Ympäristösaasteet vanhentavat ihoa. Siksi iho tarvitsee suojaa ja tukea. Apua saa antioksidanteista, luomulevästä ja hurtanminttu-uutteesta.

Ilmansaasteet vaikuttavat ympärillämme. Niitä ovat muun muassa autojen pakokaasut, puunpolton savukaasut ja lukuisat palamisesta syntyneet pienhiukkaset. Saasteiden vaikutus näkyy myös kehossa, erityisesti iho joutuu saasteille alttiiksi ja vanhenee ennenaikaisesti. Myös tupakansavulla on ihoa vanhentava vaikutus.

– Ilmansaasteet vaikuttavat ihon toimintaan monilla eri tavoin. Ne heikentävät ihon luonnollista suojamekanismia ja näin ollen tekevät ihosta herkemmän, summaa NHS:n tuotekouluttaja Laura Lavinto.

Ilmansaasteet aiheuttavat häiriöitä ihon uusiutumisprosessissa.

– Sen takia iholle muodostuu pigmenttivaurioita ja enemmän ryppyjä. Ihon kimmoisuuskin katoaa. Lisäksi ilmansaasteet tekevät ihosta kuivan ja harmahtavan sekä ihonsävy muuttuu epätasaiseksi.

NHS:n maahantuoma Lavera on kehittänyt Anti-Pollution-tuotesarjan, joka suojaa saasteilta.

– Anti-Pollution-tuotteiden tarkoitus on suojata ihoa negatiivisilta ympäristövaikutuksilta, joita aiheuttavat muun muassa pakokaasut, vapaat radikaalit ja pienhiukkaset.

Tuotekouluttaja Laura Lavinto kertoo, että Anti-Pollution-tuotteissa on aktiivisten raaka-aineiden yhdistelmä, joka vähentää ympäristösaasteiden aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista.

– Raaka-aineseos sisältää luomulevää, tehokkaita antioksidantteja sekä hurtanminttu-uutetta. Luomulevä luo iholle suojaavan kalvon, joka estää saasteiden pääsyä iholle sekä samalla ehkäisee tulehduksia. Antioksidantit, eli E- ja C-vitamiinit, neutralisoivat iholle tulevia vapaita radikaaleja eli estävät niitä reagoimasta ihosolujen kanssa. Hurtanminttu-uute suojaa ihoa ehkäisemällä pienhiukkasten pääsyä ihohuokosiin, Lavinto selvittää.

Anti-Pollution -tuotelinjaan kuuluu puhdistusvoide, seerumi, päivävoide sekä naamio. Tuotteet perustuvat kolmeen periaatteeseen: vapauttaa, torjuu ja suojaa. Puhdistusvoide ja naamio poistavat iholle jääneet epäpuhtaudet eli vapauttavat ihon ympäristösaasteista. Päivävoide hidastaa ympäristön aiheuttamaa ihon ikääntymistä ja suojaa ihoa sekä samalla neutralisoi vapaita radikaaleja. Täydennyksenä seerumi antaa lisäkosteutta ja lisäsuojaa ympäristövaikutuksia vastaan.

Tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja päivittäiseen käyttöön. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.