Kuvittelemme usein, että voimistelu tai jumppa vaativat erityiset tilat sekä välineet onnistuakseen. Olemme tottuneet hankkiutumaan esimerkiksi voimistelu- tai jumppakursseille pystyäksemme harrastamaan voimistelua. Erilaiset liikunnalliset kurssit ovatkin erinomainen keino päästä nauttimaan liikunnan ilosta, mutta onneksemme voimistelua, jumppaa sekä kehonhuoltoa voi harjoittaa hyvin kotioloissakin.

Voimisteluharjoituksiin ei tarvitse hirveästi edes eri välineitä, joilla voi pitää omaa kehoa kunnossa ja hyvin liikkuvana. Muutamia voimisteluvälineitä kannattaa kuitenkin hankkia, jotta niiden avulla liikkeet, venytykset sekä harjoitukset ovat helpompi suorittaa, jolloin ne tehoavat parhaiten.

Kotijumppa voimistelumaton päällä

Voimistelumatto takaa liikkujalle erinomaisen pidon. Sen liukumattomat pinnat helpottavat voimistelualustan päällä liikkumista, sekä se pysyy paikoillaan voimakkaissakin liikkeissä lattiaa vasten. Pehmustettu jumppamatto tekee voimistelusta mukavan tuntoista, sillä ilmavan materiaalinsa ansiosta se pehmentää liikkeiden aiheuttamaa painetta lattiaa vasten.

Voimistelumatto kannattaakin kotijumppaajan hankkia ensitöikseen, sillä sen päällä jumppaaminen sujuu ehdottoman mukavasti. Voimistelumatto on hyvä vaihtoehto myös retkille tai rannalle mukaan otettavaksi istuin- tai makuualustaksi. Rullattuna se sopii pieneenkin tilaan.

Voimistelupatja on jumppamattoa vahvempi vaihtoehto. Se on huomattavasti vahvempi ja paksumpi, mitä ohkainen jumppa- tai joogamatto. Voimistelupatjan iskunvaimennuskyky on korkeampi, joten niitä käytetään alastulomattoina hypyissä sekä voimistelurekkien alla.

Voimisteluvälineet innostavat ryhmäliikunnassa sekä kotona

Voimisteluvälineet sisältävät hurjan määrän erilaisia kehonhuoltoon sopivia tuotteita. Usein ryhmäliikunnasta tutuiksi tulleet voimistelutuotteet sopivat mainiosti myös kotioloihin voimisteluhetkiin. Suosittuja voimistelutuotteita ovat voimistelurenkaat, pilatesrullat, voimistelupallot sekä jumppakuminauhat.

Kaikkia voimistelutuotteita ei toki kannata kerralla hankkia, vaan suositeltavaa on harjoitella yhdellä voimistelutuotteella ensin monipuolisesti, jotta oppii käyttämään sitä oikein. Harjoittelussa tulee edetä rauhallisesti, jotta liikkeet tulevat todellakin oikein tehdyksi. Tällöin tietää, että voimistelu todellakin auttaa ja on hyödyksi.

Esimerkiksi suosittu putkirullaus kannattaa aloittaa aina rauhallisesti tunnustelemalla, jotta se auttaa parhaiten palautumisessa ja rentoutuksessa. Erinomainen putkirullaukseen soveltuva voimistelutuote on HighRoller-putkirulla, jonka avulla rentoutuminen on helpompaa. Voimistelun sekä voimaharjoittelun vastapainoksi kannattaa hankkia muutamia tehokkaita hierontalaitteita, joiden avulla palautuminen ja rentoutus onnistuvat parhaiten. Gymstick Emotion Massage Roller on mainio apu kireiden lihasten rentouttamiseen ja verenkierron vilkastuttamiseen.

Voimistelutarvikkeet netistä

Ryhmäliikuntatunnit tai kotona voimisteleminen on helppo aloittaa, sillä Kärkkäisen laajasta voimistelutuotteiden valikoimasta löydät laajan valikoiman ihania tuotteita, jotka innostavat nousemaan sohvalta liikunnan ilon äärelle. Kaiken voi tilata verkkokaupan kautta mukavasti kotisohvalta käsin, ja sitten voi jäädä innolla odottelemaan pakettia, joka innostaa nostamaan pepun irti sohvasta.

Verkkokauppa palvelee ympärivuorokautisesti, joten iskipä jumppakärpänen sinua mihin aikaan tahansa, meiltä löydät laadukkaat jumppa- ja voimistelutuotteet edulliseen hintaan!