Käyt otsamassa viikonloppuostokset supermarketista. Montako kauppakassillista tavaraa tuleekaan? Hihnalle ostosten sekaan on heitettävä useampi muovipussi, jotta saat kannettua ostokset kotiisi. Mutta voisiko muovin kulutusta hillitä omassa elämässä arkisilla valinnoilla?

Kyllä voi. Esimerkiksi erilaiset kankaiset sekä muoviset kestokassit vähentävät muovin kulutusta kauppareissulla. Muutama laadukas kauppakassi voi vähentää kotitalouden muovinkulutusta hurjasti. Ostosten pakkaaminen kestokasseihin ei kerrytä kotiin turhaa muovia laisinkaan. Nykyään useissa kaupoissa muoviset pussit ovatkin maksullisia ja niiden käyttöä on alettu rajoittamaan merkittävästi.

Kangaskassi sopii pieneen tilaan

Kangaskassi on pieneen tilaan menevä sekä helposti mukana kulkeva kassi. Kauppaan lähtiessä kangaskasseja voi helposti heittää useammankin käsilaukkuun odottamaan käyttöä. Kangaskassit valmistetaan yleisimmin puuvillasta, joten ne kestävät raskaitakin ostoksia.

Kangaskassit ovat myös erittäin monikäyttöisiä. Niissä kulkeutuvat niin kauppaostokset kuin treenivaatteet tai vaikkapa eväätkin. Myös lasten tavaroita on helppo kuljettaa kangaskassissa. Mainiona esimerkkinä Acces-kankainen ostoskassi, jonka vahattu sisäpinta pitää kassin siistinä.

Kangaskassi on myös helppo pestä koneessa, mikäli se sotkeutuu käytön aikana. Näin ollen samaa kassia voi käyttää todella pitkän aikaa. Netistä tilattu edullinen kangaskassi on ekologinen vaihtoehto muovisille pusseille ja kasseille. Kestävyytensä ansiosta kangaskassi korvaa helposti kauppojen muovipussit.

Ostoskassit ovat tilavia

Useamman maitopurkin sekä muiden ostosten pakkaaminen muovipussiin on monesti työlästä, ja muovinen pussi tahtoo revetä herkästi. Hyvä apu tähän ovat tilavat ostoskassit. Ostoskassit ovat kestokasseja, joiden avulla on helppo päästä kaupan muovipusseista eroon. Leveällä pohjalla olevat kassit ovat erittäin tilavia suuremmillekin ostoksille.

Jokaisen kannattaa hankkia ainakin yksi tilava ja kestävä ostoskassi, johon on helppo pakata raskaimmat tuotteet, kuten juomat ja jauhopussit. Reilun kokoisen ostoskassin lisäksi voi käyttää pienempiä kangaskasseja.

Kestokassi tulee huomattavasti edullisemmaksi ratkaisuksi, mitä kaupan muovikassit, sillä kestokassi on nimensä mukaan kestävä ja pitkäikäinen. Suomalainen aikuinen käyttää vuodessa 300-500 muovipussia, joten meillä on yhä kovasti työtä saada määrä vähenemään. Pelkästään kestäviin ostoskasseihin siirtyminen pienentäisi tuota hurjalta kuulostavaa lukua huomattavasti ja näin ollen vähentäisi osaltaan muovin kulutusta.

Kestokassit moneen käyttöön

Vaikka useimmat kestokassit valmistetaan polypropeenista eli muovista, ne tulevat ekologisemmaksi, mitä kauppojen muovipussit ja -kassit. Polypropeeni on erittäin pitkäikäistä ja kulutusta kestävää, joten päivittäisessä käytössä ne ovat mainioita useita vuosia.

Kestokassit soveltuvat erittäin hyvin myös kotona käytettäväksi eri tarkoituksiin. Ne sopivat mainiosti muun muassa takkapuiden kantamiseen, tavaroiden säilyttämiseen sekä niistä voi taitella kestäviä koreja. Kestokassien monikäyttöisyys on nostanut kestokassit muutamassa vuodessa kotitalouksien käytetyimmäksi kassiksi. Esimerkiksi tilava ja kestävä Metsä-säilytyskassi auttaa vaatteiden ja muiden tavaroiden säilyttämisessä.

Olipa tarve kantaa kauppaostokset kotiin tai treenivaatteet salille, Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy laadukkaat kangas- ja muovikassit jokaisen avuksi. Kestävät kassit palvelevat meitä vuodesta toiseen, joten samalla hillitsemme haitallista muovinkulutusta.