Metsän tunnelma ja oksan rapsahdus hiljaisuuden lomassa viehättävät metsästäjää. Retki luonnonhelmassa houkuttelee metsään siinä missä mahdollinen saalis. Metsästyksessä kannattaakin olla sellaiset varusteet, joilla retkeilystä selviää. Laadukkaat metsästysreput ja -vaatteet pitävät olon miellyttävänä.

Metsästysreppu on siksi tärkeä, että siinä saa ergonomisesti kannettua kaikki mahdolliset tarvikkeet. Maastossa liikkuminen on suhteellisen raskasta, joten hyviin varusteisiin kannattaa satsata.

Mikä on paras reppu metsälle?

Päiväreput ja rinkat ovat paljon käytettyjä ja käteviä perusreppuja. Päiväreppu sopii nimensä mukaisesti päivän mittaisille retkille ja rinkka pitemmille reissuille. Erityisesti silloin, kun maastossa ollaan yötä, rinkan hankinta on kannattavaa. Siihen saa lastattua kätevästi makuuvarusteet, vaihtovaatteet, ruokailuvälineet ja muut tarpeelliset tavarat.

Metsästäjille on olemassa markkinoilla jakkarareput. Ne ovat käytännöllisiä esimerkiksi kosteassa metsässä, jossa on vaikea löytää kuivaa istumapaikkaa. Myös passi- ja kyttäysmetsästyksessä, kun tulee istuttua pitempiä aikoja paikoillaan, kuiva ja mukana kulkeva reppujakkara on hyvä vaihtoehto.

Jos metsälle lähdetään saalis mielessä, kannattaa hankkia erityisesti metsästykseen suunniteltu reppu. Nimittäin ne suunnitellaan nimenomaan metsästysvarusteiden ja riistan kuljettamiseen. Selkämyksen ja reppuosan väliin on jätetty tilaa niin, että siinä saa kannettua saaliin kotiin. Lisäksi metsästysrepuissa on usein ohuet kantoviilekkeet, jotka mahdollistavat ampumisen reppu selässä.

Asereppu on käytännöllinen valinta

Asereput on monipuolisia ja kestäviä. Useimmilla malleilla saa kuljetettua esimerkiksi aseen, jossa on isompikin kiikari. Yleensä näiden reppujen muotoilu on kapea, joten ne eivät takerru oksiin tiheässä metsässä. Lisäksi ne on suunniteltu siten, että niitä ei tarvitse ottaa pois selästä ampumisen ajaksi.

Asereppujen reppuosat ovat tilavia. Niihin saa hyvin mahtumaan metsästyksen aikana tarvittavat tavarat ja eväät. Tavallisesti reppuosa on vielä jaettu osiin niin, että eväät ja muut tavarat voi sijoittaa eri osiin eivätkä ne sotke toisiaan.

Joissakin metsästysrepuissa on erikseen lantiovyöhön kiinnitetty aseen pidike. Siinä asetta voi kantaa koko ajan ampumavalmiina eivätkä kädet rasitu liikaa. Nykyisin kiinnitetään paljon huomiota myös ergonomiaan, joten repuissa on paljon säätömahdollisuuksia, joiden avulla jokainen metsästäjä saa repusta juuri itselleen sopivan.

Hanki metsästäjän reppu netistä

Kärkkäisen verkkokauppa myy laadukkaat metsästysreput. Valikoimassa on asereppuja, rinkkoja, laukkuja ja reppujakkaroita. Tuotemerkeistä sieltä löytyvät muun muassa Savotta, Härkila ja Anar. Verkkokauppa myy myös aseet ja patruunat.

Metsästäjän mieleen on reppu, joka kestää kosteutta ja sadetta. Sen tulee olla sellainen, että sitä on helppo ja kevyt kantaa selässä ja että aseen käyttäminen on mahdollisimman sujuvaa. Reppu onkin metsästäjän työkalu!