Tietokoneet ovat muuttuneet hurjasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Alun perin ohjelmoitavat tietokoneet olivat valtioiden käyttöön toisen maailmansodan aikana kehiteltyjä eräänlaisia sodankäynnin helpottajia. Niillä pystyi murtamaan salakirjoituskoodeja, laskemaan ammusten lentoratoja sekä selvittämään sotilaskoneiden lujuuslaskelmia.

Nykyään tietokone kuuluu lähes jokaisen kotitalouden työkaluksi. Tietokoneen kehitys onkin ollut vuosien saatossa hurjaa. Vaikka tietokone mahtuu jopa pienen puhelimen tai rannekellon sisään, tavalliset pöytäkoneet ovat kovassa suosiossa, sillä niiden tehokkuus ja helppokäyttöisyys on omaa luokkaansa.

Pöytäkone pelaajalle

Pelaaminen on viihdyttävää ajanvietettä ja lähes jokainen jossakin vaiheessa on pelannut jotain pelejä tietokoneella tai jollakin muulla teknisellä laitteella. Monipuolisen pelaamisen mahdollistaa kännykkäpelit, tablettipelit, pelikonsolit sekä pelitietokoneet. Tietokonepelaaminen on pelilajeista vanhin, sillä konsoli- ja kännykkäpelaaminen ovat tulleet vasta viimeisten vuosikymmenien aikana mahdollisiksi.

Pelikoneeksi suositellaan nimenomaan pöytäkonetta, sillä kannettavat tietokoneet eivät jaksa pyörittää raskaita tiedostoja niin hyvin, mitä kestävät pöytäkoneet. Pöytäkoneet pelikäyttöön vaativat SSD-kiintolevyn, joka pystyy pyörittämään suuriakin pelejä yhdessä tehokkaan näytönohjaimen kanssa.

Pelikoneiden aatelia on taiwanilaisen elektroniikkavalmistajan MSI:n pelikoneet. MSI valmistamat pelikoneet kilpailevat alansa huipulla niin innovaatioiden kuin myös muotoilun suhteen. MSI sponsoroi e-Sport-joukkueita sekä pelaajia, joten sen pelikoneita käytetään pelikilpailujen huipulla. Vahvan osaamisen johdosta MSI onkin saanut pelialalla useita merkittäviä palkintoja.

Myös edullinen pöytäkone voi toimia pienempien pelien pelaamiseen. Halpa pelikone sopii hyvin etenkin koululaisten ensimmäiseksi pelikoneeksi. Esimerkiksi Minecraft toimii edullisellakin pöytäkoneella moitteettomasti.

Pöytäkone työntekoon

Pöytäkoneet ovat erityisesti toimistoissa sekä työhuoneiden vakiokalusteita. Vaikka kannettavat tietokoneet eli läppärit ovat olleet suosittuja, moni kaipaa tehokasta sekä kiinteää työkonetta. Pöytäkoneet ovat usein pitkäikäisempiä ja kestävämpiä kannettaviin koneisiin verrattuna.

Pöytäkoneen hankkiminen on suositeltavaa etenkin työkäyttöön. Isolla prosessorilla, näytönohjaimella sekä keskusmuistilla varustettu pöytäkone edistää tehokasta työntekoa, sillä se ei jää jumittamaan raskaidenkaan ohjelmien pyörittämisessä. Mikäli pöytäkoneen käyttö on vähäisempää ja koneelle asetetut vaatimukset eivät ole suuria, kannattaa hankkia edullinen pöytäkone.

Viimeisen päälle hiottua tyyliä, laatua sekä tehokkuutta tarjoavat useat Applen iMac -tietokoneet. Apple iMac Pro 27" 5K Retina all-in-one tietokone on huikea tehopakkaus tietokonemaailmassa. Siinnä tietokoneen laitteisto on sulautettu näytön takaosaan huomaamattomasti, eikä näytön paksuus poikkea normaalista näytönvahvuudesta. Tähän tietokoneeseen tulee vain yksi virtajohto, joten työpiste pysyy huomattavasti siistimmän näköisenä.

Hanki pöytäkone verkkokaupasta joko peleihin, töihin tai kotikoneeksi. Kärkkäisen verkkokaupan laaja pöytäkonevalikoima tarjoaa tehokkaat ja tyylikkäät koneet koko perheelle.