Muovittomat Chewsy-purukumit ovat Kärkkäisen valikoimissa.

Kemikaalittomien ja sokerittomien tuotteiden kysyntä on kasvava trendi. Yhä useampi kuluttaja vähentää tietoisesti kertakäyttömuovin kulutusta. Tämä on rohkaissut monia Iso-Britannian supermarket-kauppiaita siirtymään muovittomuuteen elintarvikepakkauksissaan. Nyt Iso-Britannian markkinoille on tullut myös muoviton purukumi.

– Inhoan sitä sotkua, jonka poissyljetyt muoviset purukumit saavat aikaan kaduilla. Kunnat käyttävät suuria summia muovisen purukumijätteen puhdistamiseen. Vuosikymmenien ajan tavanomaisten purukumien valmistajat ovat piilottaneet muoviainesosat ”purukumin perusmassan” taakse, jota järjestään käytetään purukumin ainesosana pakkauksissa, kertoo muovitonta purukumia markkinoivan Chewsyn perustaja, Sunitt Halal yrityksen halusta tuoda markkinoille muoviton purukumi.

Chewsy on Iso-Britannian ensimmäinen ja ainoa muovitonta ja luonnollista purukumia myyvä brändi. Chewsyn purukumeihin käytetään aitoa, luonnollista chicle-kumipohjaa, joka on täysin biohajoava.

– Olemme iloisia voidessamme antaa Iso-Britannian kuluttajille mahdollisuuden valita, mitä he ostavat ja mitä vaikutuksia sillä on ympäristöön, Halal toteaa.

Kuluttajatutkimus, johon osallistui 2000 aikuista Iso-Britanniassa, osoitti, että 80%:lla osallistujista ei ollut aavistustakaan, mistä tavanomainen purukumi on valmistettu. Yli 85% vastaajista ei tiennyt, että tavallisesti purukumi sisältää muovia.

Noin 60% kyselyyn osallistujista käyttää purukumia. Heistä noin kaksi kolmasosaa kertoi, että he mieluummin söisivät muovitonta purukumia. Yli kolme neljäsosa purukumin ostajista sanoi, että he tulevaisuudessa ajattelisivat kahdesti ennen tavallisen purukumin ostamista.

Kyselyn mukaan 85% osallistujista ajattelee, että brändillä on vastuu ilmoittaa selkeämmin, mitä heidän tuotteensa sisältävät. Yhdeksän kymmenestä on huolissaan muovin ympäristövaikutuksista. Kolme neljäsosaa kertoi aktiivisesti yrittävänsä vähentää muovia sisältävien tai muoviin pakattujen tuotteiden ostamista.