Hyvät urheilukengät tekevät liikkumisesta miellyttävää sekä turvallisempaa. Oikeanlaiset kengät edistävät jalkojen hyvinvointia urheilun aikana, ja mahdollisilta rasitusvammoilta säästyy valitsemalla urheilukengät lajin sekä oman jalan mukaan.

Nykyisessä muodissa on mukava seikka se, että suurin osa urheilukengistä sopii paitsi urheiluun, myös vapaa-ajan viettoon. Naisten urheilukengät ovat niin tyylikkäitä, että niiden käyttöä ei tarvitse pelkästään pururadalle säästää. Mukavan muotoilun sekä kivan ulkonäön ansiosta urheilukengät soveltuvat työkengiksi, kävelykengiksi ja jopa paremman pukeutumisen kanssa käytettäviksi.

Miten valita juoksukengät?

Kuten kaikissa urheilukengissä, etenkin juoksukengissä kenkä valitaan oman jalan mukaan. Oman jalan rakenteen mukainen juoksukenkä tukee askelta oikealla tavalla, eikä aiheuta ylimääräistä rasitusta. Oman jalan rakenteen jokainen pystyy hyvin pitkälle itse määrittämään astumalla märällä jalalla esimerkiksi paperin päälle. Paperiin jäävä kuvio kertoo, minkä tyyppinen jalan rakenne on.

Jalan rakennetyyppiä on kolmenlaista: normaalikaarinen, korkeakaarinen ja matalakaarinen jalka. Tiedostamalla oman jalan rakennetyypin, juoksukengän valinta on helpompaa ja virheellisiä, itselle sopimattomia kenkiä ei tule hankittua. Matalakaarisen jalan omaava tarvitsee usein pronaatiotuella varustetut juoksukengät.

Juoksukenkien valintaan vaikuttaa myös se, millaisella alustalla juoksee pääsääntöisesti. Kovalla alustalla, kuten asfaltilla juoksemiseen valitaan mahdollisimman hyvin iskua vaimentava kenkä, kuten Asics gel-Kayano 25 -juoksukenkä. Maastoon sekä muille pehmeille alustoille soveltuvat kevyemmällä vaimennuksella olevat juoksukengät. Juoksemisesta saattaa innostua uudella tavalla, kun hankkii tyylikkäät ja raikkaan väriset naisten juoksukengät.

Talviseen liikkumiseen pitävät naisten urheilukengät

Naisten talvikengät ovat pitävällä pohjalla varustetut kengät, jotka pitävät myös varpaat lämpimänä. Talvikenkien valinnassa kannattaa huomioida mahdollisuus paksummalle lisäsukalle. Ruotsalainen Icebugin valmistamat tyylikkäät sekä lämpimät naisten talvikengät sopivat niin talviurheiluun kuin myös naisten kävelykengiksi.

Talviseen juoksuharrastukseen on hyvä valita esimerkiksi Icebugin BUGrip nastajuoksukengät. Nastat antavat hyvän pidon jäisilläkin juoksuosuuksilla, joten juoksemisesta voi nauttia ilman kaatumisen pelkoa. Useat nastakengät soveltuvat myös moneen muuhun talviseen harrastukseen ja vapaa-aikaan. Nastakengät mahdollistavat monipuolisen liikkumisen myös talvella.

Naisten kävely- ja vapaa-ajan kengät jokaiseen vuodenaikaan

Urheilukengät ovat monikäyttöiset ja mukavat kengät, joita on mukava käyttää myös vapaa-ajalla. Useat naisten urheilukengät sopivat mainiosti päivittäisiksi kävelykengiksi, joten kenkien mukavuuteen ja laatuun kannattaa panostaa. Naisten vapaa-ajan kengät kannattaa valita vuodenajan mukaan.

Vuodenaikojen vaikutus näkyy voimakkaasti kenkien valikoimassa. Kärkkäisen verkkokaupan naisten urheilukengät kattavat kuitenkin sekä kesä- että talvikenkien valikoiman. Tulevista, lumettomista juoksulenkeistä haaveileva voi tilata jo ensi kevääksi uudet naisten maastojuoksukengät tai varustautua kevään liukkaille hankkimalla pitoa tuovat nastakengät.