Suomen kesä on monesti epävakaan sään aikaa ja pohjoisen illat alkavat viiletä jo elokuun puolella. Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista ja lisälämpö voi olla hyvinkin tarpeen haasteellisissa olosuhteissa. Nykyaikaiset säteilylämmittimet tulevat tarpeeseen suomalaisilla parvekkeilla, terasseilla ja mökeillä viimeistään loppukesän aikana. Infrapunatekniikkaan perustuva säteilylämmitin on helppo ja tehokas vaihtoehto ja se keskittyy lämmittämään juuri lämpöä kaipaavat ihmiset. 

Ulkotiloihin parvekkeille tai terasseille soveltuu mainiosti terassilämmitin tai säteilylämmitin. Infrapunalämmitin on turvallinen ja tehokas lämmitin, joka mahdollistaa jopa ympärivuotisen terassikauden Suomenkin sääolosuhteissa. Lämmityskohteen mukaan huolellisesti valittu terassilämmitin säteilee miellyttävää lämpöä ja tuottaa samaan aikaan rauhoittavaa lämpimän keltaista valoa. 

Säteilylämmittimet lämmittävät välittömästi. Kun infrapunalämmitin laitetaan päälle, sen kantaman sisäpuolella olevat henkilöt aistivat sen lämmön samalla tavoin kuin kesäinen aurinko tulisi esiin pilvien takaa.   

Terassilämmitin voidaan valita helposti kohteen mukaan

Terassilämmittimiä on saatavilla monipuolisesti eri kokoluokissa ja eri kiinnitysvaihtoehdoilla. Pieni terassilämmitin on hyvä valinta parvekkeelle, jossa on vähemmän tilaa. Tällöin voidaan valita kattoon tai seinään kiinnitettävä infrapunalämmitin, jolloin lattia jää vapaaseen käyttöön ja terassikalusteet voidaan vapaasti sijoittaa haluttuun paikkaan. 

Jos terassilämmitintä halutaan tarvittaessa siirrellä, voidaan valita taas jalallinen ja helposti siirrettävä malli. Suljettuun tilaan, kuten lasitetulle parvekkeelle tai patiolle voidaan hankkia terassilämmitin, joka lämmittää myös ympäröivää ilmaa. Näin suljetusta tilasta lämmitetty ilma ei pääse karkaamaan.

Järeämpi kaasulämmitin on hyvä vaihtoehto isommalle terassille tai ulkotiloihin, kun lämmittettävä pinta–ala on laajempi ja lämpötehoa tarvitaan enemmän. Nopea ja tehokas kaasukäyttöinen terassilämmitin tulee kysymykseen myös silloin, jos sähköä ei ole käytettävissä. 

Polttoainekäyttöinen infrapunalämmitin lämmittää isommatkin hallit ja remonttikohteet

Suurempi infrapunalämmitin dieseliä, polttoöljyä tai valopetroolia polttoaineenaan hyödyntävänä mallina soveltuu mainiosti autotallien, hallien, remonttikohteiden, kesämökkien ja terassien lämmittämiseen. Taloudellinen, turvallinen ja vähäpäästöinen infrapunalämmitin lämmittää kiinteän, lämpöenergiaa varastoivan materiaalin, joka varastoi ja luovuttaa lämmön ympäröivään tilaan.

Lämmitin tuottaa lämpöä, joka ei ole koskaan liian kuumaa. Turvallinen ja tehokas lämmitin ei päästä ilmaan käryä eikä näkyvää savua. Infrapunalämmitin diesel -käyttöisenä ei tarvitse palokaasujen poistohormia, mikäli lämmitettävän tilan ilmanvaihto on toteutettu säännösten mukaan.  

Syksyn viileämpien ilmojen saapuessa mietit, miten kesän terassikautta voisi jatkaa. Tilaasi sopiva säteilylämmitin ratkaisee ongelman. Tehokas polttoainekäyttöinen infrapunalämmitin on taas mainio työmaalämmitin tai hallilämmitin isompaan lämmöntarpeeseen. 

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät laadukkaat säteilylämmittimet, jotka voidaan asentaa lattialle, pöydälle tai seinälle. Valikoima tarjoaa myös kattoon ripustettavia, kattorakenteisiin integroitavia tai markiisiin kiinnitettäviäkin malleja. Valitse kohteeseesi sopiva säteilylämmitin tai terassilämmitin ja tilaa helposti kotiisi toimitettuna.