Autotarvikkeiden lisäksi Kärkkäisen Autotarvike-osastolla on tuotteet asuntoautoille ja -vaunuille sekä laaja valikoima autonrenkaita.

Painepesuriin liitettävät pesuainevaahdottimet sekä näihin vaahdottimiin sopivat erilaiset vaahtopesuaineet ovat kivunneet Kärkkäisen autotarvikepuolen suosikkituotteiksi. Vaahdottimen teho perustuu hyvin vaahtoavaan pesuaineeseen, joka muodostaa paksun vaahdon auton pinnalle ja valuu erittäin hitaasti pois auton pinnalta. Näin ollen pesuaineen vaikutusaika on paljon pidempi ja pesutulos parempi. Lisäksi mekaaninen kosketus auton pintaan vähenee ja mahdollisilta vaurioilta vältytään.

– Olemme Kärkkäisen autotarvikeosaston valikoimissa laajentaneet valikoimaamme erityisesti vaahtopesuaineisiin. Meiltä löytyy tällä hetkellä yli 20 erilaista vaahtopesuainetta auton vahaturvalliseen pesemiseen ja esimerkiksi ennen vahausta tehtävään perusteelliseen puhdistukseen, kertoo Kärkkäisen autotarvike- ja caravanosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti.

Yksi Kärkkäisen valikoiman vaahtopesuainemerkki on englantilainen Pro-Kleen. Sääskilahti jakaa Pro-Kleen vaahtopesuaineet karkeasti kolmeen eri ryhmään.

– Vahaturvallisen vaahtopesuaineen pH on neutraali, se ei poista vahaa auton pinnasta. Sitten on vaahtopesuaineita, jotka poistavat vahan. Mukava lisä valikoimiin ovat tuoksulliset ja värilliset vaahtopesuaineet.

Pro-Kleen valikoimasta löytyvät myös perinteiset autonpesuaineet ja tehokkaat pesuaineet matkailuajoneuvoihin.

Sääskilahti muistuttaa auton säännöllisen pesemisen ja vahaamisen tärkeydestä.

– Auto olisi hyvä pestä viikoittain.

Premium-autovahat ovat yllättäneet menekillään. Kärkkäisen valikoimaa on laajennettu myös arvokkaampiin autovahoihin, esimerkiksi amerikkalaiseen Colliniteen ja japanilaiseen Soft99:iin.

– Olemme laajentaneet valikoimaa sinne, mihin on ollut kysyntää ja tulemme entisestään laajentamaan Premium-autonhoitotuotteita; tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa Kärkkäiseltä saa muita edullisemmin ”parempia autonhoitotuotteita”, kertoo Sääskilahti.

– Suosittelemme vahaukseen japanilaista Soft99 Fusso -autovahaa, joka on ollut Kärkkäisen valikoimissa toista vuotta. Sarjasta löytyy vaaleille ja tummille autoille oma vaha.

– Huolellisesti vahatun auton ylläpito on huomattavasti helpompaa, muistuttaa Sääskilahti.

Caravan-tuoteryhmässä Kärkkäisen valikoimissa on tuotemerkkinä laadukas, brittiläinen Streetwize.

– Tällä hetkellä valikoimassamme on yli 200 Streetwize-tuotetta, Sääskilahti kertoo.

Hän huomauttaa, että vaikka Streetwize-tuotteet ovat korkeatasoisia, ovat ne kuitenkin hinnaltaan edullisia verrattuna perinteisiin caravan-puolen merkkituotteisiin.

– Streetwize-tuotesarjasta matkailuauto- ja vaunuharrastajat saavat kaikki tärkeimmät caravan-tarvikkeet porrasaskelmista akkutesteriin.

Yhä useampi ostaa autonrenkaat ja vanteet Kärkkäisen verkkokaupasta, www.karkkainen.com. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy tälläkin hetkellä 1000 kesärengasmallia sekä 600 vanne- ja 400 talvirengasmallia.

– Asiakkaille on luontevaa ostaa renkaat verkkokaupasta; tarjoamme tähän todella edulliseen hintaan renkaita.

– Nykyiset ”kiinanrenkaat” ovat laadultaan korkeatasoisia. Olen saanut asiakkailtamme palautetta, että niillä ajaa heittämällä pari, jopa kolme kesää. Tämä tarkoittaa rengaskuluissa huomattavaa säästöä, kun rengassarjan hinta on murto-osa ”brändirenkaisiin” verrattuna.

– Halvempia ja laadultaan hyviä renkaita meillä ovat esimerkiksi Intertrac, Kinforest ja Linglong.

Suosittuja verkkokaupan www.karkkainen.com autopuolen tuotteita ovat myös Prohall-pressutallit ja Torin-korjaamotuotteet.

Sääskilahti mainitsee, että tieliikennelain nykyään hyväksymien autojen led-lisävalojen myötä hyytymään päässyt lisävalokauppa on lähtenyt mukavasti nousuun.

Elokuusta 2017 alkaen autoihin on saanut asentaa niin sanotun ylimääräisen kaukovalaisimen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusi valosäädös mahdollistaa myös parittoman määrän lisävaloja, eli niitä voi olla yksi tai kolme, kunhan kokonaisreferenssi ei ylitä sataa. Lisävalojen referenssiluku on ilmoitettu kaupan tuoteteksteissä.

Led-valopaneelit ovat yleistyneet jo aikaisemmin. Muotonsa ansiosta niitä on asennettu yksittäin auton keulalle rekisterikilven yläpuolelle. Säädösmuutoksen jälkeen symmetriavaatimus kyllä säilyy, mutta auton keskilinjalle asennettu yksi valaisin täyttää edelleen vaatimuksen.

– Led-lisävalot ovat nyt erittäin tehokkaita, sanoo Sääskilahti.

– Syksyllä Kärkkäisen autovalo-valikoimiin tulee edelleen paljon uutuuksia, hän lupaa.

”– Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy tälläkin hetkellä 1000 kesärengasmallia sekä 600 vanne- ja 400 talvirengasmallia.”