla.

Sisustaminen on rakkautta kotiin ja sen asukkaisiin.

– Kotia ei tarvitse kopioida sisustuslehtien sivuilta, vaan sisustaa koti omalla maulla, ottaen huomioon omat tarpeet ja oman kodin asukkaat. Niin syntyy koti, missä viihdytään, Kärkkäisen sisustus- ja kodintekstiiliosastojen tuotepäällikkö, ostaja Satu Tyrväinen korostaa.

Sisustus- ja kodintekstiiliosastojen koko ja henkilökunnan määrä Kärkkäisen tavarataloissa

Ylivieska

sisustus 538 neliötä

kodintekstiili 670 neliötä

yhteensä 4 myyjää sekä Vallilan oma myyjä

Lahti

sisustus 387 neliötä

kodintekstiili 770 neliötä

yhteensä 4 myyjää sekä Vallilan oma myyjä

Ii

sisustus 230 neliötä

kodintekstiili 110 neliötä

yhteensä 2 myyjää

Oulu

sisustus 194 neliötä

kodintekstiili 162 neliötä

yhteensä 2 myyjää