Kun elämä käy yksitoikkoiseksi ja sisäinen vauhtihirmusi halajaa päästä irrottelemaan, voi crossipyörä olla se, mitä tarvitset. Offroad-moottoripyörät ja crossipyörät ovat hyviä maastossa liikkumiseen ja kaikenlaiseen rälläilyyn metsissä.

Metsissä ajellessa kannattaa kuitenkin aina muistaa toiset metsässä kulkijat ja huomioida heidät. Myös ihan kunnollinen crossiharrastus ja seuraan liittyminen on mahdollista, jos se tuntuu paremmalta. Harrastuksissa tärkeintä onkin hauskanpito.

Kaikki alkaa pyörän hankinnasta

Crossipyöräilyn aloittamisessa on tietenkin tärkeintä hankkia kunnollinen ajoneuvo. Pyörää ostaessa pitää muistaa huomioida sen tarkoitus. Kovaan käyttöön tarkoitetun crossipyörän pitää kestää hyvin ja sietää kaikenlaisia kurveja ja hyppyjä, sillä kukaan ei halua ostaa uutta pyörää heti viikon käytön jälkeen. Tämän takia luotettava ostospaikka säästää aikaa ja hermoja.

Myös lapset pitävät vauhdista, ja offroad vetää heitäkin puoleensa. Oikean kokoisen pyörän hankintaan täytyy silloin käyttää aikaa. Lasten crossipyörä on aivan kuin miniatyyriversio suuremmasta pyörästä. Lasten crossipyörät ovat näppäriä ja suunniteltu juuri lasten käytettäviksi. Tällä crossipyörällä lapsi voi huristella täyttämään unelmiaan.

Mutta pelkkä pyörä ei aina riitä. Monet haluavat myös tuunata oman crossipyöränsä ja tehdä siitä eräänlaisen uniikin taideteoksen. Helposti vaihdettavat ja halvat muoviosat ovat erinomainen tuunausvaihtoehto, mutta helpoin ja nopein toteutustapa tähän tilanteeseen ovat tarrat. Erilaisten tarrojen ja tarrasettien avulla pyörän tuunaus sujuu niin helposti, että amatööri taiteilijakin voi siitä suoriutua eikä tulos ole pettymys.

Huolto ja varaosat ovat tarpeen

Siisti crossipyörä ei kuitenkaan takaa jatkuvaa ja mutkatonta ajelua. Rankan ja pitkäkestoisen käytön on pakko jotenkin näkyä pyörässä, joten kulutus- ja varaosat ovat tarpeellisia. Renkaan kumit voivat puhjeta, ketjut ratketa ja pyörä mennä muutenkin täysin lommoille. Erilaiset vararenkaat, ketjut, kahvat ja muut sellaiset ovat siis oleellinen osa tätä kovaa offroad-harrastusta.

Tuntimittari on aina hyvä olla olemassa, etenkin jos suunnitteilla on crossipyörän myynti tulevaisuudessa. Jos pyörä myydään käytettynä, ostajat haluavat aina tietää sen tuntimäärän arvioidakseen oston kannattavuutta tuntien perusteella. Tuntimittari on käytännöllinen myös pyörän omistajalle, sillä tuntimäärästä voi esimerkiksi päätellä seuraavan huollon ajankohdan ja tarpeellisuuden.

Offroad voi olla hyvin antoisa harrastus, ja crossipyörät tarjoavat iloa ja riemua kaikenikäisille. Uutta, jännittävää harrastusta aloittaessa voivat kuitenkin kaikenlaiset hankittavat tuottaa päänvaivaa. Mutta älä enää murehdi, sillä laadukkaat pyörät ja muut tarvikkeet löytyvät helposti ja sukkelasti Kärkkäiseltä.