Valmisverhot ovat nopea tapa uudistaa kodin ilmettä. Kauniit verhot kehystävät ikkunaa sekä tuovat viimeistellyn tunnelman huoneeseen. Valmisverhojen avulla kalsean huoneen saa hetkessä kodikkaaksi sekä ryhdikkäämmän näköiseksi.

Monipuolisesta valmisverhojen valikoimasta vastaa meillä Kärkkäisellä pääsääntöisesti Vallila. Sen runsas valikoima on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan, ja Vallilan verhoja löytyykin lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Myös muut sisustustekstiilejä valmistavat merkit, kuten Noble House sekä 4living tuovat suomalaisiin koteihin hyvin sopivia valmisverhoja.

Näin valitset valmisverhot kotiisi

Verhojen valitsemiseen kannattaa käyttää hiukan aikaa, jotta löydät juuri oikeanlaiset verhot kotiisi. Verhojen avulla kodin värimaailmaa sekä tunnelmaa voidaan helposti koriostaa, joten ne kannattaa valita kodin muiden värisävyjen sekä tyylin mukaan. Mikäli verhoilla tahdotaan vain tuoda ryhtiä sisustukseen, ne voivat olla yksiväriset tai hillityllä kuvioinnilla olevat. Mikäli niiden avulla tahdotaan korostaa sisustusta, kannattaa valita voimakaskuvioiset ja näyttävät verhot.

Valmisverhojen koko tulee tarkistaa ennen ostopäätöstä, sillä joissakin verhoissa voi olla merkittäviäkin heittoja standardikokoista. Suomalaisille tuttu Vallila valmistaa kaikki valmisverhonsa 140 cm leveinä sekä niiden pituus on 240 cm tai 250 cm kuvioinnin mukaan. Valmisverhoissa kaikki saumat ovat ommeltuja ja huoliteltuja, joten niiden paikoilleenlaitto on helppoa. Kaikissa verhoissa on viiden senttimetrin levyinen kuja verhotankoon kiinnittämistä varten sekä mahdollisuus kiskokiinnitykseen.

Valmisverhojen valinnassa kannattaa huomioida materiaalin valonläpäisevyys. Mikäli verhoilta ei odoteta pimentäviä ominaisuuksia, voidaan valmisverhoiksi valita kevyttä kangasta olevat verhot. Pimentävät valmisverhot sopivat taas esimerkiksi makuuhuoneeseen valoisien vuodenaikojen ajaksi. Pimennystä voi tuoda myös pimentävien rullakaihdinten avulla. Rullakaihdin sopiikin hyvin valmisverhojen kaveriksi ikkunaan.

Väriä elämään valmisverhojen avulla

Meistä harva on innostunut ompelemisesta, joten valmisverhot ovat ainoa keino saada kauniit ja tyylikkäät verhot ikkunaan. Useissa valmisverhoissa on mahdollisuus lyhentämiseen mukana tulevan silitysnauhan avulla. Tämä on ilouutinen meille, joille ompelukoneen käyttö ei ole niin luontaista, että uskaltaisimme ryhtyä verhojen lyhentämiseen.

Verhojen vaihtaminen esimerkiksi vuodenaikojen tai juhlapyhien mukaan on tuttua meille monelle. Kodin värimaailmaa on helppo muuttaa aina ajankohtaan sopivaksi; keväällä raikkaat ja hempeät sävyt ilahduttavat, kun taas syksyllä ikkunaan valitaan mieluiten maanläheisiä ja tummia sävyjä. Verhon materiaali vaihtelee usein myös vuodenajan mukaan.

Kärkkäisen verkkokaupan valmisverhot on helppo valita, sillä niiden tuotekuvauksessa on aina ilmoitettu jokainen mitta, niin leveys kuin pituuskin. Runsas väri- ja tyylivalikoima takaa sen, että meiltä löydät kodin jokaiseen huoneeseen uudet verhot!