Suksiboksi on erinomainen välinen tavaroiden kuljetukseen. Laskettelureissulle matkaavan hiihtolomalaisen suksien lisäksi boksi kätkee näppärästi sisäänsä myös muut hankalasti kuljetettavat esineet. Asennus ei ole ongelma - nykyaikaisen suksiboksin kiinnitys sujuu näppärästi ja helposti. Hiihtokauden ulkopuolella kevyen ja kompaktin suksiboksin säilytys onnistuu autotallissa tai varastossa. Suksiboksit ja kuormakorit tilaat kätevästi Kärkkäisen kautta!

Pohjoisen hanki kutsuu hiihtämään ja laskettelemaan! Pitkä ajomatka lasten kanssa ei ole se loman kohokohta, eteenkään jos takapenkkiläiset joutuvat istumaan tuntitolkulla ahtaasti sukset, monot ja sauvat suussa asti. Osassa pikkuautoissa tuskin on edes tilaa pitkille murtomaasuksille, oli takapenkki sitten tyhjä tai ei.

Suksiboksissa kulkevat koko perheen hiihtovarusteet

Pitkät, hankalasti mukana kuljetettavat hiihtovälineet seuraavat kätevimmin mukana omassa, katolle sijoitettavassa suksiboksissa. Suksiboksi on turvallinen ja helppo tapa haastavan kuorman kuljettamiseen: kun asennus on tehty oikein, boksissa kuljettaa lumelta ja kosteudelta suojassa koko perheen hiihtovarusteet.

Suksiboksissa voi hiihtovälineiden lisäksi kuskata toki muutakin omaisuutta, kunhan paino pysyy kohtuullisena. Jos kyseessä on erityisen raskas kuorma, varminta on sijoittaa painavimmat esineet takakonttiin. Varmista myös, mikä on oman ajoneuvosi suurin sallittu kattokuorma ja ota huomioon se, että suksiboksi itsessäänkin painaa helposti jopa parikymmentä kiloa. 

Parhaankin kuljettajan kannattaa muistaa, että painava suksiboksi katolla muuttaa auton koko painopistettä. Auto ei käännykään niin vaivattomasti mutkassa tai pysähdy äkkijarrutuksen myötä kovin nopeasti. Siksi boksia kannattaa kokeilla tositoimissa ennen pitemmälle reissulle lähtiessä – varsinkin, jos määränpäässä on luvassa lunta ja maastoa, mihin ei ennestään ole tottunut. 

Suksiboksin asentaminen on helppoa – eroa kalliimpien ja edullisimpien mallien välillä toki löytyy

Laadukkaimmat suksiboksit sietävät tukevaa kuormaa, ovat helppokäyttöisiä ja vesitiivitä. Ne myös kestävät käytössä halpismalleja paremmin, joten tositarkoituksella suksiboksia etsivän ei kannata pihistellä hinnassa. Huomioi boksin hankinnassa myös sen sopivuus omaan autoosi. Merkkikohtaisen erojen vuoksi boksin kiinnitystapa taakkatelineisiin voi vaihdella.

Uuden suksiboksin asentamista ei kannata ajoittaa lähtöpäivän aamuun. Kiinnitys kannataa toteuttaa hyvissä ajoin silloinkin, kun boksi on varustettu erityisen helpolla mekanismilla. Huomioi, ettei kuormaa saa jättää vapaasti boksin sisään heilumaan, vaan tavarat kiinnitetään asianmukaisesti suksiboksin mukana tulevilla kiristyshihnoilla. 

Kurvaa ennen lomareissua Kärkkäisen kautta, tai tilaa suksiboksit suoraan verkkokaupastamme! Kärkkäinen tarjoaa parhaat varusteet talviurheiluun sekä pätevimmät varaosat autoosi. Tutustu ja tilaa nyt! Kärkkäinen palvelee sinua netissä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.