Hopeariipus tekee yksinkertaisesta asusta juhlavan. Se pukee kantajaansa tyylikkäästi, näyttää nuorekkaalta mutta silti ajattoman klassiselta. Hopeariipus on tarpeeksi arvokas hienoihin tilaisuuksiin, mutta ei liian pröystäilevä arkiseenkaan asuun. Hopeariipus on myös mainio lahjavalinta – puolisolle, nuorelle, ylioppilaalle tai itselle!

Hopea pukee tyylikkäästi iästä tai sukupuolesta riippumatta. Esimerkiksi koruvalmistaja Luomoavan mallistosta myös miehet löytävät helposti oman, persoonallisen riipuksen. Hopeariipus on erinomainen vaihtoehto nuoren omaan päivään – rippilapselle tai vastavalmistuneelle. Hopeariipus jättää merkkipäivästä kauniin ja kestävän muiston.

Edulliset ja kauniit hopeariipukset sopivat myös aivan nuorille lapsille. Mieluinen riipus säilyy kaulassa aina, se muistuttaa lahjan antajasta sekä omasta lapsuuden maailmasta. Korujen pitämistä ei kannata ottaa turhan vakavasti – myös aikuisen kaulalla voi roikkua rakas, kenties jo vuosia sitten lahjaksi saatu hopeinen hevoskoru, Pikku Myy tai sydän. Ja halutessaan oman lahjansa voi siirtää eteenpäin tuleville lapsille. Näin riipus jatkaa suvun tarinaa kauniisti sukupolvesta toiseen.

Näin estät hopeariipuksen tummumisen

Reagoidessaan ilman kanssa hopea tummuu. Oikealla säilytyksellä ja käytöllä tummumista voi kuitenkin ehkäistä. Paras paikka hopeakorulle on oma, suljettu korurasia tai jokin muu ilmatiivis, kuiva ja pimeä säilytyspaikka. Kostea kylpyhuone ei ole hopeariipukselle sopiva tila, sillä kosteus nopeuttaa tummumista entisestään.

Jos tummumista halutaan hidastaa mahdollisimman pitkään, hopeakorut kannattaa riisua aina saunaan tai pesulle mentäessä, käsiä pestessä, tiskatessa sekä kovassa liikunnassa. Hiki ja kosteus eivät tee hopealle hyvää. Toisaalta, monet pitävät hopeasta juuri sen patinoituneen ilmeen vuoksi, ja ilahtuvat kun hopeakoru ei hohda enää aivan uutuuttaan kiiltävänä. 

Hopean tummumista voi myös hoitaa

Hopean tummumista voi ehkäistä myös hellävaraisella puhdistuksella. Kovaa hankausta tai rajuja otteita hopea ei kestä, sillä se on herkkä naarmuuntumaan kovakouraisessa käsittelyssä. Jo tummuneen hopeakorun saa puhtaaksi tehokkaalla hopeanpuhdistusaineella, mutta puhdistamista voi harjoittaa myös kotikonstein:

Vuoraa astian pohja tavallisella, marketista saatavalla foliolla.
Kaada astiaan folion päälle lämmintä tai kuumaa vettä. 
Lisää veteen hieman suolaa tai ruokasoodaa.
Laske hopeakorut astiaan. Anna vaikuttaa muutama minuutti. Jos tummentumaa on paljon, voi liotusaikaa pidentää tarvittavan verran.
Nosta korut vedestä ja kuivaa pehmeällä liinalla. Älä hankaa!

Suola/soodavesi on turvallinen keino hoitaa hopeakoruja. Jos kyseessä on tavallista arvokkaampi antiikkiesine tai suvun vanha perintöhopea, puhdistamisen voi myös jättää kultasepän tehtäväksi. 

Kärkkäisen valikoimista löydät runsaan valikoiman muun muassa Lumoavan, Silver Barin sekä Saurumin hopeariipuksia. Tutustu ja tilaa lahja, jonka arvo säilyy!