Linglong rakentaa parhaillaan ensimmäistä rengastehdasta Eurooppaan

Linglong on Suomen nopeimmin kasvava autonrengasmerkki. Viime kesänä kesärenkaiden osalta sen markkinaosuus oli Suomessa 8 prosenttia.

– Tänä kesänä tavoitteenamme on ylittää 10 prosentin markkinaosuus, kertoo tukkumyyjä Kari Kiiskinen Linglong-renkaita maahantuovasta Vannetukusta.

Linglong-renkaiden menestyksen ja markkinaosuuden huikean kasvun taustalla Kiiskinen näkee niiden erinomaisen menestymisen monissa rengastesteissä sekä erinomaisen asiakastyytyväisyyden.

– Eräs asiakas totesi Linglong renkaista: Linglong GreenMax on oikeasti hinta-laatusuhteeltaan hyvä rengas ns. premium-merkkien rinnalla, mutta yli puolet halvempaan hintaan. Suosittelen vilpittömästi kokeilemaan ja yllättymään.

Linglong Tyre on perustettu vuonna 1975. Yritys on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. Kiinassa toimiva tehdas valmistaa noin 30 miljoonaa rengasta vuosittain. Renkaita myydään yli 160 maassa ympäri maailmaa.

– Linglongin Kiinan tehdas on 20 suurimman rengastehtaan joukossa maailmassa, Kiiskinen kertoo.

Linglong-renkaat ovat läpäisseet useita laatusertifikaatteja, kuten amerikkalaisen DOT:n ja eurooppalaisen ECE:n. Yritys on saanut laajalti tunnustusta ympäristöystävällisyydestään.

– Tämä yli 40 vuotta vanha huipputeknologinen rengastehdas panostaa kaiken aikaa tuotekehitykseen valtavasti aikaa ja rahaa, toteaa Kiiskinen.

Linglong perustaa nyt ensimmäisen rengastehtaansa Eurooppaan, Serbiaan Belgradin lähelle. Tehtaan rakentaminen on aloitettu. Euroopan tehtaan tuotantokapasiteetti tulee olemaan noin 13 miljoonaa rengasta vuodessa.

Investointi Serbian tehtaaseen maksaa 995 miljoonaa dollaria.

Linglongin valikoimista löytyvät henkilöauton renkaiden lisäksi myös laadukkaat ja kestävät kuorma-auton, traktoreiden ja maansiirtokeneiden renkaat.