Tiukka toppi, pehmeä neule vai rento t-paita – mikä on sinun suosikkisi? Kauniit naisten vaatteet, paidat ja puserot pukevat sinut tyylikkäästi niin arkeen kuin juhlaankin, kotiin tai töihin. Naisten upeat paidat ihastuttavat monipuolisella väri- ja kuosimaailmallaan. Kauden trendivärien lisäksi paletista löytyvät luottoklassikot, kuten pitkä- tai lyhythihaiset t-paidat mustan tai valkoisen eri sävyissä. 

Vastuullinen kuluttaja tekee harkittuja ostopäätöksiä. Ei ole muodikasta tai ympäristöarvojen mukaista hankkia uutta toppia tai bilemekkoa jokaiseen juhlaan, vaan trendikäs tekee löytyjä myös omalla vaatekaapillaan. Uuden naisten paidan tai muun vaatekappaleen hankkiminen on ajankohtaista kuitenkin aika ajoin. Kuinka siis valita itselleen edullisesti ja helposti sopivimmat uudet vaatteet?

Näin shoppailet naisten vaatteet vastuullisesti

Kun uuden vaatehankinnan aika koittaa, tutkaile aluksi omaa vaatekaappiasi. Mitä vaatevarastostasi uupuvaa vielä kaipailet? Vanhat vaatteet antavat hyvää osviittaa myös siihen, mistä pidät tai mistä et todellakaan välitä. Jos et ole koskaan ollut kireiden kauluspaitojen ystävä, asia tuskin siitä muuttuu, vaikka saisit kolmekin paitaa yhden hinnalla. 

Meillä on tapana kuvitella, että ostamisen myötä muutumme itsekin jotenkin toisenlaisiksi. Jos hankimme sporttisen urheiluhupparin, muutumme kuin salamaniskusta itsekin hieman urheilullisemmaksi. Valitettavasti asia ei ole näin, joten mieti ennemmin vaatteesi todellista tarvetta. Jos urheilukärpänen puraisee, hanki sporttivaatteet vasta sitten.

Hinta ei kerro kaikkea, myös halpa voi olla hyvää. Hyvä ja kestävä vaate tulee takuuvarmasti käyttöön, kun taas ihan ok-tyyppinen paita jää todennäköisesti käyttämättä. Tulevaisuutta varten edes laadukkaita vaatteita ei kannata hamstrata. Viiden vuoden päästä tai viisi kiloa hoikempana trendit ovat muuttuneet, etkä enää tahdo pukea yllesi varastoosi hankkimiasi vaatteita.

Vanhat vaatteet kiertoon – mutta vain jos ostaisit ne itsekin

Vaatekaapin mitat ovat rajalliset. Vain varakkaimmilla meistä on tarpeeksi tilaa omalle pukeutumishuoneelle tai henkilökohtaiselle vaatemuseolle, useimpien on tehtävä ankaraa inventaariota uutta hankkiessa. Käyttökelpoiset vaatteet kelpaavat usein kierrätykseen tai kirpputorille. Muista että vaatteen tulee olla ehjä ja puhdas – sellainen, jonka hankkisit itsekin. 

Voit myös koettaa myydä vaatteesi netissä tai itsepalvelukirpputorilla. Omia vaatteita tosin voi olla haasteellista arvioida kriittisin silmin – vaikka olisit maksanut neuleesta uutena monta sataa euroa, ei sen arvo tänä päivänä ole välttämättä paria euroa enempää. Ei, vaikka neule olisi ollut päälläsi kerran tai kahdesti.

Jos vaatteiden arvioiminen tuntuu haasteelliselta, pyydä apua ystävältä. Sellaiselta, joka ei ynnää ”nostalgialisää”  vaatteisiin mukaan. Osviittaa hinnoitteluun saa myös internetistä. Katso mitä muut ovat vastaavista tuotteista pyytäneet ja ennen kaikkea – onko vaate kiinnostanut sillä hinnalla ketään. Upeat uudet naisten paidat löydät Kärkkäisen valikoimista!