Eksponenttiyhtälöt, derivaatat ja trigonometriset funktiot kuuluvat kiinteänä osana etenkin lukiolaisen arkeen. Matemaattiset käsitteet tulevat tuolloin hyvinkin tutuiksi. Käsitteiden ymmärtämisessä hyväksi apuriksi kannattaa hankkia monipuolinen funktiolaskin, jonka avulla yhtälöiden ratkaiseminen tulee paljon helpommaksi.

Hyvä laskin jo lukioon hankittuna on käytettävissä vielä yliopisto- tai ammattikorkeakouluopinnoissa. Opiskeluaikaisiin laskimiin kannattaa panostaa, sillä mitä monipuolisemman hankkii, sitä pidemmälle opinnoissa sen kanssa pärjää. Ihan perus pöytälaskin ei koulutiellä riitä kovinkaan pitkälle.

Graafisen laskimen monet ulottuvuudet

Graafinen laskin on isolla näytöllä oleva funktiolaskin, jolla pystyy piirtämään muun muassa funktioiden kuvaajia. Graafiset laskimet ovat olleet jo jonkin aikaa markkinoilla, ja niistä suurin osa on myös hyväksyttäviä ylioppilaskirjoituksissa käytettäväksi. Vaikka graafinen laskin on kalliimpi verrattuna funktiolaskimeen, sen käyttö on monipuolisempaa ja sen hyödyntäminen jatko-opinnoissa on tavanomaista. Lyhyen matematiikan oppimäärässä graafinen laskin ei ole todellakaan välttämätön, sillä kevyet laskutoimitukset hoituvat edullisemmallakin laskimella.

Graafinen laskin tuottaa funktiot kuviksi ja näin havainnollistaa konkreettisemmin matematiikan keskeisiä ja vaikeitakin aiheita. Useimmissa graafisissa laskimissa on myös piirakka- ja pylväsdiagrammien luomisen mahdollisuus.

Funktiolaskin riittää kevyisiin matemaattisiin ongelmiin

Mikäli laskimen ei tarvitse yltää vaikeimpiin suorituksiin, riittää lukiolaisen laskimeksi hyvin edullisempi funktiolaskin. Funktiolaskin sopii myös työlaskimeksi, sillä siinä riittää toimintoja ja tehoa useisiin matemaattisiin ongelmanratkaisuihin.

Hyvä funktiolaskin lukioon mentäessä takaa sen riittävyyden koko opiskeluajalle. Kaikki funktiolaskimet ovat sallittuja myös ylioppilaskokeiden aikana.

Taskulaskimet oiva apu kotona ja kaupassa

Usein aivan arjessa tulee tarvinneeksi laskinta. Toki laskutoimitukset voidaan tehdä päässälaskuna tai paperille, mutta laskin nopeuttaa suoritusta huimasti. Kotiin kannattaakin hankkia tavallinen taskulaskin. Sen avulla on helppo saada laskutoimitukset laskettua. Taskulaskinta tuleekin arjessa käytettyä esimerkiksi reseptien mittojen muuntelussa, remontin tekemisessä tai kaupassa ostoksien hintojen laskemisessa.

Taskulaskin on helppokäyttöinen ja selkeä. Etenkin vanhempien ihmisten avuksi sopii erinomaisesti Canonin pöytälaskin, jossa on isot selkeät koskettimet sekä iso LCD-näyttö.

Nauhalaskin sopii toimistoon

Nauhalaskin on laskukone, joka tallentaa lasketut luvut suoraan nauhalle. Casion P29-DIV -nauhalaskin on erinomainen toimistokäytössä. Sen kaksivärinen tulostusjälki tulostaa plussalla olevat luvut mustalla ja miinukselle jäävät luvut punaisella.

Nauhalaskimiin on saatavana laskinpapereita niin kassarullana kuin myös lämpöpaperilla. Lämpöpaperi on arkistoitavaa, sillä sen säilyvyysaika on jopa seitsemän vuotta.

Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa runsaasti erilaisia laskimia jokaisen tarpeeseen. Olipa laskimen tarve opiskelussa tai sitten kotona, Kärkkäinen tarjoaa laskimet edulliseen hintaan.