Hukkuvatko tavarat kotona jonnekin kaaoksen keskelle? Tuntuuko, että arjen pyörteessä koti menee helposti mullinmallin, eivätkä tavarat löydä paikoilleen? Etenkin pienessä asunnossa vähäinenkin tavaramäärä näyttää runsaalta, mikäli tavarat seikkailevat pitkin asuntoa, eikä niillä ole sopivaa paikkaa.

Runsaammankin kotona olevan tavaramäärän saa näyttämään siistiltä ja vähäisemmältä taloustavaroiden avulla. Taloustavaroita ovat säilytyslaatikot, korit, purkit, purnukat aina pakastusrasioihin saakka. Taloustavaroiden avulla kotiin on helppo luoda järjestystä sekä siisteyttä. Kun jokaiselle tavaralle on selkeä oma paikkansa, kaaoksen välttäminen on helppoa, eikä turhaa tavaraa pääse niin helposti kertymään kotiin.

Säilytyslaatikot pitävät järjestyksen

Avain kotien hyvään järjestykseen on riittävä määrä säilytyslaatikoita. Pienenkin asunnon saa pidettyä siistinä, kun kaikelle on oma paikkansa. Säilytyslaatikoissa voi säilyttää ihan päivittäiset käyttötavarat kuin myös pitempiaikaisessa säilytyksessä olevaa tavaraa.

Etenkin varastointikäytössä suositaan yleensä suuria laatikoita tai koreja. Muovisessa säilytyslaatikossa varastoitavat tuotteet pysyvät hyvänä, eikä esimerkiksi hiiret pääse varastoissa sotkemaan niitä. Erinomainen varastolaatikko SmartStoren 120 litrainen, kannellinen muovilaatikko. Sen pohjassa olevat renkaat lisäävät käyttömukavuutta varastoitaessa.

Myös kaikkea kodin pientavaraa on syytä säilyttää koreissa ja säilytyslaatikoissa. Kaikelle irtonaiselle rojulle kannattaa etsiä oikeankokoinen laatikko, jolloin tavarat pysyvät parhaiten tallessa eivätkä ajelehdi pitkin kotia. Pienemmät korit sekä säilytyslaatikot mahtuvat hyvin kaappeihin, komeroihin sekä vetolaatikoihin.

Selkeät säilytysratkaisut pakastimeen sekä kellariin

Kesä sekä syksy on kiivasta säilömisen aikaa. Marjasankot ja ämpärit täyttyvät hetkessä maukkaista marjoista, sienistä sekä puutarhan tuotteista. Laadukkaat marjapoimurit auttavat marjastuksessa nopeampaan keräämiseen. Pakastusrasiat sekä pakastuspussit helpottavat varsinkin marjasadon säilyttämisessä. Siististi pinottavat pakastusrasiat auttavat etenkin arkkupakastimessa järjestyksen pysymisessä.

Erilaiset lasipullot sekä pakastepullot ovat marjamehujen säilömisessä tärkeitä. Mehu voidaan joko pakastaa tai säilöä kellarissa. Mehujen sekä hillojen kellarissa säilyttämisen onnistumisen takaa korkea hygienia säilöntävaiheessa. Lasipullot sekä lasiset hillopurkit ovat helposti desinfioitavissa korkeassa lämpötilassa.

Myös riistan säilöminen on mahdollista kotioloissa. Lihat saa säilöttyä ilmatiiviisti metallisiin säilyketölkkeihin. Tiivis säilyketölkki säilyttää lihat tai kalat tuoreena pitkään.

Taloustavarat ovat joka kodin perusasioita

Vaikka ei pitäisikään marjastuksesta, säilömisestä tai järjestelmällisyydestä kodin sisällä, erilaisia taloustavaroita kertyy kotiin vaivihkaa. Esimerkiksi erilaiset roskikset, peltipurkit, eväsrasiat sekä monet muut muoviset tai lasiset säilytysastiat luokitellaan taloustavaroiksi.

Taloustavarat ovat siis helpottamassa arkea, luomassa järjestystä sekä auttamassa säilönnässä. Mikäli kotona kaapit pursuilevat epämääräisesti tavarapaljoudesta, esineet hukkuvat ja katoilevat, on aika hankkia hyviä säilytyslaatikoita sekä -rasioita.

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät niin pieneen kuin suureenkin tarpeeseen kaikki taloustavarat, jotta voit pitää kotisi pakastinta myöten hyvässä järjestyksessä.