Toppahousut kuuluvat Suomen talveen. Ulkoilu ja lumessa peuhaaminen on mukavampaa, kun päällä on tarpeeksi lämmintä vaatetta. Lue vinkit talvipukeutumiseen.

Toppahousut jalkaan ja ulos! Lasten ulkoilu sujuu mukavissa merkeissä, kun kamppeet ovat sopivan kokoiset, lämpimät ja ehjät. Mutta mitä pukea päälle kun mittari lähenee pakkasrajaa? Entä kuinka paljon vaatetta kaivataan tulipalopakkasilla?

Nollakelin vaatteet ovat hankala pala

Nollakeleillä pukeutuminen voi olla haastavinta. Toppahousut saattavat olla liikaa, mutta jos tulee tai aurinko on pilvessä, kylmä voi iskeä äkistikin. Lapsen aktiivisuus on avainasemassa pukeutumista harkitessa, sillä jos lapsi hikoilee ulkoillessaan, hänelle tulee pian myös kylmä. 

Aurinkoisella kelillä touhukkaassa puuhassa toppapuvun sisällä voi tuntua ihan saunalta. Siksi välikausivaatetus saattaa olla paikallaan lumiukkoja rakentaessa. Toisaalta taas, jos kyseessä on vielä rattaissa istuva taapero, lämmin peitto tai lämpöpussi toppapuvun päällä ei välttämättä ole lainkaan liioittelua. 

Pikkupakkasella toppahousut jalkaan

Viimeistään silloin kun lämpötila laskee miinuksen puolelle, aktiivisimmankin vesselin voi pukea toppapukuun tai toppahousuihin ja -takkiin. Toppahousujen alle voi pukea lapsesta riippuen joko sisävaatteet tai varustaa lapsi kerrosvaatetuksella, johon kuuluu aluskerros, välikerros ja ulkokerros.  Päähän laitetaan aina myös korvia ja niskaa suojaava lämmin lakki sekä topatut käsineet. 

Kovat pakkaset eivät estä ulkoilua

Jos kovilla pakkasilla ei voisi ulkoilla, pohjoisessa Suomessa lapset pääsisivät vain harvoin talvikausina pihamaalle. Aivan pieniä vauvoja ei paukkupakkasiin tulisi viedä lainkaan, mutta isompien kanssa on mukava edes piipahtaa ulkona. Vaikkakin joskus saattaa tuntua, että pukeutuminen vie enemmän aikaa kuin itse ulkoilu. 

Tulipalopakkasilla kerrospukeutuminen on kaiken a ja o. Eli välikerrokseksi on hyvä varata fleece- tai villa-asu. Toppapuvun tulisi olla riittävän suojaava, eikä esimerkiksi huputtomalla takilla kannata lähteä paukkupakkasiin lainkaan. Lapaset pitävät kädet lämpimämpänä kuin sormikkaat. Sormikkaat eivät ole hyvä ajatus edes lapasten alle pidettäväksi, joten ne kannattaa säästää ennemminkin kevät- ja syyskeleihin.

Lapsi ei välttämättä itse huomaa palelevansa tai osaa sanoa sitä ääneen. Siksi helposti palelevia kohtia, nenänpäätä, poskia ja sormia kannattaa seurata ja tunnustella. Kylmentymisen huomaa ensimmäisenä usein käsistä ja jaloista. Jos varpaat tai sormet tuntuvat ulkoillessa jälkeen kylmiltä, lisää tumppuja ja sukkia kehiin. Ulkokenkien tulisi olla niin väljät, että villasukka mahtuu puristamatta alle. Jarrusukat pitävät huonosti lämmintä. Siksi jarrarit kannattaa vaihtaa kokonaan jaloista ulos lähtiessä.

Laadukkaat lasten toppahousut, sekä muut lämpimät miesten, naisten ja lasten toppavaatteet sekä asusteet talvikeleihin löydät nopeasti Kärkkäisen verkkokaupasta. Tutut kotimaiset merkit, kute Reima ja Lassie varmistavat, että tuotteet ovat suunniteltu suomalaisiin oloihin. Tutustu tarjouksiin ja seuraa ale-valikoimaamme! Kärkkäisellä shoppailet edullisesti ja helposti!